Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

moji klinci obozavaju tu radnjicu, ja jos nista nisam probao jer nikad nista ne donesu doma guzice male

Posted

ja jednom uzeo par stvari. neki favoriti podbacili, dok su neke vanilice sa višnjom i sl bile ok, mada tu nema neke greške. 

Posted

moji klinci obozavaju tu radnjicu, ja jos nista nisam probao jer nikad nista ne donesu doma guzice male

i moji se klinci navukli od odma, već vidim novu stavku u budžetu...

Posted

Hlade se profiterole, neke.A neke vec nestale  :piggy:

b087c86.jpg

b73d0ba.jpg

Posted (edited)

koh s makom. umesto pola griza stavila sam mak. bzvz, necu vise eksperimentisati u ovom smeru. plus sam se posle cetvrt veka podsetila da je koh hleb natopljen hladnim mlekom sa secerom koji smrdi na jaja. moja guzica sada voli finije kolace. mada ima i kome je bilo ukusno! ukusi...

oivzar.jpg

Edited by darling
Posted

iz istog razloga meni nije jasno šta je tako spektakularno u kolaču -tri leće-

ono jeste da je nešto bolji od koha, ali i dalje je to ništa posebno

Posted

koh je bio i ostao najgrozniji od svih groznih natopljenih kolača.

po groznoći mu pariraju jedino ona otužna i preslatka natopljena sranja poput tulumbi i kadaifa.

Posted (edited)

znao sam da će' da se javiš prvi  :lol:

Edited by banatjanin
Posted

Tulumbe i kadaif nisu isti nivo, ja sam jeo kadaif ove godine u Grckoj i ozbiljna je navlaka, mnogo dobro, barem ovaj koji sam jeo dole. Sa puno putera i oraha.

I da, banujte ga.

Posted (edited)

rozen torta je najdivnija torta na svetu ako se pravi from skrec, s korama s belim vinom, koje su toliko suve i deformisane da torta mora da stoji pod teskim teretom najmanje 4 dana da bi kore razmeksale od vlage iz fila, da bi torta dobila pravilan oblik i da bi mogla da se sece. jela sam je dvaput u zivotu u detinjstvu i ostala mi duboko urezana u nepcanom secanju. (ako neko ima sacuvan taj recept, dajte, pliz, nikad nigde nisam uspela da ga nadjem)

za rozen s kupovnim korama slazem se da je njesra, mislim, moze da se pojede, al bzvz. najgora je kad je prave s margarinom za posne slave.  

reforma ima svojih cari ako je s malo secera i crnom cokoladom. 

najgori je ciz kejk, odmah posle sampita i svega s belancima sa secerom.  :fantom:

Edited by darling