Hamlet Strašni Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 8 hours ago, Krošek said: sta ima ima. utvrdice se u toku ostavinskog postupka i naslednici ce to naslediti. je li vazno da se zna tipa koliko para ima na racunima pre donosenja resenja? (ne negiram da moze biti vazno, samo pitam) Recimo ako ima malo para a komplikovano je pribaviti dokumentaciju kojom se dokazuje srodstvo.
Krošek Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago da, inace, ali ovde onamonamo pominje da mu je utesno sto notari imaju "gornji limit", znaci zna ili pretpostavlja da ipak ima znacajne imovine
jms_uk Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 46 minutes ago, Hamlet Strašni said: a komplikovano je pribaviti dokumentaciju kojom se dokazuje srodstvo. Sorry za cross-post, da li mozda neko zna?
Hamlet Strašni Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Mora da može, ne vidim zašto ne bi moglo. Uzgred i ti i majka ste za dedu prvi nasledni red. 1
jms_uk Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 28 minutes ago, Hamlet Strašni said: Mora da može, ne vidim zašto ne bi moglo. Uzgred i ti i majka ste za dedu prvi nasledni red. Hvala! Pretpostavljam da to trazim direktno od maticnog ureda u odgovarajucoj zupaniji?
Ayatollah Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 18 minutes ago, jms_uk said: Hvala! Pretpostavljam da to trazim direktno od maticnog ureda u odgovarajucoj zupaniji? Imaš ovde detaljnie objašnjenje: https://mpudt.gov.hr/korisne-informacije/iz-djelokruga/drzavne-matice-24504/isprave-iz-drzavnih-matica-24506/24506 Ne znam da li može da se vadi onlajn iz inostranstva, ja u Srbiji vadim klijentima preko eUprave sa skeniranim punomoćjem, možda tako može i u Hrvatskoj. 1
jms_uk Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 4 hours ago, Ayatollah said: Imaš ovde detaljnie objašnjenje: https://mpudt.gov.hr/korisne-informacije/iz-djelokruga/drzavne-matice-24504/isprave-iz-drzavnih-matica-24506/24506 Ne znam da li može da se vadi onlajn iz inostranstva, ja u Srbiji vadim klijentima preko eUprave sa skeniranim punomoćjem, možda tako može i u Hrvatskoj. Hvala, poslao mejl zupaniji, oni u odgovoru pitali za dedine podatke, kopiju mog dokumenta i adresu gde ce mi postom poslati to. Odgovorio im sad sa svim tim, i nadam se da ce stici uskoro. Videh posle da je i @mraki imao slicno iskustvo pre par godina 2
Paul Gompitz Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 hours ago, jms_uk said: Hvala, poslao mejl zupaniji, oni u odgovoru pitali za dedine podatke, kopiju mog dokumenta i adresu gde ce mi postom poslati to. Odgovorio im sad sa svim tim, i nadam se da ce stici uskoro. Videh posle da je i @mraki imao slicno iskustvo pre par godina Reci molim te kome si tacno slao mejl? Maticnom uredu u dedinom mjestu rodjenja?
jms_uk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Paul Gompitz said: Reci molim te kome si tacno slao mejl? Maticnom uredu u dedinom mjestu rodjenja? Da, neki generalni za celu zupaniju (imaju samo telefone za lokalne urede): E-pošta za sve matične urede: opca.uprava@... 1
Recommended Posts