November 8, 20241 yr lagano tostirani beli hleb od kiselog testa namaz od maslinovog ulja /kao margarin samo mnogo bolje/ fina italijanska mortadela sa pistaćima list zelene salata kefir tako pa puta 2 a sad će i puta 3, ima da se nose drva pa se mora ojačati e da i isceđena 1 narandža, slaaaatka, samo me brine to i kefir našta će da izađe Edited November 8, 20241 yr by Eleniko
November 8, 20241 yr Mortadela! moj nedavni krejv. Nit kupujem, nit jedem mesne prerađevine, osim sporadično. I prijela mi se ta mortadela, ali su gužve na onim odeljcima tolike da sam odustajao. I eto ti jedno veče nikog na liniji i priđem i pazarim ne sećam se više koju mortadelu. Valjda baš sa pistaćima, možda karneksovu. Ujutru spremam Bordejnov "omiljwni" sendvič. List mortadele složim u cvet, pa prepečem na tiganju sa puterom uz listove žalfije. Ćebatu iz maksija presečem po dužini, pa je zagrejem na tosteru. Onako toplu premažem je puterom da s e topi i složim mortadelu između. Curi masnoća, greje dušu! Još da je mortadela bila zaista neka, ova se pola dezintegrisala na tiganju Edited November 8, 20241 yr by Ras
November 16, 20241 yr Jaja sa zelenom paprikom uz sir i prepečen hleb. Jaja su pripremljena sporo, na najnižoj mogućoj temperaturi i uz povremeno mešanje - da se dobije penasta, gotovo kremasta tekstura. Ulje je najpre aromatizovano kolutovima paprike, pa temperatura spuštena na minimum. Bonus uz kafu: pečena bundeva sa cimetom, medom i orasima. I preostali cvetovi da me podsete na zajedničko veče. Edited November 16, 20241 yr by Ras
November 16, 20241 yr Lidl u inostranstvu ima vrh dobru italijansku mortadelu iz Bolonje sa pistaćima, nadam se da je uvoze i ovde.
November 16, 20241 yr 15 minutes ago, Ras said: medom i orasima. 16 minutes ago, Ras said: zajedničko veče.
November 19, 20241 yr Opet jaja. Sa avokadom i sirom. Ćebata (Maksi) ostatak je od jučerašnjeg ručka. Prepečena je u rerni, zalivena masl uljem i premazana miksom: pasta od (pečenog) b luka, peršun i rendani parmezan. Pre toga, ortomol imun - piće bogova Nakon doručka kafa, pa ću nastaviti sa urmama, orasima, mušmulama...
November 21, 20241 yr On 16. 11. 2024. at 9:25, Ras said: Nisam primetio, ali zagledaću malo bolje. prijavi ako nadjes.