Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

Da ne otvaram RIP temu ovde, bilo bi too much. 

Rece mi drugar da je još jesenas umro Bata iz Beške, legendarni mesar.

Neka mu je laka zemlja. Hvala mu što je u sred nedođije otvorio jednu od najboljih mesara koju je Srbija ikada videla - u domenu preradjevina od mesa svakako najbolju za koju znam.

Dobra vest je što je Gabrijela, vredna Nemica italijanskog porekla sa kojom se vratio u Srbiju, nastavila posao i da je tradicija očuvana.  

Pa sad nedodjija bas i nije ,Beska je najvece selo u Sremu a vrlo verovatno i u Srbiji

Posted

Da ne otvaram RIP temu ovde, bilo bi too much. 

Rece mi drugar da je još jesenas umro Bata iz Beške, legendarni mesar.

Neka mu je laka zemlja. Hvala mu što je u sred nedođije otvorio jednu od najboljih mesara koju je Srbija ikada videla - u domenu preradjevina od mesa svakako najbolju za koju znam.

Dobra vest je što je Gabrijela, vredna Nemica italijanskog porekla sa kojom se vratio u Srbiju, nastavila posao i da je tradicija očuvana.  

Prošlog meseca se navršilo godinu dana od kako nema više čika Živana. Sada retko navraćam, pa me je jesenas baš štrecnulo kada sam video čitulju za šestomesečni pomen. Supruga Glorija je rodom sa Lošinja, mislim da su se njih dvoje sreli kada je Bata bio gastarbajter, tamo je i dobio majstorsko pismo koje stoji uramljeno na zidu radnje. Jako fini svet.

Posted

Hvala za ovu ispravku. Znaci nije ga bilo ni proslog leta kada sam odlazio u Krcedin, mada nisam siguran da sam isao u mesaru, uvek je to radio neko drugi. Citulju bi sigurno primetio.

Posted

Hvala za ovu ispravku. Znaci nije ga bilo ni proslog leta kada sam odlazio u Krcedin, mada nisam siguran da sam isao u mesaru, uvek je to radio neko drugi. Citulju bi sigurno primetio.

Nećeš verovati, čitulju sam skroz slučajno video u "Novostima", u radnji nisam bio ihaaj. 

Posted

apropo algi, posto sam ovde pitao a danas bio kod kineza, da odgovorim ako ima jos zainteresovanih.

pa nista, nori alge za sushi japanske po biospajzovima u gradu 5 listova 600 dinara, kod kineza 50 listova 800-1200 din, zavisi kome resite da date svoje pare. pakovanje od 10 komada 200-250.

ima i onih koje su za supe i salate, malo pakovanje je tipa 3 za 100 din. vece pakovanje je 250.

ja uzeo kesu nekih koje su vezane u cvorove, sad se vec pomalo kajem jer mi se cini da je to neki meni nepoznat zanr - deluju suvo i tvrdo toliko da sam skeptican oko rehidracije, bojim se da ce to morati da se kuva.

inace izgleda da su svima dosle razne nove pizdarije. u onoj genijalnoj malo radnjici gore na spratu starog dela sto gleda ka bloku 70 ima paprika u formi paste, sto mislim da je idealno za kimchi. tamo ima i mochi u single pakovanjima, 2 vrste, 30 din komad. kupio sam jedan za probu, otvorio, probao i vratio se po jos 10 komada.

Posted

to je sve super, kad ja samo odem tamo i blejim ko budala, nishta ne znam shta je shta :cry:

Posted

apropo algi, posto sam ovde pitao a danas bio kod kineza, da odgovorim ako ima jos zainteresovanih.

pa nista, nori alge za sushi japanske po biospajzovima u gradu 5 listova 600 dinara, kod kineza 50 listova 800-1200 din, zavisi kome resite da date svoje pare. pakovanje od 10 komada 200-250.

ima i onih koje su za supe i salate, malo pakovanje je tipa 3 za 100 din. vece pakovanje je 250.

ja uzeo kesu nekih koje su vezane u cvorove, sad se vec pomalo kajem jer mi se cini da je to neki meni nepoznat zanr - deluju suvo i tvrdo toliko da sam skeptican oko rehidracije, bojim se da ce to morati da se kuva.

inace izgleda da su svima dosle razne nove pizdarije. u onoj genijalnoj malo radnjici gore na spratu starog dela sto gleda ka bloku 70 ima paprika u formi paste, sto mislim da je idealno za kimchi. tamo ima i mochi u single pakovanjima, 2 vrste, 30 din komad. kupio sam jedan za probu, otvorio, probao i vratio se po jos 10 komada.

Jel ta radnja što gleda ka savi na sredini iznad onog prolaza ili...?
Posted (edited)

ta dobra radnjica je u starom delu, u polovini koja je bliza novom delu. na spoljnoj terasi koja gleda ka ulici pa dalje ka bloku, a ne prema parkingu pa dalje ka jurija gagarina. neko ce me ubiti sto sam odao ovo ali ne verujem da cete je opustositi. trenutno je dosta bolja od one velike samiske u novom delu, i nesto jeftinija. mada za full snabdevanje treba obici sve 3 radnje.

edit - malo sam (kao) popravio navigaciju, buba zeli da opustosi radnju

Edited by yolo
Posted

ta dobra radnjica je u starom delu, u polovini koja je bliza novom delu. na spoljnoj terasi ka ulici pa dalje ka bloku, a ne prema parkingu pa dalje ka jurija gagarina. neko ce me ubiti sto sam odao ovo ali ne verujem da cete je opustositi. trenutno je dosta bolja od one velike samiske u novom delu, i nesto jeftinija. mada za full snabdevanje treba obici sve 3 radnje.

ne brini, fenomenalno si objasnio :lolol:

Posted

slozio bih se sa tobom, mislim da je radnjica bezbedna od forumskog praznjenja, do daljeg!

Posted (edited)

definitivno -_-

upadljivo suv i debeo chovek :lolol:

Edited by gospa buba
Posted

pogle ponovo pa nam prepricaj svojim recima  :lolol:

Posted

ma lako se nadje odmah pored je prodavnica kineskih krpica i plastikarije  :misko:

Posted
na spoljnoj terasi ka ulici

Cini mi se da ovu ne znam. Znam onu u prizemlju sa spoljne strane prema Gagarinu i Carefood na drugom spratu novog dela.

Moracu da odem ovih dana da je opustosim.