Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

Šta je problem u jodu? 

pitam, ne znam. 

• Replies 7.2k
  • Views 678.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

mora biti jodirana

od 12 do 18 mg/kg soli, ili od 16 do 24 mg kalijum-jodida po kg soli, ili od 20 do 30 mg kalijum-jodata po kg soli

Bio sam ubeđen da se samo kamena so jodira <_<

a sto ne donosis so iz inostranstva? ja vec godinama nisam kupio so u stradiji. 

:thumbsup:

Ja vec dve godine trosim ovu,kupljeno u Italiji.

meni nametnuta neka himalajska :D

Vidjen negde?

foto_1_remiachilisaus1.jpg

Bilo ga je u onoj srusenoj radnji pored Save. Imaju oni jos jednu radnju na Karaburmi al bas da se ne cimam zbog cili sosa.

Regularno ga je uvezla neka firma iz Zemuna tako da ga valjda ima jos negde

edit: i ostale bih rado probao

http://www.typisch-belgisch.be/images-new/hollandse-sauzen/remia.sauzen.2.jpg

Edited by katamaran

Ako je verovati internet prodavnicama Idea, Maxi i Univer nemaju nista Remia  :wacko:

Vero mi je poslednja nada. Cini mi se da sam tamo video bar majonez.

Ima li neko preporuku za mesaru koja prodaje sušenu ovčetinu tzv stelju . Kiseli kupus čeka  -_-

Imaš odličnu stelju u Starom merkatoru, lik koji prodaje i kozji sir i čvarke, uvek je veliki red, u donjem nivou, pored Perutnina ptuj prodavnice

• 2 weeks later...

Da li zna neko gde ima da se nadje Yuhorova mortadela sa maslinama? Ali da je siri centar. Nasao sam jednom na NBG u Goce delceva pa mi je palo na pamet pre neki dan ali nigde je nisam primetio.

treba da ima u svakom maxiju

Ko voli ljute papricice, trk u veliki Maksi.

1) Jalapeno, svez - 339din/kg. Upravo pravim popperse.

2) Yellow habanero, ista cena.

3) Maleni komplet superhotsa, oko 250din. Ima pet paprika, ukljucujuci i jednu, koliko vidim, naga jolokiya.

4) Kesa sa dvadesetak padron paprika, oko 200 dinara.

sta raditi sa jalapenosom a da to nije tursija?

Popersi, brate.

Napuniš mešavinom sira i začina, ispohuješ i ispržiš.

Ili napraviš kao obične punjene papričice, bez pohovanja ali sa pečenjem u rerni.

Možeš da ih dodaješ u čili, daju fantastičan ukus.

aaaa to su popersi, u moje vreme se sfinkter drugacije opustao :)

:lolol: