Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

htedoh reci..nisam nista kupila jer sam bila peske i obavljala jos nesto dalje ..ali kad se vratim biciklom uzecu nesto od tih gljiva mada su ,,jeftinije,, vrste i te tikvice su mi zanimljive..

mada su cene jace ima zanimljivih stvari..ono za kupiti jednom i probati..

Edited by ivy

• Replies 7.2k
  • Views 671.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

Evo, na zahtev gledalaca, škljocnuo sam danas malo asortiman te radnje i prilažem ovde par fotki :

IMG-20250328-191555.jpg

IMG-20250328-191625.jpg

IMG-20250328-191744.jpg

IMG-20250328-191834.jpg

IMG-20250328-191927.jpg

IMG-20250328-192012.jpg

IMG-20250328-192147.jpg

IMG-20250328-192228.jpg

IMG-20250328-192253.jpg

IMG-20250328-192406.jpg

IMG-20250328-192411.jpg

IMG-20250328-192426.jpg

IMG-20250328-192601.jpg

IMG-20250328-192643.jpg

Edited by JakeBlues

U tim Miksovima vlada atmosfera ko u Romanu o Londonu. Zaposleni kao da su rusko plemstvo koje u prethodnom zivotu ne da nije radilo u ducanu, nego im je stran rad svake vrste.

Jel kazu bar zdravo kad udjes, ili cute ko mulci ?

Cene su ocigledno posledica jake zelje za ublazavanja nostalgije za domovinom.

još danas i sutra tuna filet /ili kako ga oni zovu - sashimi/ u tropicu 1900 rsd

u radnji pored na kaleniću ista riba 3600.

pošto je iz onog friza koji koriste za sushi, može se jede i sirovo.

Skusa skuplja nego u Norveskoj,ostatak koliko vidim skuplji nego u Svedskoj po radnjama za strance

5 hours ago, Eleniko said:

još danas i sutra tuna filet /ili kako ga oni zovu - sashimi/ u tropicu 1900 rsd

u radnji pored na kaleniću ista riba 3600.

pošto je iz onog friza koji koriste za sushi, može se jede i sirovo.

Na Kaleniću?

U Amanu maslinovo ulje extravirgin sa Kipra 999 din za 750 ml. Meni se cini da je to povoljno.

24 minutes ago, brusli said:

Jel kazu bar zdravo kad udjes, ili cute ko mulci ?

Makar u ovoj radnji gde sam ja bio (ugao 27. Marta i Takovske) prodavci su ok. Generalno slabo pričaju naš jezik, ali se može sporazumeti, ipak su oba jezika slovenska.

1 hour ago, Strucnjak said:

U Amanu maslinovo ulje extravirgin sa Kipra 999 din za 750 ml. Meni se cini da je to povoljno.

Ima i u KokoMar prodavnicama 1l 1000 dinara (extra devičansko)

Gde kupiti neki dobar wok za električni šporet. Promenio sam do sada jedno 3 Tefalova i 3-4 IKEA , svi teflonski. Ma koliko pazio i mešao drvenim kutlačama uvek se pre ili kasnije pojave linije kao da je neko grebao po njima. Da li prelaziti na one s premazom od mlevenog granita? Imao sam jedan takav tiganj, nije se pokazao baš nešto mnogo non-stick. Iz sličnog razloga nisam kupovao od nerđajućeg čelika nikada.

Iskustva? Reči utehe?

nema reči utehe, mora gvozdeni lim, dobro se naulji i onda rad iz zgloba, bacanje sadržaja u zrak

ne debelo liveno gvožđe /cast iron/ kao oni grill tiganji, takav wok imam i ne sviđa mi se kako radi

mora da bude tanji zid woka od toga inače ide kilavo

drugo je pitanje rada sa električnim šporetom, na toj relaciji mogući problemi, gas je keva. ako imaš mesta na terasu kupi gorionik i kuvaj tamo kineza.

gde da se kupi? pa kod kineza, u kineskoj radnji. bila je jedna u blokovima u onom delu koji je na parkingu /između glavne zgrade i jurija gagarina/ koja je držala baš kvalitetnu robu ali već 2x kako sam išao tamo je nisam zatekao. znači probati u preostalim, ja bi išao u po meni najbolju trenutno u naselju belmax - lotus supermarket.

ili možda temu?

edit- temu ima svašta, ja bi gledao samo ove vulgaris ne teflonske. s tim da ne znam inox kako se ponaša.

https://www.temu.com/de-en/wok-5010163000409-s.html

Edited by Eleniko

Plin ne mogu da izvedem nikako, tako da sve te varijante sa pravim wokovima nažalost otpadaju. Imao sam pre 20tak godina neki takav od visokougljeničkog čelika, tankih zidova, dole zaravljen da može na ringlu, ali nekako to nije bilo to.

Ovaki nekakav je bio (fotka je sa neta):

l1vw8bbczqya1.jpg

Posle njega sam kupio aluminijumski Tefalov teflonski i nastavio tom linijom sve do danas. Znam da nikad na ringli ne može da se zagreje kao na plinu, al šta da se radi, "tako sam u (ne)mogućnosti".