decak Kejt Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 baunti bez secera. ziveli silikonski kalupi za praline :) bili bi lepsi da me nije mrzelo da ih umacem triput u cokoladu. recopis, silvuple.
darling Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 (edited) 250 grama slatkog vrhnja125 grama maslaca200 grama kokosaistopiti vrhnje i maslac, zagrejati, al da ne provri, pa u to usuti kokos. izmesati.utapkati u silikonske kalupice za praline, zamrznuti. umakati u rastopljenu cokoladu, po odnosu:100 grama crne cokolade + 3 zlice maslinovog ulja rastopiti na pari.potrosila sam 200 grama crne cokolade i dobila 64 praline. to je jednostavan nacin. komplikovaniji nacin je da se smesa utapka u plasticnu posudu i dobro ohladi. onda se izvrne, reze i oblikuje prstima, posto se kokos mrvi. kad se dobije konacni oblik bauntica, staviti u led, pa kad se smrzne, potapati u cokoladu: bauntic na viljusku, potopis, iscedis, pa na papir za pecenje da se stvrdne, sto ide relativno brzo, jer je bauntic iz zamrzivaca. cuvati u frizideru. eto to je fitnes bauntic. meni je dovoljno slatko i svima koji su jeli, a jeli su ljudi svakakvih navika. mozes da stavis malo secera ako nisi navikla na neslatke slatkise. inace, od ovog se dobije bas puno. probaj s pola za pocetak. :) Edited February 4, 2016 by darling
yolo Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 mandarina ozbiljno zakiva, za taj kvalitet kolaci su im jeftini. kupio sam neku torticu sa crnom cokoladom, musom od maline i susenim borovnicama - imala je oko 400 grama i kostala je 1200 din. mislim da je prilicno neizvodljivo da napravite ovako nesto dobro a malo kod kuce.... pored toga sam jeo jos par nekih drugih, nesto sa kestenom, maskarponeom, kupinama i djumbirom i nesto drugo sa maskarponeom i kitnikezom unutra, brutalno. komad je prosecno 340 din.
darling Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 (edited) ovde cemo se pozdraviti. meni je mandarina onako, nista posebno, bolji je provod u malom princu. nijedan kolac mi nije izazvao ushicenje. pre mesec dana sam jela redom nekoliko njihovih kolaca i nijedan nisam pozelela da uzmem vise od zalogaja. takodje, ne ide da "dizajnerska" poslasticarnica prodaje sasusene kolace il da ne umeju da skuvaju vocni zele na onom kao posnom kolacu, pa umesto zelea zvaces kaucuk. a i na fejsbuku sto gledam prezentaciju, torte su im ruzne. ne vidim ja tu nikakvu strast... dakle, cekamo da neko otvori strastvenu poslasticarnicu u beogradu. ko oce da se profesionalizuje, mandarina kalupe i modle za torte i kolace kupuje od ovih. kupis kalup, nalijes malo malo belog musa, malo crnog, izrendas djumbira i kurkume, ubacis sloj vocnog kaucuka, odozgo miror glejz i svi padnu na dupe. :D sad sam toliko pala u vatru, da sam u fazonu da u kucnoj radinosti izazovem mandarinu na okrsaj, a ti yolo da budes vrhovni sudija :D Edited February 5, 2016 by darling
decak Kejt Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 250 grama slatkog vrhnja 125 grama maslaca 200 grama kokosa istopiti vrhnje i maslac, zagrejati, al da ne provri, pa u to usuti kokos. izmesati. utapkati u silikonske kalupice za praline, zamrznuti. umakati u rastopljenu cokoladu, po odnosu: 100 grama crne cokolade + 3 zlice maslinovog ulja rastopiti na pari. potrosila sam 200 grama crne cokolade i dobila 64 praline. to je jednostavan nacin. komplikovaniji nacin je da se smesa utapka u plasticnu posudu i dobro ohladi. onda se izvrne, reze i oblikuje prstima, posto se kokos mrvi. kad se dobije konacni oblik bauntica, staviti u led, pa kad se smrzne, potapati u cokoladu: bauntic na viljusku, potopis, iscedis, pa na papir za pecenje da se stvrdne, sto ide relativno brzo, jer je bauntic iz zamrzivaca. cuvati u frizideru. eto to je fitnes bauntic. meni je dovoljno slatko i svima koji su jeli, a jeli su ljudi svakakvih navika. mozes da stavis malo secera ako nisi navikla na neslatke slatkise. inace, od ovog se dobije bas puno. probaj s pola za pocetak. :) 'fala! moracu da probam kol'ko vec za vikend!
darling Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 ok, evo ti tutorijal za glaziranje. mene je to najvise namucilo.
rezwalker Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 (edited) Neko mi reče da "Mandarinom" gazduje poslastičar iz "Square Ninea". Inače, slažem za Gazzom u svemu. Omiljen mi je Creamy Nougat i drugi sa čokoladom, kruškom i začinima tipa cimet, karanfilić, anis, ako sam dobro zapamtio... Tipično zimski dezert. Edited February 6, 2016 by rezwalker
djeneralche Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Interaman, bivši interex Ok, tnx. Inace taj Aman ima neke super slatke i meke iranske urme.
darling Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 tart s bademom, kakaom i kruskom i madlene iz finih su bozanstveni.
banatjanin Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 (edited) otvorilo u Novom Sadu nešto što se zove Slatki dan, na Limanu ljudi prodaju par torti, tri vrste eklera i makarunse kao ne preterani ljubitelj slatkog, ja nikad u životu ništa bolje na temu eklera i srodnih kolača nisam stavio u usta, a makarunse takvog kvaliteta sam jeo jedino iz Francuske, iz neke slastičarne 200 godina stare ono je jedan vrh vrhova, go puter, vanilai prava čokolada, kažu mi posle da tip dovlači sastojke sam iz inostranstva ekler košta 150 dinara, makarun 70 i vredi svaki cent samo se plašim da neće da izdrže dugo u tom gradu, gde se ide u staaaaaari Carigrad i još staaaariju City poslastičarnicu <_< Edited February 8, 2016 by banatjanin
darling Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 (edited) dobro izgleda :) ja bih ovu cokoladnu... Edited February 8, 2016 by darling
Recommended Posts