Valk Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Ne znam gde idu tips&tricks pa evo ovde - ne znam je li neko probao i poredio pesto sos Barilla i Delhaize. Barilla je skoro dva puta skuplji a razlika je na mikro nivou do nikakva. Iste su i teglice po gramaži, rekla bih.
Čutura Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 meni su svi barilla sosovi prekiseliskupi, prestao to davno da kupujem.
darling Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 ja otkako sam videla da ima jedem pesto granoro. stvarno je s maslinovim, bosiljkom, pinjolama i parmezanom. barila je sa suncokretovim i indijskim (sastav uopste nije impresivan). u visnjici 340 dinara. nego, adriatik kvin konzerve se pojavile na crnom trzistu. svercovane konzerve na pijaci su vise nego duplo jeftinije od prodavnice: tuna, skusa, oslic 130 dinara, a tuna u maslinovom 150.
kobni zelaya Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ja moram da priznam da mi nije jasno zašto bi iko kupovao pesto iz tegle, kad ga je užasno lako napraviti, a mislim da i bosiljak sad može da se nađe tokom čitave godine, u Merkatoru (možda grešim), na primer.
pacey defender Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ja moram da priznam da mi nije jasno zašto bi iko kupovao pesto iz tegle, kad ga je užasno lako napraviti, a mislim da i bosiljak sad može da se nađe tokom čitave godine, u Merkatoru (možda grešim), na primer. Retko gde možeš da kupiš svež bosiljak u količini koja je dovoljna da napraviš jednu teglicu pesta. Ja sam juče bacio seme bosiljka (1 kesicu) u pet žardinjera. Već treću ili četvrtu godinu u nizu to radim i super se isplati. Jednom mesečno oberem sve što ima, a u međuvremenu skidam par listova po potrebi kao dodatak drugim obrocima. Osnovni trošak su zemlja i žardinjere. Svake godine treba osvežiti zemlju. Kesica semena košta 50 dinara. A onda idu svi sastojci koji se moraju kupiti. Otprilike, mislim da jedna teglica pesta zahteva dodatnih 100 dinara (ja koristim badem umesto pinjola, hcmulje, parmezan, bluk, biber, so). I ispadne bolje od Barilinog, a i fora je kad napraviš sam svoj pesto.
renne Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 i ja sam juče posadio bosiljak, i zeleni i tamni, i peršun, majčinu dušicu, kamilicu, rukolu
banatjanin Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 ja bi da sadim, kupio sam i seme, ali, da nije malo rano? nego, koju zemlju? neću nešto sa pesticidima i hranivima, nego klot humus glede pesta. nisu ni pinjole u potrebnoj količini toliko skupe, a toliko je bolje kad napraviš sam usput, ja ga pravim u kamenom avanu, i to od kad sam slučajno (duga priča, ovde: http://www.pestochampionship.it/) učestvovao u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo u pravljenju pesto đeneovezea (znam da zvuči suludo, ali imam fotke da dokažem ), što je uključivalo radionicu o pestu pre samog takmičenja. bio sam predaznji u grupi, jer sam ga ubio blukom, ali sam ispeko zanat i da, ima veze. ne može u blenderu, odnosno, može, ali ni za k ne valja u odnosu na oriđinal
pacey defender Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Jel vi to na terasama? da da. 5 žardinjera bosioka (krupnolisnog), po jedna žardinjera rukole, peršuna (bez korena) i lavande. Sve iz semena, videćemo kako će se primiti. A tu je ruzmarin iz rasada, kao i žalfija i dve vrste nane (limun nana i obična nana vulgaris) koje sam poterao iz sela. U odnosu na prošlu godinu odustao sam od vlašca i korijandera. Na korijander sam se naložio po povratku iz Egipta, ali se ispostavilo da mi ukus korijandera prija samo u egipatskim jelima .). Vlašac mi jednostavno nije interesantnan. Do sada sam se dobro snalazio sa bosiokom jer jedino što traži je redovno zalivanje u umerenim količinama, kao i da ga sklonim sa sunca kada dođe do ekstremnih vrućina. Ruzmarin mi se proše godine osušio u septembru; očigledno ga nisam dobro tretirao.
Frank Pembleton Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Gde uzimate seme? Послато са WЦ шоље усинг БВК
renne Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 19 dinara kesa u interexu Villagera, a 44 ljubljanske semenare
Recommended Posts