Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

To je slucaj sa svim supermarket paradajzom. Mora da je robustan (tvrd) da izdrzi cimanje u transportu i da moze da stoji na polici da se ne kvari. Jedino sto i te malo bolje sorte se sjebu u supermarketu jer ih drze na hladnim policama, a paradajz ne voli to. Hladnoca mu sav ukus sjebe. Ako ima zelena pijaca tu treba pazariti paradajz. Kod mene ima subotom farmer's market i ima dobrog paradajza ali kosta 5 x skuplje od obicnog.

• Replies 7.2k
  • Views 672.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

ova piljarnica u kojoj kupujem ne drži paradajz u frižideru, barem ne u radnji. možda imaju rashlađeni centralni magacin ali u radnji bude u kartonskoj kutiji na normalnoj temperaturi a ovaj čak drže napolju. cenim da je deo dobrog ukusa i do toga, mislim da se ne mere bolje u maloprodaji.

e inače nisam rekao da su mi za ovaj paradajz na kalenić pijaci tražili 700rsd/kg, 100m niže je 445.

Ima kod mene Polski Sklep gdje znaju imati paradajz ali samo u sezoni. Neka roze vrsta, krupan ali ne ogroman i dosta je ukusniji od svega okolo sto ima da se kupi, a nije ni mnogo skuplji. I oni drze u drvenom sanduku pored kase. Nisam ove godine jos kupio kod njih, moracu da izvidim ovih dana kakva je situacija. Kod njih uglavnom kupujem samo svjezi kvasac i neke cajeve.