Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

On 28. 10. 2015. at 9:17, belch said:

ne izmišljajte. 

+1

• Replies 7.2k
  • Views 682.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• banatjanin
    banatjanin

ovim redom: 1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika

• pričali smo o konzervama - pa da upozorim.   Izbegavajte EVA komade tune u biljnom ulju, okrugle konzerve. Uzeo četiri komada jer je bilo na nekom ozbiljnom sniženju u Maksiju, međutim, riba

• Počujte konosera za sardine - u Srbiji najpre Adriatic Queen sa Brača. Ima ih u Roda Idea Mercator radnjama. Što se tiče rovinjskih, njihova je i Mirela i Arena i Mirna i to je sve isto zapravo. Varir

Posted Images

e, nashla u maksiju neko sirce od maline. shta smo beshe prichali o tome, secam se da jesmo, ali ne znam shta :unsure:

Jeste li vas dva mudraca uopšte probali taj dižon 365?Ako jeste (a niste) kakav ukus ima?

to ne postoji

On 28. 10. 2015. at 19:15, Barti66 said:

Jeste li vas dva mudraca uopšte probali taj dižon 365?Ako jeste (a niste) kakav ukus ima?

ljut da se besish, eto kakav -_-

imam josh jedan nenachet. jedem samo kad sam tuzna ^_^

Nemam pojma za vas ali meni i mojim sajednicima ima jaku notu rena i to mu daje posebnu čar...a da li postoji ili ne,to je već stvar ličnog izbora, opredeljenja ali i ukusa.

taj dižonski 365 senf je šutanje u dupe koliko je dobar i kad si posle njega primoran da uzmeš C senf ili neku od inkarnacija, shvataš koliko je to bezveze

nego, nemamo temu, pa da ovde napišem

- prošle nedelje, jede mi se suljpa, odem u Maxi, a tamo špic rebra 650 dinara. e nećeš, mislim se, i posle par dana u Zrenjaninu, svratim u lokalnu mesaru (lokalni lanac, Mrkšićevi salaši) i kupim predobra mesnata špic rebra za 280 dinara kilo. danas u Idei ponovo gledam špic rebra skoro 700 dinara

- yolo se onomad pohvalio kako je pazario kupus za kiseljenje za 40 dinara. ravno upola manje na zrenjaninskoj pijaci i to da biraš, oćeš taraški, oćeš futoški, oćeš hibrid...

- jadnjikava glavica zelene salate na maloj pijaci u blokovima košta 70 dinara... i to sve prodaju ista sranja kao i u supermarketima, i to skuplje. kontam da se snabdevaju od istih.

ovo je da odlepiš. uvek naravno postoji da razlika između provincije i velikih gradskih centara, ali ovo po Bg više nije humano u odnosu na sve ostalo po Srbiji, o jugu tek da ne pričam

špic rebra u DIS-u 400 kinti

On 28. 10. 2015. at 21:16, banatjanin said:

taj dižonski 365 senf je šutanje u dupe koliko je dobar i kad si posle njega primoran da uzmeš C senf ili neku od inkarnacija, shvataš koliko je to bezveze

Baš tako.
  On 28. 10. 2015. at 21:55, Barti66 said:

Baš tako.

Delhaizeov 365 senf ima odličan pedigre, pravi se u fabrici Europeene des condiments, šteta što je sajt www.moutarde.com u rekonstrukciji. Njihov senf, u onim perfektnim litarskim teglama, kao za kompot, viđan je u Beogradu pre desetak godina, kako po Maxijima, tako i u opskurnim Jabukinim samiškama gde sam nalazio poslednje štekove pre nego što je netragom nestao. Davili smo se u njemu, još kad se oplete po Batinim viršlama i safaladama iz Beške... 

On 28. 10. 2015. at 21:16, banatjanin said:

On 28. 10. 2015. at 21:55, Barti66 said:

Baš tako.

Па није баш тако, мешате бабе и жабе.

Дижон сенф је посебна рецептура а ви сте се напримали на први који се појавио овде.

Специфичност дижона огледа се у додатку неферментисаног сока од грожђа (још од старих Римљана) или белог вина а семенке слачице су обавезно неољуштене.

Пробајте Reine Dijon или Maille (има и са медом) па се онда претурите три пута од среће.

Да ли ћете волети дижон, естрагон, енглески или амерички сенф, ствар је укуса.

Ц сенф са реном, производ из Нестле групе, је одличан сенф (стандардни, може се рећи и енглески) за људе који воле једноставан и препознатљив укус.

Шта ти је живот, одрастеш уз леба и масти а заволиш дижон сенф.

Ala si nam se nagovorio, svaka ti čast

On 28. 10. 2015. at 19:16, ljakse said:

to ne postoji

to je to, odlazim.

Istorija se ponavlja. Mustard wars are starting again.

On 29. 10. 2015. at 19:36, renne said:

Ala si nam se nagovorio, svaka ti čast

Морао сам да спречим сакрализацију тегле сенфа.

Схвати ме.