Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, hazard said:

Uber je najgori primer potpunog ignorisanja zakona i propisa. Car:GO se razliku od njih na početku sasvim legalno registrovao kao prevoznik.

Inače ja mislim da Uber neće doći jer 1) konkurencija već postoji 2) nije neko tržište gde mogu mnogo da zarade. Uber je pravio proboj tamo gde je taksi koštao $30 a oni naplaćivali $15. U raznim zemljama trećeg sveta, tipa Indija, oni su zapravo skuplji od taksija, idu na to da skupljaju turiste i ljude koji ne vole taksi i voljni su da daju više para za bolje vozilo, ocenjenog vozača, mogućnost da plate karticom i sl.

Pisao je @Ayatollah da je poslovno imao kontakte sa Uberom i da je drzava rekla da to nece dozvoliti i da zato nisu dosli. Takodje su u recimo Francuskoj dobili po nosu pre toga, pa su trazili preko suda da im se dozvoli.

Sve u svemu, Uber je primer ignorisanja zakona, ali car:go je otisao lestvicu iznad s obzirom da priznaju samo zakon svoje firme.

Posted (edited)
1 hour ago, Venom said:

Sve u svemu, Uber je primer ignorisanja zakona, ali car:go je otisao lestvicu iznad s obzirom da priznaju samo zakon svoje firme.

Pokušao sam da skapiram šta si ovde hteo da kažeš, ali sam odustao. Pozdravili te Matija Bećković i Vuk Drašković.

Ovo sa Uberom što je Ayatollah spominjao, shvatio sam da se dogodilo dosta pre pojave Car:GO-a (sećam se da je pre 5+ godina Uber zapošljavao u Beogradu). Ja sam napisao da mislim da Uber danas ne bi odlučio da dođe na naše tržište.

Btw mislim da je greška Ubera bila ta što su pitali naše vlasti (a da nisu pitanje adekvatno ,,podmazali"). Ovi za Car:GO-a su očito češljali zakon, pa skapirali da mogu da se registruju kao limo servis i legalno posluju - što su i radili na početku. Da li su odma ,,podmazivali" i tražili neka leđa - ne bih se čudio da jesu.

Edited by hazard
Posted

Rekao sam da nije tacno ono sto si napisao: uber nije najgori primer, car:go je najgori primer. Uber je krsio zakon, ali su se povukli kad su poceli da im hapse rukovodioce, u Srbiji (ako je ta prica tacna, a sto ne bi bila) nisu ni pokusali itd. Car:go ne samo sto pokusava uprkos zakonu, nego nastavlja nakon sto im je eksplicitno zabranjeno. 

Posted

Naravno da bi došao, pa CG trenutno po nekim procenama (ne mogu sada da tražim) pravi blizu 1m eura mesečno.

Dakle Uber bi subvencijama (vozačima i strankama) sahranio CG za par meseci, baš kao što je yandex sahranio taxify prošle godine...

Nama bi to bilo fenomenalno da se što više njih kolje, a taksistima isto sranje jer već imaju CG i profil ljudi koji su već izgubili...

Posted

ovaj topik je novi cetnici vs partizani

ja sam, naravno, opet partizan

Posted
33 minutes ago, burekuser said:

Naravno da bi došao, pa CG trenutno po nekim procenama (ne mogu sada da tražim) pravi blizu 1m eura mesečno.

Dakle Uber bi subvencijama (vozačima i strankama) sahranio CG za par meseci, baš kao što je yandex sahranio taxify prošle godine...

Nama bi to bilo fenomenalno da se što više njih kolje, a taksistima isto sranje jer već imaju CG i profil ljudi koji su već izgubili...

Šta je 1 mil evra mesečno? Promet Car:GOa (ukupna naplate vožnji), procenat koji Car:GO uzima (prihod firme Car:GO technologies), profit?

Uber već ima problem da previše isplaćuje tih subvencija, zašto bi jurio trenutno da preuzme beogradsko tržište koje je smešno u odnosu na mnoga druga na kojima već radi?

Uber je sad u drugoj fazi, ideja da će oni da postanu monopolisti na taksi tržištu i tako postanu profitabilni je prošla, sada pokušavaju da se vade razvojem samovozećih automobila (što takođe mislim da će propasti).

Posted

ako zanemarimo tehniku, samovozeći automobili nisu mogući bez promene zakona, a to se neće dogoditi u doglednom vremenskom periodu

jedini servis koji ima budućnost u postojećem okviru je deljenje automobila i bukvalno svi OEM dizajniraju buduća vozila u skladu sa zahtevima tog tržišnog segmenta (ne sva, naravno)

Posted (edited)
8 hours ago, hazard said:

Ovi za Car:GO-a su očito češljali zakon, pa skapirali da mogu da se registruju kao limo servis i legalno posluju - što su i radili na početku. Da li su odma ,,podmazivali" i tražili neka leđa - ne bih se čudio da jesu.

Greska u startu je pomisliti da su CarGo neki tamo likovi koji se bore na suvu inteligenciju.

Iza cargo stoji brnaba i njen burazer i tako imaju sva ledja u celoj prici.

Edited by Friend
Posted

Da je tako ne bi im oduzimali kola i menjali zakon da ih zabranjuju. Neka leđa imaju ali očigledno nisu toliko jaka.

Posted

air care, app za mobilni

Posted (edited)

Aman, neka neko napravi novi topik za raspravu taxi vs. car go!!!

Edited by Arkadija
Posted

bice novi topik za beograd :rolf:

sent from bubamoto