October 11, 2025Oct 11 Sestra i ja smo redovno koristile reč "slatkicanje" i glagol "slatkicati se", za pokušaje da ispadneš slađi nego što jesi (a što nekako bude trapavo i neuspešno pa ispadneš i gori i gluplji nego što jesi).Jako me iznenadilo kada sam shvatila da to nisu opštepoznate reči već „naše“ interne, ne znam ni čije tačno, njene ili moje.I deca su međusobno komunicirala nekim svojim rečima koje su sama izmislila i za koje se nije moglo ni naslutiti poreklo i koren.
October 11, 2025Oct 11 Mojoj drugarici i danas izleti "piške" (kratki akcenat), reč koju je u svaku moguću rečnicu ubacivala.To su bile piške sa njima!Što sam se provela, ma piške!Kakve su ovo piške bez mene?Njeno objašnjenje: "Nešto toliko dobro, smešno, nabijeno emocijama da si na ivici da prosto pišneš od uzbuđenja i sreće!" 🫠.
February 9Feb 9 Prošle nedelje nekoliko dana šljakam i vijam decu polubolestan. U jednom momentu dolazim kući isceđen kao limun i vidim poruku od žene kad ću nešto što smo se ranije dogovorili.Odgovorim joj- ne mogu danas više ništa, onemoćan sam.Mislim da ću da zadržim ovaj izraz za ubuduće.Edit: googlam upravo da proverim. Hrvati su ovaj izraz već uvrstili u njihov novogovor Edited February 9Feb 9 by bios
April 23Apr 23 Budzet-izracun, ovaj izraz je poznat u srpskom jeziku kao dolazenje do neke vrednosti ili racunanja iste, konkretno u finansijama, ali ovde bi osim toga mogao da znaci da djaes novac iz racuna,sportski ofsajd(fudbal, hokej, ragbi...)-odstrana, ovaj izraz je isto vec poznat u srpskom jeziku moze koristit u vise znacenaj tipa: nije u centru zbivanja, već negde po strani. Sto bi moglo da se prenese na sportski teren kada igrac udje u "kaznu" svojim polozajem na terenu, vise nije deo zbivanja po pravilima.
April 24Apr 24 Pa, i nije baš da mi asocijacija ide na to. Naprosto, nosta mi zvuči lepo, a pritom skratim. Nostalgija mi je prilično ishabana, stavili su je i u pilot Mad Mena...
April 25Apr 25 Ja ovde, na politiKi, omasih slovo i ispade "radikakaština" umesto "radikalština". Sta sve rade, ovo je bolje za koristiti.
April 26Apr 26 Imbecviltm - toddler koji se bacaka po prodavnici jer mama neće da mu kupi kinder jaje.