Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

On 16. 3. 2025. at 19:58, Boksi said:

Idemo organizovano u Livno, nema druge.

stigli pudja sirevi u maksi heart

• Replies 7.2k
  • Views 675k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

On 11. 4. 2025. at 8:01, morgana said:
opet maksi, nisam znala
tenks

Isto nisam znala, a bas sam im gledala neke cene pre neki dan po sistemu malo ste ga preterali. Reci cu i ocu, on vise trosi u Maksiju od mene, pa da zaobilazimo.
  On 11. 4. 2025. at 8:20, Mel said:
Isto nisam znala, a bas sam im gledala neke cene pre neki dan po sistemu malo ste ga preterali. Reci cu i ocu, on vise trosi u Maksiju od mene, pa da zaobilazimo.

meni je maksi najblizi, a to zna da mi bude vazno, ali odazivam se bojkotima
  On 11. 4. 2025. at 8:24, morgana said:
meni je maksi najblizi, a to zna da mi bude vazno, ali odazivam se bojkotima

Ja kad sam u stanu samo Maxi i imam od opcija, ali nemam nikakav razlog da to sto mi treba za stan ne kupim unapred drugde u vecini slucajeva.
  • 4 weeks later...

Pomenu na sladoledu @banecare1 творог, pa se setih vatruški. Video neko po ruskim marketima u BG-u?

IMG_7454.jpeg

IMG_7475.jpeg

Ima li ovo negde u BG-u? Treba mi za poklon.

Ima na KP, ali u Nišu.

Čini mi se da sam vidjao u kineskoj samousluzi "Lotus", na Altini (u kompleksu bivše fabrike "Grmeč"). Imaju relativno mali deo koji prodaje posuđe i slično, ali mi se čini da sam video ovo odmah pored wokova.

to je inače najbolja azijska samiška u gradu pa možda pozovem boksi na dejt u delu kod wokova

Je li ima negde u Beogradu da se kupe nemačke/bavarske kobasice (wurst), po mogućnosti bele kobasice (weiswurst)?

Metro Cash and Carry i Lidl gotovo uvek imaju nešto na tu temu.

prošlo leto sam prvi put video ovaj paradajz na tezgama, uvoz iz makedonije, plastenik, izgleda kao italijanski koje sam viđao tamo po tezgama

sad sam video da mu cena nije baš toliko strahotna koliko je sve skupo, 445 rsd/kg pa sam se odvažio

utisci pristojni, fakat nema nikakav miris ali je barem slatkast i nema kiselinu naglašenu kao ove druge sorte ispod plastike koje nikada ne sazru

ne znam koja je ovo sorta, meni liči na neke brandywine varijante ali @Seabass će znati. naši ga zovu harmonikaš.

Gq1eVGWWoAAI40K?format=jpg&name=large

Nemam pojma. Paradajza ima toliko vrsta od kojih se neke uopste ne razlikuju golim okom pa je jako tesko tvrditi ista sa bilo kakvom sigurnoscu. Pogledaj samo black russian tomato i cherokee purple, izgledaju isto. Ovaj iznad lici na marmande po googlu, ja sam posadio 4 biljke, vidjecemo hoce li biti ovakav plod. Bilo bi super, taj tvoj izgleda fenomenalno.

pa da, srećan sam što sam otkrio paradajz koji mi zadovoljava bazične nagone za njim dok ne dođe sezona plodova sa otvorenog polja. jedino što ja tada neću biti ovde nego na egeju gde mi može pomoći samo ono što mi rodi u bašti, kupovni je bzvz kao i ovde. ovakav ima samo u lidlu, stiže sa krita ali nije ovako dobar kao makedonski, prosto nije ubran nedovoljno zreo. cenim da imaju problem sa transportom ili standardna supermarket priča, mora da izdrži barem mesec dana po skladištima i slično.

sad vidim da legendarni svetioničar iz pančeva, manus.rs prodaje seme/rasad, kaže da je hrvatska sorta (zapravo mu je seme stiglo odatle, ko zna čija je i koja je sorta). možda ga posetim kad krenem na buvljak.

https://www.manus.rs/biljke/sorte/paradajz/harmonika/harmonika.html

Edited by Eleniko