hazard Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Pa i ja mislim da su gradske opstine prevelike i opet onda sa cudno definisanim nadleznostima. Zato ja kazem da treba da postoje samo MZ i nivo grada ali te MZ naravno ne bi bile kao danasnje MZ, nego kao sto ste rekli "usitnjene opstine" - 2 nivoa vlasti u gradu - jedan lokalni, i jedan gradski - je dovoljno i mislim, efikasno. Nek postoje izmedju i "opstine", ali neka to budu samo ispostave "centralne" gradske vlasti, tj. salteri gde ces moci da odes da zavrsis neke stvari koje bas nema smisla smestati u svaku MZ. I nekakva gradska administracija i uprava izmestena po raznim delovima za one delove tog aparata koji moraju biti na vise mesta zbog priroda svojih duznosti.Mislim Njujork je podeljen na 5 "opstina" od kojih 4 imaju skoro ili preko milion i po stanovnika - ali zato postoji 59 "mesnih zajednica".
hazard Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 - koji k im je plakat na engleskom- zasto je donjem cosku grb opstine Stari Grad a ispod pise "City of Belgrade"
Venom Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Zato sto psecih govana u BG-u u principu ima na sve strane, ali nigde nije gore nego u centru. Dok sam svakodnevno prolazio Hilandarskom, to je bio shit war zone, na svaka dva kvadratna metra po jedno, a nekad i gomilica. A rodjeni i staaaari Beogradzani su fin svet, oni razumeju samo svetski jezik.
henrik larsson Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Dok sam svakodnevno prolazio Jovanovom i Jevremovom, to je bio shit war zone+1
Ryan Franco Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 (edited) Plakat je na engleskom zato što je namenjen inostranoj publii, a namenjen je njojzi zato da bi se ista oduševila i na nekom internacionalnom festivalu za reklamdžije dala neku gramatu ili plaketu beogradskom Mekkenu. Onda beogradski Mekken može da pokuša da impresionira nekog srpskog klijenta tom nagradom, a srpski klijent može da kaže: "Boli me kurac". Za to vreme će Roger, ako ne umreti, ono bar oslepeti i osedeti od praćenja nebitnih dešavanja u Srbiji, a mi od ugazivanja u govna dok hodamo dorćolskim trotoarima. Edited August 27, 2011 by McCabe
Sludge Factory Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Zasto zene na plakatima ne nose tange? Propala reklama!
cmrlj Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 ima tu i subliminalna poruka, inteligentna je to kampanja, rekla autorka sama.
Đipalo Junuz Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 (edited) Prvi španski tramvaj od danas krstari ulicama prestonice Možda je za GSP topić, no nevrmajnd... Edited August 28, 2011 by fanjo
bigvlada Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Prošao pored mene dok sam vozio bajs, deluje mi brži i tiši od čeških. Pošto se u tom trenutku mimoilazio sa duplom sedmicom vidi se da je par metara kraći, ali pošto je širi, kapacitet je tu negde, 250 vs valjda 2*128 (za sedenje).
Roger Sanchez Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Kakav je unutra? Ovi naši su imaju vrlo mali sjedalo/prostor ratio.
keitel Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Meni je na osnovu onoga što sam vidio na tv-u izgledalo da su sjedišta em uska, em ima malo prostora za noge. Još su Japanci izgleda kršni u poređenju sa Špancima.
pt 2.0 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 vr' 29. novembra je raskopan trotoarski. umalo poginuh nocas.ko voli da hoda (nocu i danju) zivi dole ka paliluli - bolje hilandarska, bb tj takovska, pa carli caplina...
Recommended Posts