Dsnake Posted November 21 Posted November 21 Da li ima neki pravnik koji se bavi porodičnim pravom i koji se donekle razume u porodično pravo u Austriji, za savet, ako može da me cima na PP? Treba mi malo ozbiljnije savetovanje tako da bih platio sat dva ako ima smisla, nemam pojma kako to ide :/
pbg12345 Posted November 21 Posted November 21 da li se "uslov" aktivira datumom izvrsenja novog dela ili datumom presude za novo delo? odnosno ako postoji uslovna kazna zatvora od 6 meseci na godinu i to istice 31 12 2024 delo koje aktivira tu uslovnu kaznu je izvrseno danas ima li smisla odlagati sudjenje/presudu za novo delo dok ne prodje prethodni uslov, odnosno posle 31 12 2024?
ultra plasticni Posted November 21 Posted November 21 ima smisla po meni, zato sto ce tuzilac u predlogu za izricanje nove kazne traziti da se opozove uslov, pa onda ide prikolica sa izricanjem jedinstvene kazne
Frank Pembleton Posted November 25 Posted November 25 Ajd da stavim i ovde... Koja je procedura zapošljavanja ljudi iz Crne gore? Mislim verovatno se na njih gleda kao na strane državljane ili...? Šta od papira treba za to i koji je postupak?
pbg12345 Posted November 27 Posted November 27 gde mogu (odnosno otac) da overi izjavu kojom se odrice svog dela nasledstva u moju korist na ostavinskoj raspravi u hrvatskoj? notar? zvao sam pre neki dan beleznika u petrinji kom je dodeljen predmet, rece mi da sestra i otac sastave te izjave, overe i da onda zakazemo datum i ja sa tim dodjem kod njega
BWA Posted November 27 Posted November 27 37 minutes ago, pbg12345 said: gde mogu (odnosno otac) da overi izjavu kojom se odrice svog dela nasledstva u moju korist na ostavinskoj raspravi u hrvatskoj? notar? zvao sam pre neki dan beleznika u petrinji kom je dodeljen predmet, rece mi da sestra i otac sastave te izjave, overe i da onda zakazemo datum i ja sa tim dodjem kod njega Notar, s tim da u Srbiji on i sacinjava i ovjerava izjavu. 1
Max Morlock Posted December 1 Posted December 1 Pitanje je za prijatelja, a mislim da bi neko odavde mogao da pomogne. Citirano je šta mi je poslao: Quote Tražio sam Guglu da ukloni neke linkove koji sadrže moje ime po Right to be Forgotten članu iz EU Data Protection Law. I stiže mi mejl od njih: Hello, Thanks for reaching out to us. We understand that you are requesting the removal of these URLs containing your personal information under European laws. Please explain your connection to a country where European data protection law applies to such a request. If you reside in such a country, please reply to this email and attach a copy of an identification document showing that fact (a passport or other government-issued ID is not required). Without this information, we are unable to take further action on your request. Regards, The Google Team S obzirom da nisam državljanin EU i da živim u Srbiji ne mogu ništa da uradim?
Engineer Posted December 1 Posted December 1 Lepo su mu rekli. Ako nije u EU, ne mora Google da poštuje tu regulativu
Ayatollah Posted December 1 Posted December 1 3 hours ago, Max Morlock said: Pitanje je za prijatelja, a mislim da bi neko odavde mogao da pomogne. Citirano je šta mi je poslao: Ne primenjuje se GDPR na državljane Srbije sa prebivalištem u Srbiji, te se tako ne možeš na njega pozivati, ali se primenjuje naš Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Stoga, alternative su (i) da se pozove na srpski ZZPL i vidi šta će se desiti; ili (ii) da se obrati BDK Advokatima, koji su Google-ov DP agent u Srbiji. Ispod citat da bude jasnije: Quote BDK Advokati Appointed as Google’s DP Representative in Serbia Google LLC has appointed BDK Advokati to act as the local representative under the Serbian Data Protection Act. The appointment letter was also published at the website of the Serbian Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection. The data subjects may continue using established channels to directly contact Google regarding the rights under the Serbian Data Protection Act through the Google Privacy Help Centre where users can find webforms including the Data Access Request Form or the Privacy Inquiry Form. The Google Privacy Help Centre also allows the data subjects to manage their privacy, check what data Google collects and uses, and find answers to many common questions about privacy and user data related to Google’s products and services. 1 2
Miljenko Posted December 3 Posted December 3 Koliko dodje neka standardna tarifa, kod advokata koji imaju licencu za katastar. Ko caleta je bila neka petljancija oko vlasnistva, koju sada treba ispraviti. Ima ukupno deset parcela (od 20 ari, pa preko hr). Rekao mi je da ce to zadovoljstvo kostati 10000 dinara. Koliko su sve zapetljali, umesto da sam odem do katastra i zavrsim.
Ayatollah Posted December 3 Posted December 3 11 minutes ago, Miljenko said: Koliko dodje neka standardna tarifa, kod advokata koji imaju licencu za katastar. Ko caleta je bila neka petljancija oko vlasnistva, koju sada treba ispraviti. Ima ukupno deset parcela (od 20 ari, pa preko hr). Rekao mi je da ce to zadovoljstvo kostati 10000 dinara. Koliko su sve zapetljali, umesto da sam odem do katastra i zavrsim. Nije ništa zapetljano, već se na ovaj način sprečava da pravni laici podnese Katastru formalno i/ili suštinski neispravne zahteve, i time povećavaju saobraćaj i troše vreme i resurse potrebne za odlučivanje. Tarifa za ovo zavisi da li zahtev ima neku vrednost ili nema. Ako nema, po Tarifi bi taj zahtev 24.750,00 dinara. Ako ima vrednost, onda zavisi od zbira vrednosti, najniža tarifa je 9.000 dinara (ali za vrednosti do 45.000 dinara), ovde bi tarifa bila verovatno između 24.750,00 dinara i 45.000 dinara (ako bi vrednost parcela bila između 1,5 miliona i 12 miliona dinara). U realnosti, ovo bi trebalo da može da se nađe da se uradi za oko 150 evra, zavisno od toga šta je predmet upisa, koliko je obiman zahtev, itd. Verovatno ih ima koji bi radili i za 100 evra. 3
Miljenko Posted December 3 Posted December 3 Vrednost parcela. Hm. Recimo izmedju 20 i 30 hiljada evra, djuture ovako gledano.
jms_uk Posted December 3 Posted December 3 Hajde kad si vec tu, @Ayatollah , da li bi po toj tarifi zahtev da se upise kvadratura na vec uknjizeni stan na osnovu projektne dokumentacije (ne znam zasto nece vise iz kupoprodajnog ugovora, iako su neki stanovi u zgradi upisani tako) imao neku vrednost ili ne?
Recommended Posts