Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
29 minutes ago, Miki_belavista said:

koje su cene sad? mom prijatelju Ameru uzeli 19 jura od aerodorma do centra,malo mnogo.

To je normalna cena po novoj tarifi.

Posted

ok cena. to je to, mozda 10% gore-dole, zavisi od kraja graba/centra.

Posted

apropo knjizara, po meni je daleko najbolji beopolis u domu omladine, pogotovo zato sto ima i ozbiljnu ponudu u domenu esejistike plus regionalna izdanja

• +1 2
Posted
1 hour ago, morgana said:

apropo knjizara, po meni je daleko najbolji beopolis u domu omladine, pogotovo zato sto ima i ozbiljnu ponudu u domenu esejistike plus regionalna izdanja

Dodala bih još i Zepter (valjda su još uvek u Knezu, nisam svraćala od pre pandemije) i Zlatno runo (preselili su se ali i dalje su u Ive Lole Ribara)

Kad smo kod knjižara, da li je Plato uopšte živ?

Apropo radi samo online za sad, koliko sam ispratila.

• +1 3
Posted
47 minutes ago, I*m with the pilots said:

Kad smo kod knjižara, da li je Plato uopšte živ?

Ako se misli na knjižaru kod Filozofskog, to je restorančić već godinama. Gradom svakako dominiraju Laguna-Delifi-Vulkan na svakom ćošku i tržnom centru, tu ima za svakog ponešto, mada vidiš jedan, video si sve. U Beopolis sam onomad nabasao slučajno posle deset godina, ima svakojakih čuda, nakupovah za poklone i za pokući neke nemačke romane od pre pedesetak godina i malo poznate španske pisce, pročitaću ih nikad.

Posted

Omiljene knjizare vec spomenuti Beopolis, zatim knjizara u Vlajkovicevoj, kao i Zepter knjizara u Knez Mihajlovoj.

• +1 1
Posted

plavi krug u majke jevrosime, aleksandar belić u kolarčevoj zadužbini i knjižara u kosovskoj preko puta skupštine.

• +1 2
Posted
plavi krug u majke jevrosime, aleksandar belić u kolarčevoj zadužbini i knjižara u kosovskoj preko puta skupštine.

Ta u Kosovskoj je super. Mislim da je BIGZ.

....shiit has hit the fan.
  • +1 1
Posted

Taxi je po skoro podignutim cenama 270 din start i valjda 95, odnosno 125 din/km u zavisnosti da li je tarifa 1 ili 2.

Što se tiče knjižara, pored pomenutih, meni veoma draga je i starinarnica Dveri (ukopana na početku Đure Jakšića).

Od ostalih dešavanja, za film čini mi se da nema nikakvih festivala do FEST-a, koji je tek za mesec dana. Eventualno, nešto da se ubode u Kinoteci od zanimljivih projekcija ili u Dvorani kulturnog centra u Kolarčevoj - oni puštaju najčešće 2 filma po nedelju dana.

Pozorište isto nema nekih posebnih događanja, ali će u narednih 5 dana izaći repertoari za februar za sva pozorišta. Mislim da svi sada imaju mogućnost on-line kupovine karata. Svako ima bar po neki biser, ali za "na slepo" biranje predstave, najveće šansa da ubodeš dobru je u JDP, Zvezdara teatar, pa Atelje i Narodno. BDP ima čini mi se najslabiji ansambl i repertoar atm. Pozorište na Terazijama ukoliko si fan mjuzikla.

Mislim da je na polju koncerata i posebnih postavki u muzejima/galerijama ovo najneaktivnije doba godine, ali može se ponešto iskopati preko belgrade beat-a što je Moca okačio ili dan u Beogradu (https://www.danubeogradu.rs/2023/01/sedam-dana-u-beogradu-19-25-januar-2023/ )

Moje saučešće zbog oca.

Posted
On 21.1.2023. at 14:48, Shan Jan said:

Meni pink taxi radi ok. Imaju dosta vozila, imaju i app...

Hvala (uvek me odbije to ime pink, ali nebitno.)

Cuo sam da je poskupeo taxi (jos nisam imao prilike da se vozim*) - medjutim tih 2000 od aerodroma ovde do blokova je OK makar za one koji zive u inostranstvu (kapiram da su te cene aprijatne na lokalu, s druge strane, ovde je benzin skuplji nego npr u Australiji, da ne pominjem USA, tako da je i za ocekivati.)

*Imam ja auto ovde, ali premirem od pomisli na voznju pogresnom stranom:)

Posted

jeftinije je i za živce ako ne voziš

Posted
6 hours ago, slepa živana said:

plavi krug je odlican

• +1 1
Posted
On 11.1.2023. at 8:53, MocaVukotic said:

Ok

Jutros je saobraćaj u punom kapacitetu, prošle slave, praznici i raspust. Kolona u dve trake:Screenshot_2023-01-23-08-28-39-908_com.google.android_apps_maps.thumb.jpg.52dc355b9f6a26d3b5f3f47c3d0ab981.jpg

• Hvala 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
On 22.1.2023. at 12:42, Frank Pembleton said:

Ta u Kosovskoj je super. Mislim da je BIGZ.

....shiit has hit the fan.

U pitanju je Štrik u Vlajkovićevoj, gde je ranije bio onaj ekscentrični gift shop. Ima šmeka, organizuju i književne večeri, vidi se da rade s ljubavlju. Prevode Ani Erno, valjda će to i malo finansijski da ih pogura.

Edited by Malvo
  • +1 2