March 26Mar 26 Realno krastavčići uz razne začine se mogu baš razlikovati (oni u big mac-u mi prvi padaju na pamet). Ali da li bih sad plaćala baš 2x veće pare, to je drugo pitanje 😃
March 26Mar 26 Slažem se da mogu da budu drugačiji i verovatno jesu drugačiji nego naši, i imaju "onaj pravi ukus kiselih krastavaca" kakav Rus očekuje, ali opet, vredi li to razlike u ceni, nisam siguran. Uhvatio sam se za te kisele krastavce ali tako je i za ostale artikle koji se i ovde prave i prodaju. Kad me put nanese tamo slikaću cene pa ću okačiti ovde, čisto kao ilustraciju o čemu pričam.
March 26Mar 26 15 minutes ago, Pixisis said:Pa kažem, meni ne vredi. Ali.kapiram njih kad udari nostalgija, plate koliko treba 😃Pa to. A sećam se kada sam u Briselu pre 10+ godina u jednoj radnji videla ajvar Bakina tajna. Neka me toplina obuze, ali je bila tačno duplo skuplja u odnosu na cenu u BG-u. Boravila sam tamo, ali bila sam u fazonu da nisam u izgnanstvu ili na Aljasci i preskočila.
March 26Mar 26 Na to i udaraju 😃 Nama što smo navikli na klot krastavčiće slabo znače te špecije zbog kojih je cena 2x veća
March 26Mar 26 7 hours ago, Boksi said:A da li ima po tim ruskim radnjama sušene/presovane ribe ili lignji u kesicama koje se jedu kao čips?Jao! Pre nekih x godina koleginica iz firme u kojoj sam radio isla u moskvu i na povratku donela 'slatkise' da, ko sto je red, pocasti kolege. i na mesto gde se te zajebancije mecu stavila niz istih kesica. i svi se dohvatili kesica nadajuci se da su u njima bombone da bi se posle probanja ispostavilo da su u kesicama susene lignje. naravno da su se grdno razocarali i nista im nije bilo jasno a njoj jos manje. odlagali i cudili se. ja uzo kesicu i odusevio se. rekao i njoj i ostalima sta je u piranju. oni se mrstili, ja sve konfiskovao i coktao par nedelja. ona se branila, kaze nenormalno da to drze poed kase, tu se drze slatkisi. englezi.... misle da svet funkcionise po njihovim pravilima. mracne strane kolonijalizma.
March 26Mar 26 ja sam čuo potpuno obrnutu priču, da rusi tamo kupuju jer je jeftinije nego po našim supermarketima, glavni adut im je heljda koja košta 500rsd kilo u zdravoj hrani a tamo je nešto tipa 150-200.
March 27Mar 27 u mere-u imate i kondenzovano mleko, limenke od 370g za oko 220 din. kome treba.inace, pozdrav svima, ovo mi je 1. post
Thursday at 12:185 days iz rusije je kond. mleko, moloko piše na konzervici + slika 2 srećne krave iz belgorodske oblasti. slatko mleko je u pitanju.
Thursday at 12:485 days danas sam bila u tom Mix marketu..ima zanimljivih stvari ali je skupo..1/2l ruskog kefira 200dinimaju super izbor crnih cajeva..i zanimljive kiselise-nekoliko vrsta ukiseljenih gljiva,ukiseljene one male zute tikvice,neke kremove od povrca ali nemaju deklaraciju na srpskom pa nisam videla sta je to..ali je polu prazno i razvuceno..a na prajm lokaciji u Ns tako da mislim da nece dugo..