Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

reči koje ste sami smislili

Featured Replies

Sestra i ja smo redovno koristile reč "slatkicanje" i glagol "slatkicati se", za pokušaje da ispadneš slađi nego što jesi (a što nekako bude trapavo i neuspešno pa ispadneš i gori i gluplji nego što jesi).

Jako me iznenadilo kada sam shvatila da to nisu opštepoznate reči već „naše“ interne, ne znam ni čije tačno, njene ili moje.

I deca su međusobno komunicirala nekim svojim rečima koje su sama izmislila i za koje se nije moglo ni naslutiti poreklo i koren.

• Replies 376
  • Views 59.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Mojoj drugarici i danas izleti "piške" (kratki akcenat), reč koju je u svaku moguću rečnicu ubacivala.

• To su bile piške sa njima!

• Što sam se provela, ma piške!

• Kakve su ovo piške bez mene?

Njeno objašnjenje: "Nešto toliko dobro, smešno, nabijeno emocijama da si na ivici da prosto pišneš od uzbuđenja i sreće!" 🫠

.

Ok, ovde je koren reči jasan happy

Moje dete: "Mama, on me buljno gleda"

picokusac - ljubitelj kunilingusa

Jadnost 😄 wicked

Edited by SundayMorning

15 hours ago, SundayMorning said:

Jadnost 😄 wicked

I niko ti nije pomogao think¿

• 3 months later...

Prošle nedelje nekoliko dana šljakam i vijam decu polubolestan. U jednom momentu dolazim kući isceđen kao limun i vidim poruku od žene kad ću nešto što smo se ranije dogovorili.

Odgovorim joj- ne mogu danas više ništa, onemoćan sam.

Mislim da ću da zadržim ovaj izraz za ubuduće.

Edit: googlam upravo da proverim. Hrvati su ovaj izraz već uvrstili u njihov novogovor ph34r

Edited by bios

Ženopauza - ne možeš i da hoćeš, a i svejedno ti je zbog toga.

• 2 months later...

Budzet-izracun, ovaj izraz je poznat u srpskom jeziku kao dolazenje do neke vrednosti ili racunanja iste, konkretno u finansijama, ali ovde bi osim toga mogao da znaci da djaes novac iz racuna,

sportski ofsajd(fudbal, hokej, ragbi...)-odstrana, ovaj izraz je isto vec poznat u srpskom jeziku moze koristit u vise znacenaj tipa: nije u centru zbivanja, već negde po strani. Sto bi moglo da se prenese na sportski teren kada igrac udje u "kaznu" svojim polozajem na terenu, vise nije deo zbivanja po pravilima.

SPROVODADZIJA

covek koji machuje mrtve parove da koriste isto grobno mesto

nosta - skraćeno od nostalgija, tako je zovem

koza nosta

Pa, i nije baš da mi asocijacija ide na to. Naprosto, nosta mi zvuči lepo, a pritom skratim. Nostalgija mi je prilično ishabana, stavili su je i u pilot Mad Mena...

Ja ovde, na politiKi, omasih slovo i ispade "radikakaština" umesto "radikalština". Sta sve rade, ovo je bolje za koristiti.

Imbecviltm - toddler koji se bacaka po prodavnici jer mama neće da mu kupi kinder jaje.