February 9Feb 9 pitanje doneto je rešenje o novčanoj naknadi u restitucionom slučaju. Nismo u roku koji je naveden poslali račune za uplatu, da li to predstavlja neki problem ili može naknadno da se dostavi broj računa? ovo je kuckala moja draga, hvala unapred na odgovoru @Moća, na primer Edited February 9Feb 9 by mire
February 9Feb 9 6 hours ago, mire said: pitanje doneto je rešenje o novčanoj naknadi u restitucionom slučaju. Nismo u roku koji je naveden poslali račune za uplatu, da li to predstavlja neki problem ili može naknadno da se dostavi broj računa? ovo je kuckala moja draga, hvala unapred na odgovoru @Moća, na primer Ne predstavlja nikakav problem u smislu da možeš izgubiti neko pravo. To je tehnika.
February 9Feb 9 6 hours ago, mire said: pitanje doneto je rešenje o novčanoj naknadi u restitucionom slučaju. Nismo u roku koji je naveden poslali račune za uplatu, da li to predstavlja neki problem ili može naknadno da se dostavi broj računa? ovo je kuckala moja draga, hvala unapred na odgovoru @Moća, na primer Odgovoreno vec.
February 10Feb 10 18 hours ago, BWA said: Ne predstavlja nikakav problem u smislu da možeš izgubiti neko pravo. To je tehnika. može ukratko pojašnjenje tehnike, hvala
February 10Feb 10 59 minutes ago, mire said: može ukratko pojašnjenje tehnike, hvala Pošaljite račune kad stignete, sto prije to bolje. Obaveza države ostaje, dakle nije taj rok prekluzivan pa da izgubiš pravo na naknadu ako nisi poslao račun u ostavljenom roku. Taj rok je određen da se stranke malo uozbilje.
February 25Feb 25 Koje su opcije za bojkt RTS-a u smislu neplacanja pretplate, tj umanjenja strujnog racuna za iznos pretplate? Da li ce neki racunovodja u RTS-u da primeti ovo ili ne? Cak i na moju stetu u smislu da ne placam godinu dana i platim sve odjedno posle tih godinu dana, cak i sa kaznom tj kamatama. Kako se vrsi ova redistribucija sa EPS racuna na RTS? RTS uzme svoje i onda ostaje dug EPS-u?
February 25Feb 25 1 hour ago, glibav said: RTS uzme svoje i onda ostaje dug EPS-u? Naravno da je tako
February 25Feb 25 Inace porodice dece sa 100% invaliditetom ne mogu da ostvare ukidanje takse za javni servis, iako sama deca imaju to pravo, jer se brojilo ne vodi na njih.
March 6Mar 6 Da li neko zna koliko otprilike brzo po donosenju odluka iste postanu dostupne online ovde https://ustavni.sud.rs/sudska-praksa/baza-sudske-prakse U pitanju je ustavna zalba.
March 6Mar 6 Предмет: Уж-4655/2021 Датум доношења одлуке: 06.06.2024. Оспорени акт: Пресуда 20У.4745/19 од 12.02.2021. Исход: Одлука о усвајању Правна област: Управно право Члан и став Устава: Члан 32.Став 1 Подносилац: Р. К. Напомена: -повреда права на правично суђење из члана 32. став 1. Устава Ово ти је најмлађа УЖ по датуму одлучивања. Значи 6 месеци...
March 7Mar 7 12 hours ago, Hamlet Strašni said: Ово ти је најмлађа УЖ по датуму одлучивања. Значи 6 месеци... Hvala! Srecom, danas je advokat prosledio skeniranu odluku.