ToniAdams Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 pa neces to valjda jesti? Link to comment
Frile Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 stipsa, ona starinska. gde to da trazim, jel to ima u ovim modernim drogerijama tipa lilija? kapiram da se muski i dalje seku kad se brijaju pa ne bi trebalo da nema. anyone? ima na kupindu Link to comment
Frank Pembleton Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 stipsa, ona starinska. gde to da trazim, jel to ima u ovim modernim drogerijama tipa lilija? kapiram da se muski i dalje seku kad se brijaju pa ne bi trebalo da nema. anyone? Jesi ti spominjao da hoces to u neku tursiju da stavljas? Link to comment
yolo Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 treba u krastavcice da se stavi da ostanu hrskavi i da se ne razbrockaju i razmekane. stara babska fora. kad nemam vinograd ili vocnjak da naberem lista vinove loze ili visnje. Link to comment
ajgor Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 stipsa, ona starinska. gde to da trazim, jel to ima u ovim modernim drogerijama tipa lilija? kapiram da se muski i dalje seku kad se brijaju pa ne bi trebalo da nema. anyone? Verovatno svaka državna apoteka. Talk, glicerin, aceton i ostale sitnice tog tipa valja najpre potražiti tamo, mada se Lilly sada hvali i apotekarskim odeljenjima, ali čisto sumnjam da imaju i ovo. Link to comment
yolo Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 nasao na kupujem prodajem, 140 din kolicina za sledecih 10 godina kiseljenja krastavaca, mozda 50g. sad sam napravio salamuru i ponesen uspehom nalazenja stipse roknuo jedno 3x vise nego sto treba, valjda cu da prezivim. mozda kada se ukisele bacim tu vodu i stavim cistu bez stipse. mislim da ce biti tako:=) Link to comment
Zverilla Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 mi smo uvek stavljali krastavce da odstoje par sati u vodi sa stipsom, vadili i onda kiselili voda u kojoj su se ukiselili ima ukus, greota je to baciti i staviti u "cistu". (+cuo sam iz vrlo proverenog izvora da se od te vode moz napraviti dobar whiskey sour. mada nisam probao) sad setih jedne komsinice sto kuva pile za supu (dobar sat), pa prebaci u cistu vodu, kuva jos po sata pa zakuva, da supa bude bistra :) Link to comment
banatjanin Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 Gazzo, stipsa bi trebalo da je potpuno sejf i neotrovna, to je neki mineral ili kamen, tako nešto Link to comment
paculla Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 mi smo uvek stavljali krastavce da odstoje par sati u vodi sa stipsom, vadili i onda kiselili voda u kojoj su se ukiselili ima ukus, greota je to baciti i staviti u "cistu". (+cuo sam iz vrlo proverenog izvora da se od te vode moz napraviti dobar whiskey sour. mada nisam probao) pickleback bolji nego whiskey sour sa tom vodom. Link to comment
ljuttko Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Jel ima neko od vas eksperata da mi preporuči ribarnicu e da bi kupila ribu za čorbu i koju i šta da tražim. Poslednji put kad sam sama spremala bila prodavnica na zelenjaku i majstoru se najaviš kažeš koliko i on spremi sve djutire a ja ne mislim mnogo. Zatvoreno i sad ne znam na koju od pijaca da krenem Link to comment
renne Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Odeš u tropic ribarnicu, dal na stari merkator, dar kod gaze na kalenić i kaš dajte mi za čorbu, i to je to Link to comment
Čutura Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 najbolje ces na zemunskoj pijaci da nadjes, uzmes po sniclu od sarana i soma, kecigicu ako ima ili mrenicu i malo bele, sve ce lepo da ti ociste i ne brigas.. Link to comment
ljuttko Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Hvala kuvarski majstori Od sutra do slave neću preko mostova a Kalenić mi je blizu i tu ću i po drugi pazar neki pa šta mi bog tj Tropic da :P . Link to comment
yolo Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Treba mi najgluplji slatkis u svemiru za poklon, naruceno - Ledene kocke. Svratio u par Idea, manjih, ali nema. Jel ima neko ideju gde trazim? Jel su prezivele neke Krasove radnje u Bgd, one na Teraziju nema. Podrazumeva se da mi treba original. Link to comment
Singer Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Imaš u Maksiju u Čika Ljubinoj, Univer u Blokovima da sam video svojim očima onu svetlo plavu kutiju u koju su pakovane. Link to comment
Recommended Posts