Tribun_Populi Posted yesterday at 00:28 Posted yesterday at 00:28 Radnopravna materija je show. Mišljenja se menjaju sezonski, po potrebi, ona iz ministarstva ne obavezuju niti ikoga vezuju, a neretko su dijametralno suprotna onome šta misle sudovi. Čini mi se, nisam 100% siguran, da sam relativno skoro čitao praksu Vrhovnog suda koji kaže da radniku troškovi prevoza pripadaju u visini cene prevozne karte za međugradski saobraćaj + za gradski prevoz, i to nezavisno od toga da li on isti koristi ili dolazi peške tj. da nije dužan da te troškove pravda. Što će reći, ako bismo se držali toga, ispada da firma to mora da isplati makar i gradski prevoz u BG bio džabe. Ali, ne bismo se držali, jer su mere štednje™ već deset godina jedan od primarnih izvora i metoda tumačenja prava, a realno bi to za poslodavca bio neprimeren i neopravdan trošak, pa nikada ne bih rekao nikome da u toj situaciji tuži. Jer u radnim sporovima uvek postoji revizija kao trećestepeni, vanredni pravni lek, a Vrhovni sud i njegova praksa su pouzdani kao bitcoin.
gagilija Posted yesterday at 09:40 Posted yesterday at 09:40 ljudi, hitno mi je. u uzasnoj sam psihofizickoj situaciji i treba mi savet nekoga ko se bavi ili makar razume u radne odnose sa zakonskog stanovista da me posavetuje. ne bih da pisem javno, pa ako neko moze da mi pomogne, molim vas da mi se javite privatnom porukom. hvala
Recommended Posts