Jump to content
IGNORED

Dorucak

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)
34 minutes ago, renne said:

Jebo te, koji ste vi hipsteri

Daaaavno sam pisao na forumu, ima tome godina... 

Popičkam se sa ženom, onako, baš, baš... Kad sam se smirio, shvatim da sam ja preterao i zasrao, pa rešim da se ujutru iskupim doručkom. Sad, po sećanju, ustanem prvi, odem do radnje i po cveće.

Za doručak, napravim jaja tako što odvojim belanca, umutim, pa na tiho ispržim na puteru, da bude savršena tekstura i okrugao oblik. Žumanca poširam posebno, na rovito do kremastog savršenstva, pa stavim na belanca. Odeljem nožem sitno iverje od pršute, zahrskavim ga na tiganju, smrvim i pospem jaja. Pored nacedim ručno pomorandže. Aranžiram sa cvećem i novinama, poslužim na tacni uz bavarsku kiflu iz Maksija... Odnesem joj u krevet. 

Otkravila se, otvori novine, uzme da doručkuje, ja čekam reakciju, a ona: E, dobra ova kifla... :D

Edited by banatjanin
  • +1 2
  • Haha 7
Posted
43 minutes ago, banatjanin said:

Probaj bez vode, u jajima je ima sasvim dovoljno. 

Bitno je da je poklopac pasent, da para ne izlazi. 

I da, probaj da zagreješ poklopac pre stavljanja jaja. Tako se belance pre ispeče odozgo, pa žumance ostane netaknuto. 

Radim i ovako, uvek na puteru, ali volim i starinski, na masti, otklopljeno, da prelivam, pa da belance malo uhvati odozdo i na ivici

Znam da poklopac mora dobro da dihtuje a probacu i da ga zagrejem, hvala. Svakako sam mislio da probam bez vode, vec rekle devojke da moze. :)

Posted

moram sve da vas banujem, mislim vas hipstere

• +1 2
Posted
- jaja na oko, 4 ili 5
- umućena jaja, 5 ili 6
- kajgana sa sirom od 4 ili 5 jaja
- jaja sa slaninom

Sve na običnom suncokretovom ulju, Dijamant ili Cvet Banata najčešće.
Nema vise Cvet Banata u Maksiju od fakin korone -.-

Ja isto sve to savrseno bez poklopca, volim bar 3x masnocom da predjem preko belanaca, malo da zarude ivice.
  • +1 2
Posted

Jaje je idealna namirnica, greota je da mu se ne posveti odgovarajuca paznja. 

Ko kafa. Treba znati skuvati da bi se maksimalno uzivalo. 

• +1 1
Posted

A što kuvati?

Kada mi je nana po prvi put ponudila mućeno jaje pitala me želim li so ili šećer i pogrešno sam dgovorio - so!

Sa šećerom i malo limuna.

Kako je BK govorio: što ga više mutiš, više ga ima!

• +1 1
Posted
16 minutes ago, adam said:

Jaje je idealna namirnica, greota je da mu se ne posveti odgovarajuca paznja. 

Ko kafa. Treba znati skuvati da bi se maksimalno uzivalo. 

Bila bi idealna kad bi bila ukusnija 😂

Sinoć dok sam se sladio ribom prošlo mi kroz glavu kako je riba idealna hrana: super ukus bez mnogo jebade, ako izuzmeš smrad na gajbi.

Od najmanje omiljenog do omiljenog jaja:

Kajgana

Tvrdo kuvano

Omlet

Na oko

Rovito kuvano

Poširano

Najčešće ga pravim na oko, a živaca nemam za poširana pa se zadovoljim rovitim kuvanim.

Posted

@Jumanji nije do Maksija, nego je firma pukla. Nešto su u blokadama, nemaju suncokreta za preradu, ne znam tačno, ali tako su mi objasnili ljudi iz te branše. Mislim, rade i dalje, ali sa poteškoćama.

@maheem prvom prilikom, uslikaću ti svoj omlet, korak po korak (ne mogu toliko da pišem), i okačiti ovde, pa da ga staviš na prvo mesto

• Hvala 1
Posted

Ja bi omlete sa povrćem jeo svaki dan, a ograničavam sebe na 1-2 nedeljno. Sa paprikom, sa paradajzom, spanaćem, španski...

• +1 1
Posted

Meni lakse da posiram nego da ga skuvam rovito da mi bude taman. Imam kontrolu a i izvestio se. 

A volum i da przim na maslu. Otopim, tuknem jaja, posolim pa lagano mesam viljuskom taman dok belance ne pobeli, ne vise. Jedem prstima. Umacem hleb i cokcem. 

Posted
Just now, banatjanin said:

@Jumanji nije do Maksija, nego je firma pukla. Nešto su u blokadama, nemaju suncokreta za preradu, ne znam tačno, ali tako su mi objasnili ljudi iz te branše. Mislim, rade i dalje, ali sa poteškoćama.

@maheem prvom prilikom, uslikaću ti svoj omlet, korak po korak (ne mogu toliko da pišem), i okačiti ovde, pa da ga staviš na prvo mesto

Osetiću ukus putem fotke? :D

Nema šanse da mi se svidi jaje ako se žumance umuti sa belancetom više od rovitog žumanca.

Posted

1 minute ago, maheem said:

Nema šanse da mi se svidi jaje ako se žumance umuti sa belancetom više od rovitog žumanca.

Vidim da ćeš prvi biti banovan!

Volim prženo jaje da dodam u tortilju, ukoliko je spremam bez mesa i tu mi se bez obzira na drugo povrće zapravo najviše dopada kombinacija jaje-luk.

Posted
8 minutes ago, adam said:

Meni lakse da posiram nego da ga skuvam rovito da mi bude taman. Imam kontrolu a i izvestio se. 

A volum i da przim na maslu. Otopim, tuknem jaja, posolim pa lagano mesam viljuskom taman dok belance ne pobeli, ne vise. Jedem prstima. Umacem hleb i cokcem. 

Daj hintove za poširana jaja smotanom kuharu pa da ih pravi češće.

Posted
4 minutes ago, Ras said:

Vidim da ćeš prvi biti banovan!

Volim prženo jaje da dodam u tortilju, ukoliko je spremam bez mesa i tu mi se bez obzira na drugo povrće zapravo najviše dopada kombinacija jaje-luk.

Jaje - luk kombo volim. Zapravo kajganu mora da vadi neki kombo. Luk, paprika, pečurke, sir,...

Posted
12 minutes ago, maheem said:

E u tome je trik! Omlet je, umućen, ali žumance svemu da kremastu strukturu i ostaje vlažno i sočno. Videćeš! Sve ćeš da voliš. 

I sam preskačem loš omlet ili suvu kajganu, a jaja baš volim

• +1 1