katamaran Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 (edited) Jasno je meni gde gresim l trebace mi jos jedno deset puta da skroz eliminisem umuljavanje. Sledeci put ce da prenoci u zamrzivacu pre glazure. Ovaj put me prevarise sa "ma dosta je 5 minuta jer to samo treba malo da se stegne". Ja u startu nisam bio ubedjen u to al sam nadglasan jedan prema jedan pa smo pristupili nalivanju glazure. Edited March 1, 2016 by katamaran
darling Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 ne, treba da se zalede. ne zovu se za dzabe ledene kocke. :D
darling Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 (edited) ovo za ime sam se zjbvla, al svi kolaci i torte tog tipa, s korom (koja moze biti natopljena secerom i vodom, tako je u ledenim, jel da) i kremovima s maslacem (tako je u ledenim, brasno u mleku, eventualno neko jaje, masnoca?!) se u poslasitcarnicama zamrzavaju i ostavljaju se da stoje koliko treba. dan pred sluzenje se iznose van, zalivaju se glazurom, vrlo jednostavno se manipulise tim ledenim blokom, tortu drzis u ruci u zraku, a drugom rukom je zalivas cokoladom, ukrasavaju, seku i u frizider. Edited March 1, 2016 by darling
katamaran Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 Ma jasno mi je sve :) Jednostavno ne moze nista da se stegne za 5 minuta. Vremenom cu putem trial & error metode utvrditi tacno koliko je potrebno.
kapetanm Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 el ima neko dobar recept (da je sqm pravio i proverio) za Svarcvald tortu? Oni da je socna, neotuzna i ne preslatka?
ivy Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 moji messy bounty naravno bez secera a nema ni potrebe.. recept je slican kao darlingkin.sa slatkom pavlakom i puterom samo sam pravila pola mere..razlila na papir posle nekoliko sati u fridzu sekla i na viljuski potapala u glazuru,malo je messy ali ovo su svakako moji pms bounty a meni mess ne smeta,naprotiv :D
darling Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 sakrij od sebe par komada u frizideru. sto duze stoji, to je ukusniji. cetvrtog dana je bio bozanstven. naravno da sam to otkrila sasvim slucajno :D
ivy Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 da znas da hocu :P i ovako ih ne mogu puno pojesti,bas su jaki..ali pravicu svakako ponovo,prosto je i za cas(osim malo cekanja)..
aram Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 poslasticari, kolko mu dodje 1 stangla cokolade? 20 grama?
Frank Pembleton Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Belgrade Blackout torta G-dje Mirkov je čoko san snova. Super intenzivna, a svilena na jeziku i nepcima. Total success za veći broj gostiju! Mau,Vidim da ti se svidela, E koliko košta ova torta? Jel imaju stalno ili mora baš nešto ranije da se naruči?
yolo Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 uuu dobro izgleda i dobro ime mada bi ja tu dodao i gotham negde
aram Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 20 fala :) PS: jes ti bese davao negde recept za reform-tortu
Recommended Posts