Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

problem sa slatkom pavlakom je što očas posla pređe u puter

Posted

46f62a09c7c5b79f5e4143e31e39b730.jpg

Tulumbe iz Konzuma iliti Idee

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk

Posted

istina, i meni malo neprijatno  :blush: , ali sam jos vise radoznala  ^_^

Posted (edited)

istina, i meni malo neprijatno  :blush: , ali sam jos vise radoznala  ^_^

znam da si se interesovala za količinu šećera koju unosim;

pojeo sam pola juče uveče, a ostatak ostavio za danas, e sad, zašto to na meni ne ostavlja toliko traga - pa zato što se stalno krećem, pretrčim četrnaest kilometara;

da sam yolove konstitucije kojim slučajem, ne bih mogao ovako da se iživljavam

Edited by Marcus Wulffings
Posted

ti ne bojkotujes blokadu bajakova?

što bih???

kroatizma mi je jedna od mnogih domovina, ne ljutim se previše

Posted (edited)

juce na krejvingu, danas na tortama i kolacima: torta od maka i cokolade bez brasna

kod mene i bez secera. nisam imala ni kardamoma, malo samo malo sam ga premazala razvodnjenim dzemom od kajsija. fantastican recept, treba mu promeniti ime u torta od endorfina i oksitocina, toliko mi je srece proizveo. pre di van. mislim da bi recept super funkcionisao i s orasima i pecenim lesenicima. 

24wc8qw.jpg

Edited by darling
Posted

ja sam se vec ubio, kupio sam veceras mak :(

a jesam vam reko da ja ne jedem slatkise? al ovo moram da probam...

Posted (edited)

juce na krejvingu, danas na tortama i kolacima: torta od maka i cokolade bez brasna

kod mene i bez secera. nisam imala ni kardamoma, malo samo malo sam ga premazala razvodnjenim dzemom od kajsija. fantastican recept, treba mu promeniti ime u torta od endorfina i oksitocina, toliko mi je srece proizveo. pre di van. mislim da bi recept super funkcionisao i s orasima i pecenim lesenicima.

24wc8qw.jpg

recept mi dala drugarica i kad god treba nešto brzo, a provereno to je taj mak :)

ja pravila kolač od griza i šljiva

kora: 300gr brašna, 200gr putera, 1 jaje, malo šećera - umesiti glatko testo, uviti u providnu foliju i u fridž, pola h.

fil: 600 ml mleka, 100 gr griza, narendana kora limuna, štap vanile i štap cimeta, 100 gr šećera, 3 jajeta - mleko provri sa limunom i začinima, skinuti sa vatre... dodati griz, mešati do ponovnog vrenja i ostaviti da upije. kada se prohladi umešati žumanca, pa umućen sneg od belanaca.

600 gr šljiva isečenih na šnite, med

razviti koru, njom obložiti tepsiju i izdignuti joj ivice kao za tart, izbušiti viljuškom, preko sipati fil, odozgo šljive, peći 25 - 30 min na 180c. potom pitu premazati medom i služiti sa sladoledom od vanile.

*ja sam stavila brašno od celog zrna spelte, braon šećer, zaboravila sam da stavim med i mislim da sam ipak mogla šljive na pola il četvrtine... mada, gostima se dopalo. drugarica koristila breskve i takodje je super ukusno. dc9505279d3cd921ea1a25152e0be4d2.jpg897f568eeef353f8f8386e5a4409d424.jpg5f3760ce1fe9a9abd99aecb483c7f532.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by fluffy
Posted (edited)

ja sam se vec ubio, kupio sam veceras mak :(

a jesam vam reko da ja ne jedem slatkise? al ovo moram da probam...

ihaj, pa ovaj se ni ne racuna u slatko, vidis da je bez secera :D

koristila sam crnu coksu 65 posto i meni je bilo sasvim dovoljno slatko. sledeci put dizem na 75 posto. ulje za preliv maslinovo. odlicno bi iso uz ulupanu slatku pavlaku bez secera sa strane i verovatno uz limun krd, takodje sa strane. to ako izostavis ovaj dzem od kajsije odozgo. odlican je kad je topao, odlican je i na sobnoj temperaturi. nije za (sitnu) decu. 

recept mi dala drugarica i kad god treba nešto brzo, a provereno to je taj mak :)

pa zeno, sto cutis nego moramo da cekamo tamo neke nepoznate da postave na blog :)

Edited by darling
Posted

ne znam sestro slatka :) da ne kažete posle - ko šta radi, ova samo o kutlači (a jok i nije tako, axaxa)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

:) sta te briga sta ko prica. nego sve te recepte jednostavne, s malo secera, iz kojih moze skroz da se izbaci secer bez posledica, daj na sunce.