Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

Moze li neko objasnjenje sta mu dodje ta limunova trava, ukus, miris, gde moz se nadje, i tako to?

Melissa officinalis, matičnjak, lemon balm, limunova trava...Ima kod Bože na Kaleniću, tezga 533 (ka Njegoševoj i garaži) :D
tacan ti je link ali postavljac pitanja da pojasni da li misli na to sa slike ili na lemon grass, i jedno i drugo ima kod bozeovako nesto samo sa dosta manje liscalemgrass1.jpg

Ama znam sta je maticnjak, gaji to keva, kao i jos gomilu zacinskog bilja. Ovo sa gazzine slike mi vec nije poznato. A nije mi poznato ni tu sparogu(sparglu?) da gaji, i to bi mogla da bude dobra ideja.

What a mistake to make! Ja sve vreme mislim da ti pričaš o matičnjaku, tek sad vidim da to nije slučaj! :isuse:

apropo divljih pecurki
jes ovo kreativno prepricavao narodnu pricu o klin corbi? :lol:
moji roditelji kazu da se sparoge uopste ne mogu naci u novom sadu, lepo je da ih ima bar negde.
Andrija Vozar, tezga u redu do ribarnica na Limanskoj pijaci, uvek prepuna svakakvog bilja, tikvica, rotkvica, salata.. ima i špargle, ali moraš da naručiš, pa će doneti sledeći put. sami gaje. odlične

Nije baš da je retko, nego... treba mi hint za gotivan običan ražani hleb, polumasovka (dakle, ne ono - u jednoj maloj pekarici nadomak Obrenovca, nego da ima redovno da se nađe u nekom od lanaca, uslovno rečeno).

Ima u Maxiju skroz OK ražani, svakodnevno

Kako se viče, tj na koji konkretno misliš?

hleb i kifle, razani svapski 100% razano brasno. ja ga trosim kad me mrzi sama da mesim, skroz korektan. seku i na cetvrtine i polovine. sutradan jos bolji. ima i mesavina sa psenicnim, taj je madjarski. jednom uzela, ne svidja mi se za drugi put. ima i mesavina tost hleba sa semenkama, za kategoriju tosta odlican.

Kako se viče, tj na koji konkretno misliš?
Mislim da je Lazarev, javim ti ujutro.Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Biljojedi, de ima ovo da se pazari kod nas? Srpski je valjda Rukola?Najbliža pijaca mi je Kalenić. Fala.http://www.centar-zdravlja.net/nutritivne-vrijednosti/79/rikula-100-g/

ima de oces, na svim pijacama, rasirilo se po srbiji, gaji se i prodaje. ima i u supermarketima.

Znači, trebalo bi da bude na Kaleniću? I tako se zove? Rukola?Ja sam na Dušanovcu, koji supermarketi je drže?