salerokada Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 stvarno sramota sto su unakazili bistu velikog predsednika...kako se ono zvase?Ali, što ofarbaše i kosu onoj ženi što šeta kuče i celu stazu?
Eraserhead Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=oBrif245dBM:)
Eraserhead Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ja sam obično sarkastičan ali mi je ovo fino zezanje.
copkillah Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ja sam obično sarkastičan ali mi je ovo fino zezanje.Skroz."Cane iz zezanja hoda po vodi"
Idioteque Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Eh, uz rizik da zazvucim trivanski tm, mislim da ce to uraditi sigurno do iduceg leta...linak na slike sa gradilistahttp://www.beobuild.rs/read.php/499.htmlDa ne trolujem gore, jel može neko da mi pojasni ove animacije?Gde je na ovim crtežima postojeća lakat krivina, Bog je ubio?Obrtao, okretao... ne vredi.
onamonamo Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ovo nema veze sa lakat krivinom, ako mislis na pocetak novosadskog, vec spoj novosadskog autoputa kod batajnice sa bg-zg kod dobanovaca, valjda kod onog nadvoznjaka koji ide preko starog puta za ns
Tihajeza Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 šta se dešava sa nezavršenim zgradama - napuštenim gradilištima? pre par godina je pričano da su sva popisana i da su postavljeni neki rokovi za obrazlaganje zastoja u građenju, pa da se onda nešto preduzima, ali od toga nije bilo ništa.šta uopšte može da uradi grad, kada je rok prijavljenih radova odavno prošao, a zgrada nije završena, s obzirom da su investitori vlasnici i građevinskog zemljišta i objekta (u izgradnji)? da li je sve ostavljeno tržišnoj samoregulaciji?
Frank Pembleton Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 šta se dešava sa nezavršenim zgradama - napuštenim gradilištima? pre par godina je pričano da su sva popisana i da su postavljeni neki rokovi za obrazlaganje zastoja u građenju, pa da se onda nešto preduzima, ali od toga nije bilo ništa.šta uopšte može da uradi grad, kada je rok prijavljenih radova odavno prošao, a zgrada nije završena, s obzirom da su investitori vlasnici i građevinskog zemljišta i objekta (u izgradnji)? da li je sve ostavljeno tržišnoj samoregulaciji?Sve vec postoji u aktima (kao i vecina stvari samo nema ko da sprovodi).Ima neki rok pa se onda oduzima dozvola...
đorđe geprat Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 najpre sam pomislio da ovo napišem na topiku o JBBT jer je on jedini da (ako hoće) može da zaustavi mahnitog dinkića no, tema je beogradska.sinoć sam na studiu B saznao za novu inicijativu mahnitog. predlog da 5% para koje grad dobija iz budžeta države po osnovu novog mlađinog zakona bude podeljeno mesnim zajednicam da potroše na...... naglasio je preskače opštine jer su one nespsobne/otuđene/.....prvo, čisto formalno: da li MZ uopšte imaju svojstvo pravnog lica (izvršne organe, PIB, račune,......) i na koji način je moguće izabrati one koji bi trošili te novce. pre bi onda trebalo preskočiti i MZ i dati pare skupštinama zgrada.drugo, koliko smisla ima dati pare MZ kada one, u najvećem broju slučajeva, na svojim teritorijama obezbeđuju samo jednu stvar: spavanje. sve ostalo: obrazovanje, rad, kultura, zdravstvo, šoping, zabava...... obavlja se diljem grada tako da čak ni gradske opštine ne mogu da opsluže potrebe svojih žitelja.voleo bih da nam hogar objasni ovo. pošto kod dinkića ništa nije bez veze rečeno, da li je i ovo u funkciji ucenjivanja đilasa za novi mandat?
April Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 On ne moze da preskoci cenzus nikakvom magijom; ingeniozna ideja o velikom povratku penzionisanih udbasa u mesne zajednice ostace za sprdanje u ovom izbornom ciklusu.
hazard Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 I ako nacelno nemam nista protiv vecih ovlascenja MZ (mislim da u Beogradu organi lokalne samouprave u gradskim opstinama treba da budu grad i MZ, a opstina da bude cisto administrativna podela a ne organ lokalne samouprave) ovo jos jedna polupecena demagoska kvazidecentralizujuca ideja Dinkica, za koju postoji klimav osnov u zakonu (mislim da MZ nisu pravna lica) i koja ce naravno, kao i sve Dinkiceve ideje u poslednjih par godina, dovesti do veceg rasipanja para nizasta (osim ako ne racunamo URSovu samopromociju).Inace sam cuo od ljudi iz G17+ da ne razmsljaju o cenzusu na nivou republike, jer je to kao obezbedjeno, ali da im je ogroman problem Beograd, tu "regionalisticka" prica jednostavno nema prodju, i nista ne moze da se meri sa "Djilasovim" mostom.
đorđe geprat Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 beograd je zreo za rekonstrukciju kada je u pitanju lokalna samouprava. prevelik je. imaš apsurd da novi beograd (ako raščlaniš beograd na sastavne delove) spada među 5 najvećih naselja u državi a ima manje prava u odlučivanju od ljiga ili vlasotinca. odavno je (i ovde) pominjano da beogardske opštine treba podeliti na vangradska i gradska područja, prevelike poput nbgd na bežanijski, paviljonski i blokovski deo.....kao kontraargument pominjani su povećanje administracije, organa vlasti i uprave, nedostatak kvalifikovanog kadra.grad je neophodan, svi mi živimo i delamo na više mesta u toku dana. usitnjene opštine, sa samo izvršnim organima i činovnicima za servis građanima mogle bi da budu niži nivo. nazovimo ih i MZ.jedan penzionisani udbaš je bio sve i svja na mojoj MZ do smrti (tačnije do izbora posle onog 5. oktobra). nasledila ga je neka baba koja okuplja dokone penzionere da čine savet MZ. postoji li to uopšte kao institucija na savskom vencu? njoj dati pare i pravo da ih troši?što se dinkića tiče, plašim se da će on i ovo da izgura. poput onog zakona koji povećava deficit. nadam se da je sigurnost u prelazak cenzusa samoobmana i da će G17 da nestane.
Recommended Posts