gospa buba Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 ali sad niko ne pali nishta, leto je sent from bubamoto
Budja Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 On 24.10.2019. at 2:53, pacey defender said: Cela priča o radu na crnu i ravnopravnosti na tržištu pada u vodu ako imamo grupu taksista (ako dobro razumem, u Srbiji ih je više od 1000) koji ne izmiruju svoje poreske obaveze. Cela prica jeste u neravnopravnosti poreskog sistema koji za neke vazi, a za neke ne. U ovoj drugoj grupi su taksisti, CarGo i Zeljko Mitrovic, na primer. Zato je cisto podmetanje debata taksisti vs CarGo.
Budja Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 On 26.10.2019. at 5:25, Redoran said: Mislim da si na dobrom tragu. Dosta sam koristio taksi dok sam živeo u Beogradu a i nakon odlaska, i čini mi se da je kancer krenuo da se nekontrolisano širi. Nekada su postojala tri zlatna pravila: ne ulaziš u Beotaxi, ni za živu glavu ne ulaziš kod onih kriminalaca koji se nazivaju "slobodnjacima", i nikada, baš nikada, ne prilaziš taksi stajalištima na železničkoj i autobuskoj stanici. Sve drugo je manje-više pristojno funkcionisalo. Sad sve više čitam na forumu i čujem od prijatelja da pravila gotovo da nema nego kako ta zapadne, zapalo te je. Da li će da dođu na poziv ili neće, da li će da prihvate da na aerodromu voze onaj najmanji vaučer od 1400 din ili neće, da li će uključiti taksimetar ili neće, da li će ti naplatiti 800 dinara od Sajma do Brda itd. itd. Stranci bukvalno imaju 90% šanse da budu izvaćareni i to ne samo na aerodromu nego svuda. Čujem i da su udruženja koja su nekada bila na dobrom glasu počela da boluju od ovih boljki. Taksi je bukvalno jedino upozorenje koje dajem braći Turcima koji prvi put posećuju Beograd pa mi traže savete i preporuke. Na kraju sam batalio sve to i sad rentiram auto kad dolazim, makar i na dva dana. Malo me keca parkiranje ali sve je bolje od akanja sa ovima. Tu mora da se uvede neki red jer ovo više nema nikakvog smisla. Verujem da braca Turci lako prepoznaju problem, imaju ga kod kuce (barem je tako bilo pre deset godina).
Budja Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 On 26.10.2019. at 6:18, Redoran said: Sve stoji ali to je posao vlasti a ne korisnika. Korisnici idu tamo gde ih manje košta i ne može im se zameriti što brane svoju odluku da to urade. To je racionalna odluka. Vlast je ta koja se ponaša neracionalno i kriminalno u domenu regulacije taksi prevoza odnosno regulacije bilo čega. To je jasno. Ali je problem kada oni koji sebe smatraju svesnijim delom nacije ubace u cetvrtu brzinu navijacki narativ "Go Car Go! Jebi mater taksistima!" Nema tu apsolutno nikakve gradjanske svesti. I nije stvar u reakciji u tome da su taksisti mafiozi. Da sad dodju oni sto se bore protiv MHE, njih 1000, da legne na glavne saobracajnice, ili napadne autobuse, kao extinction rebellion, ista bi reakcija bila. "Dosli da ruse Beograd.", "Nek idu u Vladu da to resavaju, a ne da otezavaju postenom svetu.", "Gde je pravna drzava?", i sl.
burekuser Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 Ne kazem da su slatki ali dogadja se cudan overreacting na taksiste. Kome je zaboga to iznenada toliko zanimljivo i sta je tu novo? A za ove druge sam siguran da aktivno ucestvuju u celom tom hypu, zato sto ja aplikacije za pozivanje taksija koristim vec godinama... Pa mi smesno kako zamlacuju ljude da su oni prvi. A zamlacuju sto kazes taj svesniji deo gradjana? Jako cudno.
hazard Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 1 hour ago, beta kentauri said: trenutno u beogradu samo jedna toplana troši mazut kao osnovni energent i to do sledeće godine. toplane uglavnom troše prirodni ili komprimovani gas i ekstra lako ložno ulje. mazut se pali samo u slučaju ekstremno niske temperature. Koja? Da nije ona za Rudo? Jer kada krene grejanje ceo taj kraj opasno smrdi na neku čađ
SNARC Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 Kaze mi ortak da je subvencija za taksiste obecana svima na nivou Srbije..ne samo Bg taksistima.
