Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

mozda domaci majonez mozes napraviti bez zacina,samo emulziju jajeta i ulja

Posted (edited)

.

Edited by katamaran
Posted

novo iznenađenje iz unilevera:

5zitaJn.jpg?1

testo ipak liči na ono pravo lisnato za razliku od onih frikomovih ogromnih kroasana koje prodaju kao pite;

dakle mara iz sombora nije loša, još je prodaju u verzijama sa jabukom (to ne bi trebalo da je loše), sa makom (u čiji kvalitet sumljamtm), i već poznato šumsko voće sa kremom od vanile

Posted

Ja za prosecnu tepsiju kolaca glazuru pravim sa kockicom putera (velicine kutije za sibice), 4 reda cokolade, 3 kasike secera i jedno 4 - 5 kasika mleka, mozda i malo vise. I kasicicu vanil secera.

Posted (edited)

@ darling

Kako bese savrsena glazura? Secam se da treba dosta ulja u odnosu na cokoladu al se ne secam tacnog odnosa.

1 mera ulja, dve mere cokolade. :) rastapa se na pari!

litar ulja, dve kile cokolade, i tako dalje. 

@ mayday tenks, raspitacu se u tribeki. 

Edited by darling
Posted

moras kolac staviti u zamrzivac, da ti se krem stegne. bez tog ce ti se cokolada uvek umuljati u krem. to je poslasticarska tajna. sve se zamrzava, a onda se ladno zaliva cokoladom. :)

Posted (edited)

moras kolac staviti u zamrzivac, da ti se krem stegne. bez tog ce ti se cokolada uvek umuljati u krem. to je poslasticarska tajna. sve se zamrzava, a onda se ladno zaliva cokoladom. :)

:ziga:

Bukvalno ovog sekunda treba da pravim glazuru i dosao sam da ponovo vidim koliko ulja da stavim

kakav spas u zadnji cas

1 mera ulja, dve mere cokolade.  :) rastapa se na pari!

lenj sam covek pa cu je rastopiti u mikrotalasnoj. Ne verujem da ce bilo sta pokvariti.

edit: 200g cokolade (stavljam duplo vise) sto ce reci 100g ulja po tvom savetu sto ce reci nesto manje od pola solje 

tako kaze ovaj konverter

http://convert-to.com/550/sunflower-oil-measures-conversion-plus-nutrition-facts.html

Edited by katamaran
Posted (edited)

kako se postize da glazura bude sjajna i tamna? a da ima ukus kao cokolada sa sladoleda na stapicu?

Edited by kapetanm
Posted

kolimo me secanje sluzi, rekla bih da ta cokolada sa sladoleda ima dodatnu aromu vanile ili neku vestacku aromu cokolade - sve u svemu, mislim da je zbilja imala neke dodate arome... 

Posted (edited)

to se zove cokolit miror glejz. eo jednog recepta

za moj ukus ima previse secera, al ovde imas princip, dakle radi se sa zelatinom.

Edited by darling
Posted

U onom mom receptu za ledene kocke predlazu ulje da cokolada dobije sjaj.

Glazura mi se sjaji al mi se opet umuljala u slag i krem jer nisam dovoljno cekao da se stegne  :cry:

Ukusu nista ne fali ali vizuelno savrsenstvo nikako da postignem.

Posted

A to za čoko glazuru, baš ulje ne puter, ne margarin?

Posted (edited)

katamarancicu, sledeci put zaledi kako treba i imaces savrseno razlivenu i sjajnu glazuru. 

A to za čoko glazuru, baš ulje ne puter, ne margarin?

napisacu i treci put ulje. bas ulje. ja koristim maslinovo, a moze da se koristi koje oces.

evo vam primer glazure s uljem. ovi bauntici umakani su u cokoladu s uljem

http://kuhinjica-mignone.blogspot.rs/2011/01/bounty-cokoladice.html

Edited by darling