Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

To je slucaj sa svim supermarket paradajzom. Mora da je robustan (tvrd) da izdrzi cimanje u transportu i da moze da stoji na polici da se ne kvari. Jedino sto i te malo bolje sorte se sjebu u supermarketu jer ih drze na hladnim policama, a paradajz ne voli to. Hladnoca mu sav ukus sjebe. Ako ima zelena pijaca tu treba pazariti paradajz. Kod mene ima subotom farmer's market i ima dobrog paradajza ali kosta 5 x skuplje od obicnog.

• Replies 7.2k
  • Views 678.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

ova piljarnica u kojoj kupujem ne drži paradajz u frižideru, barem ne u radnji. možda imaju rashlađeni centralni magacin ali u radnji bude u kartonskoj kutiji na normalnoj temperaturi a ovaj čak drže napolju. cenim da je deo dobrog ukusa i do toga, mislim da se ne mere bolje u maloprodaji.

e inače nisam rekao da su mi za ovaj paradajz na kalenić pijaci tražili 700rsd/kg, 100m niže je 445.

Ima kod mene Polski Sklep gdje znaju imati paradajz ali samo u sezoni. Neka roze vrsta, krupan ali ne ogroman i dosta je ukusniji od svega okolo sto ima da se kupi, a nije ni mnogo skuplji. I oni drze u drvenom sanduku pored kase. Nisam ove godine jos kupio kod njih, moracu da izvidim ovih dana kakva je situacija. Kod njih uglavnom kupujem samo svjezi kvasac i neke cajeve.

pazite se kad ste sa ženom u piljarnici

gde u beogradu kupiti plastične pet balone od 5 litara, kao ove što pakuju vodu u njih proizvođači

bukvalno 2 dana ko ludak obilazim svi mi nude one bele balone od deblje plastike, to mi ne treba.

treba da prespem neko maslinovo ulje iz veće ambalaže

ovo

plasticne-flase-5l-sa-ruckom-cetvrtaste-

ili flaše od 2 litra, može i tako

Plasticne-flase-2L-cetvrtaste-jpg.webp

29 minutes ago, Eleniko said:

gde u beogradu kupiti plastične pet balone od 5 litara, kao ove što pakuju vodu u njih proizvođači

bukvalno 2 dana ko ludak obilazim svi mi nude one bele balone od deblje plastike, to mi ne treba.

treba da prespem neko maslinovo ulje iz veće ambalaže

Kupis neku 5 litarsku vodu, prospes je, ostane ti balon...

Prosto...

Jebote, ne mogu da verujem sta citam...nobles

ne moraš da se postavljaš kao da si kolumbo, kad već nisi

potrebno je da zapušač bude virgo intacta a dodatni kvalitet je da u flaši ne bude zaostalih kapi vode koje bi narušile devičansku čistotu ne samo poklopca već i maslinovog ulja

kapiš?

3 minutes ago, Eleniko said:

ne moraš da se postavljaš kao da si kolumbo, kad već nisi

potrebno je da zapušač bude virgo intacta a dodatni kvalitet je da u flaši ne bude zaostalih kapi vode koje bi narušile devičansku čistotu ne samo poklopca već i maslinovog ulja

kapiš?

Nisam Kolumbo, al' mogu da pogledam, narocito kad se neko pokusava da se strucnotm vadi...

Dakle, tesko da ce zapusac kupljene gotove boce, naduvene ko zna kad i ko zna gde iz ko zna kakve epruvete, koji je ko zna koliko stajao u nekom magacinu/prodavnici, biti virgo intaktniji od boce koju si ti virgo intaktirao otvorivsi je jedan jedini put...

Zaostale kapi vode si dodao efekta radi...

3 minutes ago, Eleniko said:

kapiš?

Ili, da prevedem - ne kenjaj...

1 minute ago, JakeBlues said:

Probaj kod ovih u Ustaničkoj:

Boce za negazirane tečnosti – Bovest DOO

ne znam da li imaju maloprodaju, ali vredi proveriti.

hvala, pogledaću

@namenski gledaj i uči od mlađih, nije teško ne biti glup i zao

1 minute ago, Eleniko said:

@namenski gledaj i uči od mlađih, nije teško ne biti glup i zao

Lakse nego biti samo glup...

Devicanskitm

A sad kazi hvala i зашути vec jednom...

@Eleniko da li si razmisljao o staklenim balonima? Mislim da su bolji od plastike, a realno nije neka razlika u ceni

002528_w_800_800px.jpg

Balon-Stek-2l.jpg

@x500

kako se to opere od ulja?

8 minutes ago, x500 said:

@Eleniko da li si razmisljao o staklenim balonima? Mislim da su bolji od plastike, a realno nije neka razlika u ceni

002528_w_800_800px.jpg

Balon-Stek-2l.jpg

Jeste bolje jer nema opasnosti od mikro plastike a što se tiče razlike u ceni, to je 50 vs 900 dinara.