Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Pa i ja mislim da su gradske opstine prevelike i opet onda sa cudno definisanim nadleznostima. Zato ja kazem da treba da postoje samo MZ i nivo grada ali te MZ naravno ne bi bile kao danasnje MZ, nego kao sto ste rekli "usitnjene opstine" - 2 nivoa vlasti u gradu - jedan lokalni, i jedan gradski - je dovoljno i mislim, efikasno. Nek postoje izmedju i "opstine", ali neka to budu samo ispostave "centralne" gradske vlasti, tj. salteri gde ces moci da odes da zavrsis neke stvari koje bas nema smisla smestati u svaku MZ. I nekakva gradska administracija i uprava izmestena po raznim delovima za one delove tog aparata koji moraju biti na vise mesta zbog priroda svojih duznosti.Mislim Njujork je podeljen na 5 "opstina" od kojih 4 imaju skoro ili preko milion i po stanovnika - ali zato postoji 59 "mesnih zajednica".

Posted

- koji k im je plakat na engleskom- zasto je donjem cosku grb opstine Stari Grad a ispod pise "City of Belgrade"

Posted

Zato sto psecih govana u BG-u u principu ima na sve strane, ali nigde nije gore nego u centru. Dok sam svakodnevno prolazio Hilandarskom, to je bio shit war zone, na svaka dva kvadratna metra po jedno, a nekad i gomilica. A rodjeni i staaaari Beogradzani su fin svet, oni razumeju samo svetski jezik.

Posted
Dok sam svakodnevno prolazio Jovanovom i Jevremovom, to je bio shit war zone
+1
Posted (edited)

Plakat je na engleskom zato što je namenjen inostranoj publii, a namenjen je njojzi zato da bi se ista oduševila i na nekom internacionalnom festivalu za reklamdžije dala neku gramatu ili plaketu beogradskom Mekkenu. Onda beogradski Mekken može da pokuša da impresionira nekog srpskog klijenta tom nagradom, a srpski klijent može da kaže: "Boli me kurac". Za to vreme će Roger, ako ne umreti, ono bar oslepeti i osedeti od praćenja nebitnih dešavanja u Srbiji, a mi od ugazivanja u govna dok hodamo dorćolskim trotoarima.

Edited by McCabe
Posted

Zasto zene na plakatima ne nose tange? Propala reklama!

Posted

Prošao pored mene dok sam vozio bajs, deluje mi brži i tiši od čeških. Pošto se u tom trenutku mimoilazio sa duplom sedmicom vidi se da je par metara kraći, ali pošto je širi, kapacitet je tu negde, 250 vs valjda 2*128 (za sedenje).

Posted

Kakav je unutra? Ovi naši su imaju vrlo mali sjedalo/prostor ratio.

Posted

Meni je na osnovu onoga što sam vidio na tv-u izgledalo da su sjedišta em uska, em ima malo prostora za noge. Još su Japanci izgleda kršni u poređenju sa Špancima.

Posted

vr' 29. novembra je raskopan trotoarski. umalo poginuh nocas.ko voli da hoda (nocu i danju) zivi dole ka paliluli - bolje hilandarska, bb tj takovska, pa carli caplina...