March 27Mar 27 htedoh reci..nisam nista kupila jer sam bila peske i obavljala jos nesto dalje ..ali kad se vratim biciklom uzecu nesto od tih gljiva mada su ,,jeftinije,, vrste i te tikvice su mi zanimljive..mada su cene jace ima zanimljivih stvari..ono za kupiti jednom i probati.. Edited March 27Mar 27 by ivy
March 28Mar 28 Evo, na zahtev gledalaca, škljocnuo sam danas malo asortiman te radnje i prilažem ovde par fotki : Edited March 28Mar 28 by JakeBlues
March 28Mar 28 U tim Miksovima vlada atmosfera ko u Romanu o Londonu. Zaposleni kao da su rusko plemstvo koje u prethodnom zivotu ne da nije radilo u ducanu, nego im je stran rad svake vrste.
March 29Mar 29 još danas i sutra tuna filet /ili kako ga oni zovu - sashimi/ u tropicu 1900 rsdu radnji pored na kaleniću ista riba 3600.pošto je iz onog friza koji koriste za sushi, može se jede i sirovo.
March 29Mar 29 Skusa skuplja nego u Norveskoj,ostatak koliko vidim skuplji nego u Svedskoj po radnjama za strance
March 29Mar 29 5 hours ago, Eleniko said:još danas i sutra tuna filet /ili kako ga oni zovu - sashimi/ u tropicu 1900 rsdu radnji pored na kaleniću ista riba 3600.pošto je iz onog friza koji koriste za sushi, može se jede i sirovo.Na Kaleniću?
March 29Mar 29 U Amanu maslinovo ulje extravirgin sa Kipra 999 din za 750 ml. Meni se cini da je to povoljno.
March 29Mar 29 24 minutes ago, brusli said:Jel kazu bar zdravo kad udjes, ili cute ko mulci ?Makar u ovoj radnji gde sam ja bio (ugao 27. Marta i Takovske) prodavci su ok. Generalno slabo pričaju naš jezik, ali se može sporazumeti, ipak su oba jezika slovenska.
March 29Mar 29 1 hour ago, Strucnjak said:U Amanu maslinovo ulje extravirgin sa Kipra 999 din za 750 ml. Meni se cini da je to povoljno.Ima i u KokoMar prodavnicama 1l 1000 dinara (extra devičansko)
April 1Apr 1 Gde kupiti neki dobar wok za električni šporet. Promenio sam do sada jedno 3 Tefalova i 3-4 IKEA , svi teflonski. Ma koliko pazio i mešao drvenim kutlačama uvek se pre ili kasnije pojave linije kao da je neko grebao po njima. Da li prelaziti na one s premazom od mlevenog granita? Imao sam jedan takav tiganj, nije se pokazao baš nešto mnogo non-stick. Iz sličnog razloga nisam kupovao od nerđajućeg čelika nikada. Iskustva? Reči utehe?
April 1Apr 1 nema reči utehe, mora gvozdeni lim, dobro se naulji i onda rad iz zgloba, bacanje sadržaja u zrakne debelo liveno gvožđe /cast iron/ kao oni grill tiganji, takav wok imam i ne sviđa mi se kako radimora da bude tanji zid woka od toga inače ide kilavodrugo je pitanje rada sa električnim šporetom, na toj relaciji mogući problemi, gas je keva. ako imaš mesta na terasu kupi gorionik i kuvaj tamo kineza.gde da se kupi? pa kod kineza, u kineskoj radnji. bila je jedna u blokovima u onom delu koji je na parkingu /između glavne zgrade i jurija gagarina/ koja je držala baš kvalitetnu robu ali već 2x kako sam išao tamo je nisam zatekao. znači probati u preostalim, ja bi išao u po meni najbolju trenutno u naselju belmax - lotus supermarket.ili možda temu?edit- temu ima svašta, ja bi gledao samo ove vulgaris ne teflonske. s tim da ne znam inox kako se ponaša.https://www.temu.com/de-en/wok-5010163000409-s.html Edited April 1Apr 1 by Eleniko
April 1Apr 1 to što ja zagovaram se zove forged iron woki da ako se ide na temu treba proveriti sve reakcije jer može da bude krompir, ovo recimo izgleda super ali neki su majstori uspeli da ga sjebu i da se ova crna površina skine. pravi forged iron to ne bi moglo.https://www.temu.com/rs-en/12-6-non-stick-cast--with-lid-versatile-for-electric-gas-stoves-rust-resistant-easy--for-eggs-pancakes-omelets-ideal-for--use-g-601099736619360.html?_oak_mp_inf=EOCymoKn1ogBGiA2OTVlMjI5ZmNhZmM0M2ExOGQ4MGEwN2ViYTA5NjEyNSDC652K3zI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2Fmarket%2F34243e602e6f102504daa32b79dbfa2d_cGuzZJz1j9NgX.jpg&spec_gallery_id=2&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=MzkyNDAw&_oak_gallery_order=386689785%2C1746968687%2C1185596859%2C91345124%2C2086455952&search_key=wok%20cast%20iron&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=tb715k60v3&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1743509748970_lmggt5pzga Edited April 1Apr 1 by Eleniko
April 1Apr 1 Plin ne mogu da izvedem nikako, tako da sve te varijante sa pravim wokovima nažalost otpadaju. Imao sam pre 20tak godina neki takav od visokougljeničkog čelika, tankih zidova, dole zaravljen da može na ringlu, ali nekako to nije bilo to. Ovaki nekakav je bio (fotka je sa neta):Posle njega sam kupio aluminijumski Tefalov teflonski i nastavio tom linijom sve do danas. Znam da nikad na ringli ne može da se zagreje kao na plinu, al šta da se radi, "tako sam u (ne)mogućnosti".