ivy Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 mozda domaci majonez mozes napraviti bez zacina,samo emulziju jajeta i ulja
katamaran Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 (edited) . Edited February 28, 2016 by katamaran
Marcus Wulffings Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 novo iznenađenje iz unilevera: testo ipak liči na ono pravo lisnato za razliku od onih frikomovih ogromnih kroasana koje prodaju kao pite; dakle mara iz sombora nije loša, još je prodaju u verzijama sa jabukom (to ne bi trebalo da je loše), sa makom (u čiji kvalitet sumljamtm), i već poznato šumsko voće sa kremom od vanile
belch Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Ja za prosecnu tepsiju kolaca glazuru pravim sa kockicom putera (velicine kutije za sibice), 4 reda cokolade, 3 kasike secera i jedno 4 - 5 kasika mleka, mozda i malo vise. I kasicicu vanil secera.
darling Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 (edited) @ darling Kako bese savrsena glazura? Secam se da treba dosta ulja u odnosu na cokoladu al se ne secam tacnog odnosa. 1 mera ulja, dve mere cokolade. :) rastapa se na pari! litar ulja, dve kile cokolade, i tako dalje. @ mayday tenks, raspitacu se u tribeki. Edited February 28, 2016 by darling
katamaran Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Thanks girls :) Za ovo moje mi treba ovo sa uljem https://www.youtube.com/watch?v=U6ejPwtjTU0 Bude ko iz poslasticarnice al mi se glazura obavezno umulja u krem.
darling Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 moras kolac staviti u zamrzivac, da ti se krem stegne. bez tog ce ti se cokolada uvek umuljati u krem. to je poslasticarska tajna. sve se zamrzava, a onda se ladno zaliva cokoladom. :)
katamaran Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 (edited) moras kolac staviti u zamrzivac, da ti se krem stegne. bez tog ce ti se cokolada uvek umuljati u krem. to je poslasticarska tajna. sve se zamrzava, a onda se ladno zaliva cokoladom. :) :ziga: Bukvalno ovog sekunda treba da pravim glazuru i dosao sam da ponovo vidim koliko ulja da stavim kakav spas u zadnji cas 1 mera ulja, dve mere cokolade. :) rastapa se na pari! lenj sam covek pa cu je rastopiti u mikrotalasnoj. Ne verujem da ce bilo sta pokvariti. edit: 200g cokolade (stavljam duplo vise) sto ce reci 100g ulja po tvom savetu sto ce reci nesto manje od pola solje tako kaze ovaj konverter http://convert-to.com/550/sunflower-oil-measures-conversion-plus-nutrition-facts.html Edited February 29, 2016 by katamaran
kapetanm Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 (edited) kako se postize da glazura bude sjajna i tamna? a da ima ukus kao cokolada sa sladoleda na stapicu? Edited February 29, 2016 by kapetanm
nezvanova Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 kolimo me secanje sluzi, rekla bih da ta cokolada sa sladoleda ima dodatnu aromu vanile ili neku vestacku aromu cokolade - sve u svemu, mislim da je zbilja imala neke dodate arome...
darling Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 (edited) to se zove cokolit miror glejz. eo jednog recepta za moj ukus ima previse secera, al ovde imas princip, dakle radi se sa zelatinom. Edited February 29, 2016 by darling
katamaran Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 U onom mom receptu za ledene kocke predlazu ulje da cokolada dobije sjaj. Glazura mi se sjaji al mi se opet umuljala u slag i krem jer nisam dovoljno cekao da se stegne Ukusu nista ne fali ali vizuelno savrsenstvo nikako da postignem.
Frank Pembleton Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 A to za čoko glazuru, baš ulje ne puter, ne margarin?
katamaran Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Ja sam ti yt kuvar/poslasticar (u prevodu nemam pojma) al u ovom receptu tako kazu https://www.youtube.com/watch?v=U6ejPwtjTU0 Negde posle cetvrtog minuta.
darling Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 (edited) katamarancicu, sledeci put zaledi kako treba i imaces savrseno razlivenu i sjajnu glazuru. A to za čoko glazuru, baš ulje ne puter, ne margarin? napisacu i treci put ulje. bas ulje. ja koristim maslinovo, a moze da se koristi koje oces. evo vam primer glazure s uljem. ovi bauntici umakani su u cokoladu s uljem http://kuhinjica-mignone.blogspot.rs/2011/01/bounty-cokoladice.html Edited March 1, 2016 by darling
Recommended Posts