Frank Pembleton Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 I meni palo na pamet...Pa on treba "prstom da se seče" al dobro...
banatjanin Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 ja uso danas. ladno su napravili radnju orijentisanu na bogate tupsone koji su glupi ko kurac pa nece da primete da cak i u prosecnom maksiju ima sve to, za 20% manje para. sad, ne znam za marinirani biftek ali jebo biftek koji moras da mariniras. nije to rozbratna jbte. baš tako, ja ušao pre neki dan, nema tamo ničeg delikatesnog, samo besmisleno skupog
gospa buba Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Gde nabavljate koštunjavo voće? zemunska, ali vishe ne umem da objasnim gde.
katamaran Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 (edited) Sumak samo u Cumicu? Zdrave hrane nista? http://www.thespicehouse.com/spices/powdered-sumac Edited March 25, 2016 by katamaran
ljakse Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 A što baš mora iz zdrave hrane? Imam ja pun kurac, za par života, mogu da ti doturim.
katamaran Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 U Cumicu 340 kinti teglica. Ima fattoush da me kosta ko djavo :) Prosetacu se do Cumica al svakako hvala na ponudi :) btw na sta ga obicno stavljas?
katamaran Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Sumak ili Ruj je pomalo smolastog i kiselkastog ukusa, podseća na limun. Vrlo je popularan u Turskoj i Iranu, gde se njime obilno posipa pirinač. Sumak je izrazito važan začin u arapskoj, a pogotovo u libijskoj kuhinji gdje se koristi kao kiseli medij (kao što zapadnjaci koriste limun i limetu a Azija tamarind). Sumak je dobar sa piletinom, graškom, patlidžanom, ribom i plodovima mora, jagnjetinom, sočivima, sirovim lukom, pinjolima, orasima, jogurtom. Ako se pomeša sa jogurtom i svežim začinskim biljem poslužiće kao ukusni umak ili prilog. Kad me je prosli put zaintrigirao hteo sam da sadim ruj :)
ivy Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 jel narucivao neko zacine preko ebay-a? kazu ljudi da je vanila tako najeftinija a malo sam cackala i ima svasta zanimljivo..
darling Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 na kalenicu postoji tezga koju drzi grk koji prodajte grcku hranu: ima tahinija, leblebija, alve, kapara, ulja, paradajza u ulju, incuna, raznih grckih suvih mahunarki, sarmica. to je sve manje vise dosadno i ima svuda. ali, grk prodaje i usoljeni bakalar, kilo 1500 dinara (bakalar mu je lep, beo, cist), i ima i grcke fete, koje danas za mene nije bilo, rasprodao, al bice sledeceg vikenda. ima i kondenzovanog mleka. (usoljeni bakalar je lakse rehidrirati od suvog koji se prodaje kod nas, samo se opere so i potopi se u ladnu vodu, koja se promeni na svakih par sati. mislim da ce vec sutra biti okej za kuvanje.) nasla sam na kalenicu i vivani (cokoladu a klase) za 100 dinara, ovu, a ima i sa mentom, takozvani pfeferminc
nenad Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 na kalenicu postoji tezga koju drzi grk koji prodajte grcku hranu: ima tahinija, leblebija, alve, kapara, ulja, paradajza u ulju, incuna, raznih grckih suvih mahunarki, sarmica. to je sve manje vise dosadno i ima svuda. ali, grk prodaje i usoljeni bakalar, kilo 1500 dinara (bakalar mu je lep, beo, cist), i ima i grcke fete, koje danas za mene nije bilo, rasprodao, al bice sledeceg vikenda. ima i kondenzovanog mleka. (usoljeni bakalar je lakse rehidrirati od suvog koji se prodaje kod nas, samo se opere so i potopi se u ladnu vodu, koja se promeni na svakih par sati. mislim da ce vec sutra biti okej za kuvanje.) nasla sam na kalenicu i vivani (cokoladu a klase) za 100 dinara, ovu, a ima i sa mentom, takozvani pfeferminc kako vivani moze da kosta 100 dinara?
darling Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 mislim da su to kradene cokolade, a posto kod nas vivani nije poznat trzistu, ko na primer, lint, onda je daj sta das, makar i 100 dinara. uostalom, nije bas da mozes da biras ukuse. meni je ta od nane bljak. a mozda su i sa rasprodaje, posto im rok istice u junu 2016. lintovi su, inace, na kalenicu 200 dinara.
Recommended Posts