Jump to content
IGNORED

Drugi svetski rat - opsta istorija

minka

Recommended Posts

Posted
22 minutes ago, apostata said:

Jedan dio je pritom izginuo...

... bas kao i preko 9,000 clanova KPJ od 12,000 sa koliko je KPJ usla u rat...

Inace, interesantno :D je kako se samo jugoslovenskim komunistima prebacuje primarni motiv pomoci CCCP (i drugu Staljinu :D obavezno) tog leta 1941. godine...

Na stranu, recimo, sto Cercil odmah po pristizanju vesti o napadu na CCCP drzi svoj cuveni govor (pre jukomunjara :D) kojim bez rezerve podrzava sovjetski ratni napor...

Na stranu sto vec u avgustu '41. Ruzvelt, predsednik SAD koje jos nisu u ratu) salje 1 Hopkinsa u Moskvu da vidi sta treba...

Na stranu sto vec avgusta te iste '41. godine krece prvi od ruskih konvoja, onih cuvenih PQ/QP, sa pomoci CCCP-u...

Na stranu sto se 1 ilegalnoj partiji ciji clanovi uoci rata sede po koncentracionim logorima, formiranim od strane jugoslovenske vlade, prebacuje sto nisu uputili javni :isuse: proglas; obaska sto su proglasi bili sireni i umnozavani...

Na stranu sto je cvet hrvatske inteligencije iz jednog od tih logora (vidi pod Kerestinec) izrucen Pavelicu buduci da su organitm jugoslovenske vlade odbili da ih puste...

Neverovatno je dokle i gde vodi zapenusani antikomunizam pravoslavnog smera... :isuse:

Al' boli nas kurac, eto nama spomenika Ђенералу... 

• +1 4
Posted
11 minutes ago, Lord Protector said:

Da se priprema da, ali da pruži otpor ne.

:laugh:

Posted

Jednostavno pitanje:Koje i kakve  oruzane akcije su komunisti sproveli od 10.04.41 do 22.06.41?

Posted
56 minutes ago, Lord Protector said:

Staljinov govor od 3. jula...

I jos jedan govor, 22. juna...

17 minutes ago, Lord Protector said:

Samo pilatovsko pranje ruku.

Auuuuuu bre...:jerry:

Posted

Oružane akcije pre 22.06.41?

Naravno da je pilatovsko pranje ruku, dok se odvija genocid i masovni zločini, drugovi sastanče i drve o imperijalizmu u dubokoj ilegali

• +1 1
Posted

Drve i o organizovanju otpora, ima na prethodnoj strani, izvučeno i boldovano, da se lakše primeti.

Ja im lično najviše zameram što već u leto 1941. nisu stigli do Berlina, pobili ceo nacistički vrh, kidnapovali von Brauna, razvili Saturn V do kraja 40-ih, stigli na mesec sredinom 50-ih, i već 60-ih dali narodu GPS, internet i teflonske tiganje za palačinke. Sve osim toga je drvljenje o imperijalizmu, realno.

Posted (edited)

Cela ta WW2 priča mi je više deplasirana i besmislena, reagujem samo kada vidim da se elementarne stvari zanemaruju ili iskrivljuju.

Mi jednostavno kao narod nismo imali ni sreće ni pameti, nemamo ih ni sad. I to ostavlja baš gorak ukus u ustima...

Edited by Lord Protector
  • +1 1
Posted

(...), reagujem samo kada vidim da se elementarne stvari zanemaruju ili iskrivljuju.

I ja isto.