Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Ja sam odrastao na Voždovcu, u Ljube Šercera. U ulici ispod moje, Kalničkoj, bila je prastara radionica za izradu mase od koje se sprema kesten pire. Mi smo tamo kupovali za svoje potrebe, mada nas je dosta frustriralo da to nismo umeli da spremimo da bude kao što je smrznuti LEDO kesten pire koji mi je dugo ostao benchmark za to (pricamo o drugoj polovini 70-tih). Ne znam da li je ta mala radionica još uvek tamo, nije bila nešto posebno uredna a posebno ne reprezentativna, ali je krug oko nje divno mirisao celu zimu. Možda ako neko sa foruma živi u kraju da proveri.

tu je kuca i dalje (malo izmenjena), najvise zbog neresenih vlasnicikih odnosa.

kesten pire se ne pravi decenijama, nakon smrti starog majstora. sin je probao da nastavi, ali brzo odustao.

spolja se nije znalo sta se tu proizvodi, jer se jedino culo kloparanje masina. a i prodavalo se uglavnom na veliko, poslasticarnicama i restoranima.

Edited by Takeshi

jel neko video u gradu crni susam aka kalonga aka nigela seeds?

Misliš na crni kim, aka ćurukot?

Meni prošle nedelje donela prijateljica, kupuje ga u nekoj bosanskoj zdravoj hrani u Zemunu, mogu se raspitam gde tačno...

tu je kuca i dalje (malo izmenjena), najvise zbog neresenih vlasnicikih odnosa.

kesten pire se ne pravi decenijama, nakon smrti starog majstora. sin je probao da nastavi, ali brzo odustao.

spolja se nije znalo sta se tu proizvodi, jer se jedino culo kloparanje masina. a i prodavalo se uglavnom na veliko, poslasticarnicama i restoranima.

i komsijama. ziv bio za informaciju, kapiram da smo nekad bili komsije.

Ja sam odrastao na Voždovcu, u Ljube Šercera. U ulici ispod moje, Kalničkoj, bila je prastara radionica za izradu mase od koje se sprema kesten pire. Mi smo tamo kupovali za svoje potrebe, mada nas je dosta frustriralo da to nismo umeli da spremimo da bude kao što je smrznuti LEDO kesten pire koji mi je dugo ostao benchmark za to (pricamo o drugoj polovini 70-tih). Ne znam da li je ta mala radionica još uvek tamo, nije bila nešto posebno uredna a posebno ne reprezentativna, ali je krug oko nje divno mirisao celu zimu. Možda ako neko sa foruma živi u kraju da proveri.

Jel si se igrao kod doma penzionera. Hm, mnogi mudri ljudi su iz tvog kraja -_-

ja sam vise preferirao niksicku zbog dve lakat™ krivine i brzeg donjeg dela.

sankanje na stomaku, naravno. sanke sa metalnim okvirom.

trolololo.

naravno. mislim da nikad nisam radio nista opasnije u zivotu (a sa 12-13 godina) od spustanja niz potpuno zaledjenu m.grgurove na metalnim sankama na stomaku. uglacani metal na uglacani let - g force ubrzanje. u poslednjih 10 metara pre kumodrasku kocenje podizanjem prednjeg dela sanki tako da se zadnji krajevi bukvalno ukopavaju i oru led. jedno vreme smo se takmicili ko ce poslednji pre donju ulicu da krene da koci. neverovatno da za moga vakta tamo niko nije zaginuo. a leti se niz tu ulicu isto tako (samo ne na stomaku) spustalo sa trokolicom, mada mene to nije lozilo. zentao sam da se ne unakazim na betonu, posto se tu kocilo iskakanjem sa trokolice u punoj brzini.

u pravu si za niksicku, to kroz krivine je bilo strava.

Edited by yolo

Maxi i Mini Maxi objekti koji rade 00-24h

STARI GRAD

Čika Ljubina 8

Kosovska 33

Prizrenska 1

Francuska 5

Al tesko promeniti na sajtu.

Ja jos krenuo bez jakne pa sam posle morao da se mlatim do 29-og do jedine radnje u mom selu koja radi nocu.

u zadnjih 20ak dana nekoliko puta sam u malom kalenicu kupila mali paradajz domaceg proizvodjaca zelena kooperativa. il mozda zeleni kolektiv?! tako nekako. paradajz je genijalan, celo leto nisam pojela tako ukusan i sladak paradajz. kilo 390 dinara. 

stipsa, ona starinska. gde to da trazim, jel to ima u ovim modernim drogerijama tipa lilija? kapiram da se muski i dalje seku kad se brijaju pa ne bi trebalo da nema. anyone?