Lezilebovich Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 19 hours ago, jms_uk said: Cak i da je to slucaj, ne bi smeli da ostave ovakvu signalizaciju. Sent from my iTelephone using Tapatalk 19 hours ago, Lezilebovich said: Mislim da ta strana (dalja od nas) trenutno nije u funkciji, a nije ni signalizacija ipak nisam u pravu. rade obe strane ulice, samo semafor ne radi .
Barti66 Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 (edited) 2 hours ago, eumeswil said: Šire groblje? Edited December 28, 2020 by Barti66
gospa buba Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 (edited) a li ste znali da se ulica tadeusha koshcushka sada zove pjarona de mondezira? ne znam kada nas je tadeush razduzio i chime nas je zaduzio uvazeni pjaron? :blinlk: i zashto je prosaho toliko bolje od lorke, kavafija i ostalih za koje smo chuli, lajk ever? edip. deo tadeusha, nismo ga likvidirali izgleda skroz. a general nas je zaduzio u prvom ratu. a i gde bi Edited December 28, 2020 by gospa buba
Indy Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 20 minutes ago, gospa buba said: chime nas je zaduzio uvazeni pjaron https://www.danas.rs/beograd/francuski-general-pijaron-de-mondezir-dobija-ulicu-u-beogradu/ A Košćuško se razdužio zato što se borio protivu Rusa (pretpostavljam da je to razlog, ne znam šta drugo... najviši vrh ovde u Australiji nosi njegovo ime, ali nam Rusi nisu posebno mili.)
namenski Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 Francuski general nas je zaduzio time sto je dao sve od sebe da na Solunski front umesto cirka 150,000 Francuza ode cirka 150,000 Srba. I to dzabe, bez troskova podvoza... A javlja mi se - baz obzira na Ruse i odnos prema njima - da odgovorni u Skupstini grada uopste znaju ko je Košćuško... A i tesko se izgovara, obaska sto Pijan de Mondezir zvuci onako bas otmeno, nije to neka Ђурђелина Динић, poznatija kao Ђука ... 1
francuski sobar Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 (edited) ak je dobio to neko parče pored fr ambasade ima i nekog smisla al šta li je mučeni endi skrivio e: dobro ovo je izgleda fejk al ima na julinom brdu negde Edited December 28, 2020 by francuski sobar
levi Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 kažu da su podelili, deo je dobio Francuz a deo za Koščuškija. ako se nisu opet predomislili
vememah Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 Tako je, Tadeuša Košćuška je ostao deo ispod Cara Dušana, a iznad je Pjarona de Mondezira. 2
Caligula Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 27 minutes ago, francuski sobar said: al šta li je mučeni endi skrivio Kako šta je skrivio 4
gospa buba Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 mislim da bi endi umeo da ceni. sent from bubamoto
Jumanji Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 Seku, ruse, gradjevinska mafija radi ne staje, dok smo mi nemi posmatraci...Pod zastitom ili ne, ruši se redom.Uništeno kulturno dobro: Na Vračaru srušena kuća iz 19. vekahttps://nova.rs/vesti/drustvo/unisteno-kulturno-dobro-na-vracaru-srusena-kuca-iz-19-veka/
jms_uk Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 Ovde ako srusis zasticen objekat (Listed buildings) to je criminal offence - neogranicena novcana kazna, i do dve godine zatvora.
francuski sobar Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 od tih vračarskih akcija meni ponajviše žao one vile iz topolske 15 iz 20-ih godina, jedna od prvih zgrada beogradske moderne moderna zamena je donekle arhitektonski omaž ovoj pethodnoj al opet sve je nekako baš "investitorski" i poprilično neuklopljeno, sad vidim da je zaparložena i ona preko puta, izvesno namenjena isto za rušenje, baš uništavaju možda jedan od najšarmantnijjih ćoškova u BG iako je ceo taj potez bio predmet neke zaštite kao arhitektonske celine ili je samo bila ideja nikad ispoštovana. 1
Recommended Posts