nenad Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ima rukole i na kalenicu sigurno, sacekaj da se javi neko ko tamo pazari, pa da ti objasni u kom delu pijace. ja koliko se secam po tim hipermarketima je rukola dosta skuplja nego na pijaci. na zemunskoj 100 gr - 100 din...
yolo Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 trenutno je na kalenicu 2 vezice 50 dinara ali kod seljaka, ne kod zacinske & rukola mafije predvodjene zlom debelom gocom u onom srednjem delu pijace kod prolaza maksima gorkog - njegoseva. trazi u onom delu blize parkingu.
MaryPoppins Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 kako nemamo spec topic o pijacama, daj da pitam ovde. jel ima nešto na pijacama u ovo doba, kad kapitalističko ropstvo napušta svoje zagušljive kancelarije?oću didem na kalenić, dosta mi maksijevog đubreta, pa samo da se ne ispalim.
darling Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 (edited) da l je neko slucajno spazio negde filete tune u konzervi koje proizvodi sardina doo postira brac? konzerva je u roze kartonskom pakovanju. kupovala sam u rodicima, al evo dva meseca kako nema. ako neko spazi, pliz, javite. nijedna tuna posle ove nije dovoljno dobra.jedna pticica mi je rekla da isti proizvodjac pakuje filete tune i za konzumovu robnu marku k+. bila u idei, sardina k+ postira brac ima, tune nema. i to ako spazite negde kojim slucajem, javite, pliz. Edited July 17, 2011 by darling
Čutura Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 jel ima negde da se kupe ociscene kostice kajsije? ovde
Nico Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 (edited) jel imaju negde da se kupe engleski mafini?ako mislis na one k'o u americi (nikad, vidis, nisam jela english muffin u engleskoj? :)), onako dosta pljosnate ali rupicaste iznutra - pretabah ceo grad, nema, trudnicila sam pre jedno 2 nedelje i nema.sad se setih - pojavio se neki dorucak u Meku, videla sam na bilbordima. Mozda je to McMuffin, ja sam to volela da capim na putu za ofis, jaje u english muffinu + djus. To je kao bilo jedino koliko-toliko zdravo u odnosu na sve ostalo, jel... Edited July 30, 2011 by fluffer
yolo Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 (edited) e, mnogo su podivljali na kalenicu sa ciframa. vec 2x u poslednjih par dana svracam na palilulsku pijacu i zaticem zanimljive stvari i nize cene. recimo ovaj vikend su 2 babe prodavale svez pasulj (mlad), koji su na licu mesta cistile - manji za corbice, krupniji za letnji prebranac i slicne grcke varijante, 300din kg - dok dezurni lihvar na kalencu uredno pegla sa 400-450, kako koga dovati. volovsko srce na kalenicu je 80din ili vise a na palilulskoj lik prodaje fantastican paradajz iste sorte, zreo a cvrst (sto bas i nije cesto kod ove sorte) po 60 din dok je obican 20-30 din. paprike koje na kalenicu kostaju 80-100 din ovde kostaju 50-60. ima i stvari koje se retko srecu ovih dana na kalenicu, zelenih i zutih cukinija koliko hoces po 50 din, albino patlidzana po 100 (super su, nisu gorki ni teski za stomak) itd itd. i ima 1 jako dobra mesara koja prodaje (sic!) fantastican vindijin kozji sir (kapridur ako sam zapamtio ime) plus ima super telece bifteke po 1200 din. u jednoj mlecnoj radnji ima grbaljski sir po 1200 din. jedino sto je bezveze na ovoj pijaci je sir kod seljaka (beli) i los hleb.... ali za drugo, mislim da cu morati malo da pocnem da varam kalenic ne bi li me vise voleo.... Edited August 3, 2011 by gazza1
cmrlj Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 (edited) a da iskoristis ti te visoke cene i razmazenu kalenicku klijentelu plus ownership nad trazenim resursima, da se snabdevas paprikama sa palilulske pijace i otvoris svoju tezgu na kalenicu gde prodajes preskupe pecene paprike. cenim da toga tamo jos nema, a potraznja bi bila ludilo. Edited August 3, 2011 by cmrlj
Recommended Posts