Jump to content

Dokumentarci

Featured Replies

imam utisak da je ovaj dragulj bio popularan pre 20 godina a ne 10. strah me je od ljudi koji ne mogu da se poistovete sa svakom sekundom kolebanja, a kao nekom ko ima nešto više od urođenog straha od visine kapa dole za sve koji su se premišljali dugo i zatim skočili. osoba koja je odustala a zatim se vratila gotovo da tera suze na oči. tačno je čujem da kaže u sebi "jednom se živi, kad ću da pobeđujem ako ne sad" )

• 2 weeks later...
  • Replies 2.2k
  • Views 286.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jimmy Kowalski
    Jimmy Kowalski

Pravo vreme za Summer of Soul    

• Istanbul i macke koje cine taj grad, da se istopis  .    

• Lezilebovich
    Lezilebovich

nisam gledao, samo kopipejstujem ... Jedan od najjačih kandidata za Oskara za dokumentarni film je rumunski “Collective” (režija Alexander Nanau) o istoimenom klubu u Bukureštu gde je poginulo

Posted Images

Odlomak iz Dead Birds (1963)

https://www.youtube.com/watch?v=JI4uirwxx1Y

Dva utiska:

1. apsolutno fascinantno da je pocetkom 60ih jos uvek postojalo ovako kompleksno neolitsko drustvo relativno blizu oblasti naseljenih ljudima "iz 20og veka"

2. neformalna potvrda one orvelove teze o ratu iz 1984 (kako rat trosi visak resursa i drzi drustvo u status quo). ova sela su apsolutno posvecena ritualnim ratovima, muskarci se samo ratom bave i fizicki i mentalno, zene privredjuju i za sebe, i za decu i za ove zaludnike sto ginu, za napredak ne ostaje nikakvih resursa.

Celtics city na HBO, topla preporuka i za one koji je prate sport/košarku.

On 7. 5. 2025. at 16:31, Mil@n said:

Mislim da mi je ovo treći ili četvrti put da sam odgledao OJ Made in America... Malo šta u istoriji kamere je bolje snimljeno i skockano od toga... Tako je detaljno, sistematski i savršeno sve uklopljeno, o dubini da ne pričam, poremećeni egocentrični manijak koga svi vole kasapi dvoje ljudi, stanje u društvu, rasne netrepeljivosti koje su mu legle kao kec na 11, najgori par tužilaca svih vremena, medijski cirkus, ludilo...

Posle ovog gledanja glavni utisak mi je ipak odbrambeni advokatski tim. Kakva hrpa govana i ljudskog taloga. Pogotovu Kokrejn, jako mi je bilo drago kad sam guglao i video da je davno crko.

Vrv najbolji dokumentarac (ili doku-serija, whatever) koju sam gledala u životu. Naj volim kad naprave doc tako da nemam nikakva dodatna pitanja, samo utiske. Pokrili su sve. Sve sve sve. SVEEEEEEEE opcije i perspektive. Prelepo.

Edit: e da, ja sam htela da zadavim onu porotnicu što je za Nikol Braun rekla “nemam poštovanja za ženu koja trpi batine koje ne mora da trpi” (ili tako nekako, zuknula je neki izraz u she was way over her head stilu). Super, ajde sad učini svetu uslugu i crkni.

Edited by Patty Lee

On 24. 5. 2025. at 16:29, John Coltrane said:

Celtics city na HBO, topla preporuka i za one koji je prate sport/košarku.

Odgledano dva vikenda. Sjajan dokumentarac, ne samo o kosarci, vec istoriji kluba, NBA, grada.

Gledajuci McHala, palo mi na pamet ovaj Irac kao da ima i balkanskih gena. Kad ono roditelji poreklom iz Hrvatske.

1 hour ago, Moonwalker said:

Odgledano dva vikenda. Sjajan dokumentarac, ne samo o kosarci, vec istoriji kluba, NBA, grada.

Gledajuci McHala, palo mi na pamet ovaj Irac kao da ima i balkanskih gena. Kad ono roditelji poreklom iz Hrvatske.

Segregacija na istočnoj obali all the way

Nisam veliki ljubitelj Amerike an ženeral ali ne postoji nijedan dokumntarac koji nema tonu autentičnih snimaka. Mislim da su oni opsednuti snimanjem i arhiviranjem apsolutno svega otkad postoji amaterska kamera.

sad našao na SBB klubu. "čija je ovo pesma?" svojatanje svih balkanaca pesme koju mi znapo po stihovima "rusne kose cura ima". dobar film koji je iz veselog dokumentarca sticajem okolnosti i vremena (snimljen '03) prešao u gorčinu.

Edited by đorđe geprat