8 hours ago8 hr To je slucaj sa svim supermarket paradajzom. Mora da je robustan (tvrd) da izdrzi cimanje u transportu i da moze da stoji na polici da se ne kvari. Jedino sto i te malo bolje sorte se sjebu u supermarketu jer ih drze na hladnim policama, a paradajz ne voli to. Hladnoca mu sav ukus sjebe. Ako ima zelena pijaca tu treba pazariti paradajz. Kod mene ima subotom farmer's market i ima dobrog paradajza ali kosta 5 x skuplje od obicnog.
8 hours ago8 hr ova piljarnica u kojoj kupujem ne drži paradajz u frižideru, barem ne u radnji. možda imaju rashlađeni centralni magacin ali u radnji bude u kartonskoj kutiji na normalnoj temperaturi a ovaj čak drže napolju. cenim da je deo dobrog ukusa i do toga, mislim da se ne mere bolje u maloprodaji.e inače nisam rekao da su mi za ovaj paradajz na kalenić pijaci tražili 700rsd/kg, 100m niže je 445.
8 hours ago8 hr Ima kod mene Polski Sklep gdje znaju imati paradajz ali samo u sezoni. Neka roze vrsta, krupan ali ne ogroman i dosta je ukusniji od svega okolo sto ima da se kupi, a nije ni mnogo skuplji. I oni drze u drvenom sanduku pored kase. Nisam ove godine jos kupio kod njih, moracu da izvidim ovih dana kakva je situacija. Kod njih uglavnom kupujem samo svjezi kvasac i neke cajeve.