mraki Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 6 minutes ago, hazard said: Koja? Da nije ona za Rudo? Jer kada krene grejanje ceo taj kraj opasno smrdi na neku čađ ili Zemun, tamo isto zna biti gadno...
hazard Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 (edited) 2 hours ago, Braća Strugacki said: ovaj % dizel motora je svuda nađi mi nemačku firmu čija prodaja vozi nešto što nije dizel automobili su na evropskom nivou, izuzev starudije - kamiona, autobusa i automobila. ali bez obzira, to nije presudno , kada je sagorevanje u pitanju - vazduh zagađuje nepotpuno sagorevanje njega nije mnogo teško locirati, ali ajde, što ja da radim sve Nemačka ima opasan problem sa kvalitetom vazduha u gradovima, i sve više gradova zabranjuje ili razmatra zabranu dizel automobila https://www.cleanenergywire.org/news/air-pollution-remains-too-high-nearly-60-german-cities-environment-agency Quote The level of air pollution, mostly due to nitrogen dioxide (NO2) emissions from traffic, has exceeded European limit values in 57 German cities in 2018, the Federal Environment Agency (UBA) has found. However, the number of cities with emissions levels above the threshold of 40 microgrammes per cubic metre has fallen from 65 in the year before, the UBA says. “The air quality in our cities is improving and trends are pointing in the right direction,” said UBA president Maria Krautzberger. “But you can also see that the measures agreed on so far are insufficient to abide by the EU-limit value for NO2 in the annual average to protect public health,” Krautzberger added. She said there not only had to be more software updates for manipulated diesel cars, a major source of NO2, but also mechanical retrofits of older diesel cars with catalysers. She called on carmakers to “support customers financially” in doing so. While NO2 emissions in the annual average sunk below the EU limit in 13 cities, they were climbing back up again in others, including bigger cities like Leipzig or Ulm. The UBA warned that other sources of pollution also had to be taken into account more, for instance wood burning in private households, agriculture, and tyre wear particles from cars. Several German cities had to introduce diesel bans on certain roads after a court ruled that this was necessary to bring down pollution levels. The German government has tried to avoid bans by implementing several measures aimed at reducing emissions levels. Scientists remain sceptical about the effectiveness of driving bans to bring down pollution levels, with many advocating for a city toll instead to reduce traffic volumes across the board. Already in January, the UBA stated that nitrogen dioxide emissions in the country had been in decline in 2018, citing local measures such as speed limits, traffic restrictions, renewal of vehicle fleets and the weather as reasons. Tako da da, dizel jeste veliki deo problema. A to da su automobili na ,,evropskom nivou" mi je smešna tvrdnja (možda na nivou EU28 gde prosek obara istočna Evropa - ali i oni imaju ogroman problem sa vazdušnim zagađenjem), kod nas samo tehnički pregled da se sprovodi kako treba (samo ono što je trenutno propisano, ništa dodatno) trećina automobila bi bila sklonjena sa ulica Edited October 27, 2019 by hazard
beta Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 33 minutes ago, hazard said: Koja? Da nije ona za Rudo? Jer kada krene grejanje ceo taj kraj opasno smrdi na neku čađ izvinjavam se, dve su u pitanju, borča i zemun. rudo kod mostara, ako na to misliš, je do ove godine imalo svoju nezavisnu kotlarnicu u kojoj su prema količini smrada verovatno ložili traktorske gume i mrtve četnike. ove godine je priključeno na daljinski sistem grejanja.
renne Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 37 minutes ago, SNARC said: Kaze mi ortak da je subvencija za taksiste obecana svima na nivou Srbije..ne samo Bg taksistima. da, rekli su tako odmah 17k komada po 5k šuškavih novčanica
gospa buba Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 da, rekli su tako odmah 17k komada po 5k šuškavih novčanicaa ako neko nece? moro bi se pobunit? sent from bubamoto
gospa buba Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 shta sve ziv chovek mora distrpi edip. odavde ce na kraju morat beograd da se splituje, a nas ce zakopati u djubre sent from bubamoto
hazard Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 11 minutes ago, beta kentauri said: izvinjavam se, dve su u pitanju, borča i zemun. rudo kod mostara, ako na to misliš, je do ove godine imalo svoju nezavisnu kotlarnicu u kojoj su prema količini smrada verovatno ložili traktorske gume i mrtve četnike. ove godine je priključeno na daljinski sistem grejanja. Mislim na Istočne kapiije Beograda koje imaju svoju toplanu...ne bih rekao da je to kod mostara tako mislim da ne mislimo na isto
Recommended Posts