Dr Arslanagić Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 nije, otprilike kao u UK, možda i jeftinije.
JakeBlues Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 A šta bi to tačno bio Lemon Curd? Nešto kao Chutney ili nešto sasvim drugačije?
ivy Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 u Muza radnjama (ima ih po Ns-u prodaju sir i mlecne prizvode) pojavili se Jamie Oliver pesta i paradaiz sosovi,nemam pojma da li su original..nisam probala ali izgledaju dobro i dobar im je sastav- ima pomalo mulja ima grane padano ima pinjola,indijskih oraha,parmezana...teglica pesta 270din ima bosiljak,sun draied tomato i neki sa crnim lukom(36%)..
beta Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 A šta bi to tačno bio Lemon Curd? Nešto kao Chutney ili nešto sasvim drugačije? kuvani krem od limunovog soka, putara, šećera i jaja
Dr Arslanagić Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 u Muza radnjama (ima ih po Ns-u prodaju sir i mlecne prizvode) pojavili se Jamie Oliver pesta i paradaiz sosovi,nemam pojma da li su original..nisam probala ali izgledaju dobro i dobar im je sastav- ima pomalo mulja ima grane padano ima pinjola,indijskih oraha,parmezana...teglica pesta 270din ima bosiljak,sun draied tomato i neki sa crnim lukom(36%).. ne znam stvarno kako, obzirom da je u UK 2,5 - 3 funte
ivy Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 kao sto rekoh- nemam pojma da li su original..
banatjanin Posted September 28, 2016 Posted September 28, 2016 šta znači original? da ih je džejmi sam mleo? ne, sigurno nije bez licence, niko se sa time na zajebava, ako na to misliš međutim, proizvodi su sranje na nivou svih drugih supermarket pesto soseva uzmi i napravi sama, avan, bosiljak, bluk, dobro hcmulje, grana, malo pinjola i vrlo malo pekorina, pa da vidiš šta je pesto. nebo i zemlja
Frank Pembleton Posted September 28, 2016 Posted September 28, 2016 Ma da realno je to šarena laža. A ima ovde ko je otkupio prava na džejmijeve knjige, cenim da mu je i ovo delokrug, ne bi to prošlo tek tako... ....shit has hit the fan...
kobni zelaya Posted September 28, 2016 Posted September 28, 2016 šta znači original? da ih je džejmi sam mleo? ne, sigurno nije bez licence, niko se sa time na zajebava, ako na to misliš međutim, proizvodi su sranje na nivou svih drugih supermarket pesto soseva uzmi i napravi sama, avan, bosiljak, bluk, dobro hcmulje, grana, malo pinjola i vrlo malo pekorina, pa da vidiš šta je pesto. nebo i zemlja Plus milion. Otkad sam počeo sam da pravim pesto, uopšte mi nije jasno kako neko može da kupuje gotov u samoposluzi. Za pola sata možeš da napraviš nešto što će ti posle trajati nedeljama.
Frile Posted September 28, 2016 Posted September 28, 2016 Plus milion. Otkad sam počeo sam da pravim pesto, uopšte mi nije jasno kako neko može da kupuje gotov u samoposluzi. Za pola sata možeš da napraviš nešto što će ti posle trajati nedeljama. ja sam par puta pokušava (davno doduše) i ispadalo je loše... zaključio sam da je to zato što previše meljem bosiljak pa on oksidiše i izgubi ukus
banatjanin Posted September 28, 2016 Posted September 28, 2016 (edited) imam fora za to, a ja sam inače, sasvim slučajno, pre dve godine u Italiji upao na neki seminar o pravljenju pesto sosa, posle koga sam se istog dana takmičio u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đenovi. bio zadnji i to jer sam preterao sa belim lukom, a sve drugo bilo kul ostali mi kecelja, kačket i znanje za uspomenu naravno, veoma je lako, samo mora da se drži razmere sastojaka i redosleda postupaka (tako bosiljak ne oksidira), a razlika između tog pesta i onaj iz blendera neuporediva. o gotovima da ne pričamo kad uhvatim malo više vremena ispisaću sve po redu Edited September 28, 2016 by banatjanin
Recommended Posts