May 14May 14 To je slucaj sa svim supermarket paradajzom. Mora da je robustan (tvrd) da izdrzi cimanje u transportu i da moze da stoji na polici da se ne kvari. Jedino sto i te malo bolje sorte se sjebu u supermarketu jer ih drze na hladnim policama, a paradajz ne voli to. Hladnoca mu sav ukus sjebe. Ako ima zelena pijaca tu treba pazariti paradajz. Kod mene ima subotom farmer's market i ima dobrog paradajza ali kosta 5 x skuplje od obicnog.
May 14May 14 ova piljarnica u kojoj kupujem ne drži paradajz u frižideru, barem ne u radnji. možda imaju rashlađeni centralni magacin ali u radnji bude u kartonskoj kutiji na normalnoj temperaturi a ovaj čak drže napolju. cenim da je deo dobrog ukusa i do toga, mislim da se ne mere bolje u maloprodaji.e inače nisam rekao da su mi za ovaj paradajz na kalenić pijaci tražili 700rsd/kg, 100m niže je 445.
May 14May 14 Ima kod mene Polski Sklep gdje znaju imati paradajz ali samo u sezoni. Neka roze vrsta, krupan ali ne ogroman i dosta je ukusniji od svega okolo sto ima da se kupi, a nije ni mnogo skuplji. I oni drze u drvenom sanduku pored kase. Nisam ove godine jos kupio kod njih, moracu da izvidim ovih dana kakva je situacija. Kod njih uglavnom kupujem samo svjezi kvasac i neke cajeve.
May 21May 21 gde u beogradu kupiti plastične pet balone od 5 litara, kao ove što pakuju vodu u njih proizvođačibukvalno 2 dana ko ludak obilazim svi mi nude one bele balone od deblje plastike, to mi ne treba.treba da prespem neko maslinovo ulje iz veće ambalažeovoili flaše od 2 litra, može i tako
May 21May 21 29 minutes ago, Eleniko said:gde u beogradu kupiti plastične pet balone od 5 litara, kao ove što pakuju vodu u njih proizvođačibukvalno 2 dana ko ludak obilazim svi mi nude one bele balone od deblje plastike, to mi ne treba.treba da prespem neko maslinovo ulje iz veće ambalažeKupis neku 5 litarsku vodu, prospes je, ostane ti balon...Prosto...Jebote, ne mogu da verujem sta citam...
May 21May 21 ne moraš da se postavljaš kao da si kolumbo, kad već nisipotrebno je da zapušač bude virgo intacta a dodatni kvalitet je da u flaši ne bude zaostalih kapi vode koje bi narušile devičansku čistotu ne samo poklopca već i maslinovog uljakapiš?
May 21May 21 3 minutes ago, Eleniko said:ne moraš da se postavljaš kao da si kolumbo, kad već nisipotrebno je da zapušač bude virgo intacta a dodatni kvalitet je da u flaši ne bude zaostalih kapi vode koje bi narušile devičansku čistotu ne samo poklopca već i maslinovog uljakapiš?Nisam Kolumbo, al' mogu da pogledam, narocito kad se neko pokusava da se strucnotm vadi...Dakle, tesko da ce zapusac kupljene gotove boce, naduvene ko zna kad i ko zna gde iz ko zna kakve epruvete, koji je ko zna koliko stajao u nekom magacinu/prodavnici, biti virgo intaktniji od boce koju si ti virgo intaktirao otvorivsi je jedan jedini put...Zaostale kapi vode si dodao efekta radi...3 minutes ago, Eleniko said:kapiš? Ili, da prevedem - ne kenjaj...
May 21May 21 Probaj kod ovih u Ustaničkoj:Boce za negazirane tečnosti – Bovest DOOne znam da li imaju maloprodaju, ali vredi proveriti.P.S. Pogledaj i kod ovih: Šime Plast | Najbolja PET ambalaža u Beogradu Edited May 21May 21 by JakeBlues
May 21May 21 1 minute ago, JakeBlues said:Probaj kod ovih u Ustaničkoj:Boce za negazirane tečnosti – Bovest DOOne znam da li imaju maloprodaju, ali vredi proveriti.hvala, pogledaću@namenski gledaj i uči od mlađih, nije teško ne biti glup i zao
May 21May 21 1 minute ago, Eleniko said:@namenski gledaj i uči od mlađih, nije teško ne biti glup i zaoLakse nego biti samo glup...DevicanskitmA sad kazi hvala i зашути vec jednom...
May 21May 21 @Eleniko da li si razmisljao o staklenim balonima? Mislim da su bolji od plastike, a realno nije neka razlika u ceni
May 21May 21 8 minutes ago, x500 said:@Eleniko da li si razmisljao o staklenim balonima? Mislim da su bolji od plastike, a realno nije neka razlika u ceniJeste bolje jer nema opasnosti od mikro plastike a što se tiče razlike u ceni, to je 50 vs 900 dinara.
May 21May 21 1 minute ago, ivy said:@x500kako se to opere od ulja?Isto kao sto su se i ranije, i sada, prale flase i baloni. Topla/vrela voda, prasak za sudove i cetka na zici. Trosi se puno vode, ali ide. Kada se dobro iscedi, na kraju se ostavi na suncu da voda ispari. Ima posla u svakom slucaju.@Eleniko flasa od 2L je 250 din.https://beograd.poljoprivrednaapotekafitomedicina.rs/shop/stakleni-program/stakleni-baloni/balon-stek-2l/