Jump to content

Pitanje za pravnika

Featured Replies

Imam jedno pitanje vezano za izdavanje stana.

Zakupac, strano lice, je i preduzetnik, pa želi da prijavi stan kao home-office (u sklopu procedure za dobijanje stalnog boravka).

Da li u tom slučaju postoje dodatne finansijske ili pravne obaveze zakupodavca, osim plaćanja poreza na zakup. I da li se u tom slučaju razlikuje vrsta/obračun predmetnog poreza u odnosu na regularno izdavanje stana fizičkom licu.

• Replies 6.5k
  • Views 591.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• napadaj
    napadaj

I to da ga šalješ ljudima koji nisu pravnici. Plus smem glavu da stavim da bi najmanje 30% njih reklo "Uf ne koristim ja mejl, pusti na Vajber grupu".

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Mali intermezzo na pravnoj temi za drugare advokate Casopis "Odvjetnik - organ advokatske komore u zagrebu" , Kraljevina Jugoslavija, izlazio jednom mesecno, od osnivanja advokatskih komora Zagre

• Ayatollah
    Ayatollah

@Tihajeza   Razvod bez pitanja starateljstva i podele zajedničke imovine je skoro pa administrativna formalnost. U poslednje vreme se čak diskutuje o tome da ovakve razvode preuzmu da rade n

Posted Images

U ovom slucaju porez plaća zakupac

Hvala, video sam da je zakupac taj koji plaća u slučaju da je pravno lice, ali nigde nisam našao kada je preduzetnik.