katamaran Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 (edited) Ali Baba (veceras planiram da ih probam) i Byblos imaju ponesto sa tim http://www.donesi.com/beograd/en/khebez-asmar-ma-zaatar-o342-p37722.php http://www.ali-baba.rs/product/manaish-zaatar/ Edited February 18, 2014 by katamaran
belch Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 ja sam trenutno u hr, pogledacu dal ima a shlomi vise nije u carice milice
katamaran Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 (edited) Valjda u Beogradskoj. https://www.facebook.com/HummsMarket Ali Baba solidan al nista specijalno. Manaish zaatar naravno nisu imali :) Edited February 18, 2014 by katamaran
Аврам Гојић Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 samim se priznati da ne znam. 1) sta je to semolina brasno? 2) ima li ga u Beogradu?
rezwalker Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 (edited) samim se priznati da ne znam. 1) sta je to semolina brasno? 2) ima li ga u Beogradu? Griz, s tim što mi se čini da je naš griz nešto grublje samleven nego semolina brašno kupljeno u inostranstvu. U svakom slučaju, u pitanju je grublje samleveno pšenično brašno. Edited February 28, 2014 by rezwalker
Аврам Гојић Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Fora je sto hocu da napravim chicago style deep dish picu. U original recept ide i semolina. Sad, ne znam da li da rizikujem sa grizom ili da pravim samo od brasna tip 500....
renne Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Ja uvek stavljam malo griza u testo za picu (doduše, neki su me fejspalmovali onomad) Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Venom Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Mozda moze da se koristi kao zamena, ali semolina nije griz. Nisam potrosac, ali imali smo posetu jednom, pa su poneli pakovanje, da pravimo home made testeninu (a.k.a. pastu). Mislim da jos imam negde. Za pocetak je zuckaste boje, ne bele kao griz.
rezwalker Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 (edited) Mozda moze da se koristi kao zamena, ali semolina nije griz. Nisam potrosac, ali imali smo posetu jednom, pa su poneli pakovanje, da pravimo home made testeninu (a.k.a. pastu). Mislim da jos imam negde. Za pocetak je zuckaste boje, ne bele kao griz. Griz jeste semolina, ali si i ti u pravu. Ukoliko je bele boje znači da je spravljena od pšenice. Ukoliko je spravljena od durum pšenice (durum je, inače, hibridna sorta) onda je žuta... Edited February 28, 2014 by rezwalker
Аврам Гојић Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 (edited) e to, to, zuto mi treba! chicago style deep dish pizza je zuta. sad sam prevrteo film i 90 posto sam siguran da to ima u Merkatoru. Edited February 28, 2014 by Marko M. Dabovic
Čutura Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 hmmm, tamo sam vidjao samo italijansku palentu, sitnije zrno nego nase, onako bas lepa, semoline se ne secam, al ti pogledaj svakako
halloween Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Tražila sam ja griz od durum pšence da napravim tre leće, al nema. Možda se pre nađe po prodavnicama zdrave hrane nego u hipermarketima.
Аврам Гојић Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 (edited) Ali zato sto ima lepog carskog mesa u Agropapuku kod Cvetka...sareno, sa finom kozom. I kasap sve razume. "Za rostilj, komso, bez kostiju? Evo lepo parce". Edited February 28, 2014 by Marko M. Dabovic
renne Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Semolinu nećeš naći ovde, ali stavi griz, i on ti radi posao, kao što već rekoh
Recommended Posts