Milošica Posted January 21, 2023 Posted January 21, 2023 29 minutes ago, Miki_belavista said: koje su cene sad? mom prijatelju Ameru uzeli 19 jura od aerodorma do centra,malo mnogo. To je normalna cena po novoj tarifi.
foto Posted January 21, 2023 Posted January 21, 2023 ok cena. to je to, mozda 10% gore-dole, zavisi od kraja graba/centra.
MocaVukotic Posted January 21, 2023 Posted January 21, 2023 Evo ovde kulturna desavanja https://belgrade-beat.rs/desavanja/danas Saucesce, indy
morgana Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 apropo knjizara, po meni je daleko najbolji beopolis u domu omladine, pogotovo zato sto ima i ozbiljnu ponudu u domenu esejistike plus regionalna izdanja 2
I*m with the pilots Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 1 hour ago, morgana said: apropo knjizara, po meni je daleko najbolji beopolis u domu omladine, pogotovo zato sto ima i ozbiljnu ponudu u domenu esejistike plus regionalna izdanja Dodala bih još i Zepter (valjda su još uvek u Knezu, nisam svraćala od pre pandemije) i Zlatno runo (preselili su se ali i dalje su u Ive Lole Ribara) Kad smo kod knjižara, da li je Plato uopšte živ? Apropo radi samo online za sad, koliko sam ispratila. 3
Zabalujev Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 47 minutes ago, I*m with the pilots said: Kad smo kod knjižara, da li je Plato uopšte živ? Ako se misli na knjižaru kod Filozofskog, to je restorančić već godinama. Gradom svakako dominiraju Laguna-Delifi-Vulkan na svakom ćošku i tržnom centru, tu ima za svakog ponešto, mada vidiš jedan, video si sve. U Beopolis sam onomad nabasao slučajno posle deset godina, ima svakojakih čuda, nakupovah za poklone i za pokući neke nemačke romane od pre pedesetak godina i malo poznate španske pisce, pročitaću ih nikad.
Kampokei Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Omiljene knjizare vec spomenuti Beopolis, zatim knjizara u Vlajkovicevoj, kao i Zepter knjizara u Knez Mihajlovoj. 1
slepa živana Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 plavi krug u majke jevrosime, aleksandar belić u kolarčevoj zadužbini i knjižara u kosovskoj preko puta skupštine. 2
Frank Pembleton Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 plavi krug u majke jevrosime, aleksandar belić u kolarčevoj zadužbini i knjižara u kosovskoj preko puta skupštine.Ta u Kosovskoj je super. Mislim da je BIGZ.....shiit has hit the fan. 1
Profesionalac Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Taxi je po skoro podignutim cenama 270 din start i valjda 95, odnosno 125 din/km u zavisnosti da li je tarifa 1 ili 2. Što se tiče knjižara, pored pomenutih, meni veoma draga je i starinarnica Dveri (ukopana na početku Đure Jakšića). Od ostalih dešavanja, za film čini mi se da nema nikakvih festivala do FEST-a, koji je tek za mesec dana. Eventualno, nešto da se ubode u Kinoteci od zanimljivih projekcija ili u Dvorani kulturnog centra u Kolarčevoj - oni puštaju najčešće 2 filma po nedelju dana. Pozorište isto nema nekih posebnih događanja, ali će u narednih 5 dana izaći repertoari za februar za sva pozorišta. Mislim da svi sada imaju mogućnost on-line kupovine karata. Svako ima bar po neki biser, ali za "na slepo" biranje predstave, najveće šansa da ubodeš dobru je u JDP, Zvezdara teatar, pa Atelje i Narodno. BDP ima čini mi se najslabiji ansambl i repertoar atm. Pozorište na Terazijama ukoliko si fan mjuzikla. Mislim da je na polju koncerata i posebnih postavki u muzejima/galerijama ovo najneaktivnije doba godine, ali može se ponešto iskopati preko belgrade beat-a što je Moca okačio ili dan u Beogradu (https://www.danubeogradu.rs/2023/01/sedam-dana-u-beogradu-19-25-januar-2023/ ) Moje saučešće zbog oca.
Indy Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 On 21.1.2023. at 14:48, Shan Jan said: Meni pink taxi radi ok. Imaju dosta vozila, imaju i app... Hvala (uvek me odbije to ime pink, ali nebitno.) Cuo sam da je poskupeo taxi (jos nisam imao prilike da se vozim*) - medjutim tih 2000 od aerodroma ovde do blokova je OK makar za one koji zive u inostranstvu (kapiram da su te cene aprijatne na lokalu, s druge strane, ovde je benzin skuplji nego npr u Australiji, da ne pominjem USA, tako da je i za ocekivati.) *Imam ja auto ovde, ali premirem od pomisli na voznju pogresnom stranom:)
foto Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 6 hours ago, slepa živana said: plavi krug u majke jevrosime, aleksandar belić u kolarčevoj zadužbini i knjižara u kosovskoj preko puta skupštine. plavi krug je odlican 1
Tale Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 On 11.1.2023. at 8:53, MocaVukotic said: Ok Jutros je saobraćaj u punom kapacitetu, prošle slave, praznici i raspust. Kolona u dve trake: 1
Malvo Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 (edited) On 22.1.2023. at 12:42, Frank Pembleton said: Ta u Kosovskoj je super. Mislim da je BIGZ. ....shiit has hit the fan. U pitanju je Štrik u Vlajkovićevoj, gde je ranije bio onaj ekscentrični gift shop. Ima šmeka, organizuju i književne večeri, vidi se da rade s ljubavlju. Prevode Ani Erno, valjda će to i malo finansijski da ih pogura. Edited February 2, 2023 by Malvo 2
Recommended Posts