Jump to content

Torte i kolači

Featured Replies

Najbolje uz kafu. ^_^

Volim ali mi ne spremaju.

dobro izgledaju :) koliko komada se dobije od smese?

milijun bih izgubila na zadnjem pitanju u milioneru da su me pitali dal u orasnice idu cela jaja il belance. 

Najbolje uz kafu. ^_^

Volim ali mi ne spremaju.

takvom coveku :(

dobro izgledaju :) koliko komada se dobije od smese?

milijun bih izgubila na zadnjem pitanju u milioneru da su me pitali dal u orasnice idu cela jaja il belance. 

izadje nekih tridesetak ovecih komada,

sad racunam na deo dobitka :)

Banana bread sa nutelom /umesto glazure/. 

orasnice u tudjini. zivote, mrzim ih na svim meridijanima :lolol:

@lancia, jel' ovo oriđiđi slika ?

ako jeste, odmah kopipejstujem recept

nije moje da o tome pricam ali me pred put na aerodrom zvao da pita gde moze da nadje orasnice od stamevskog

:huh:

takvom coveku :(

Prvo čokoladna torta, sad orasnice, gde će im duša.

Edit: Moja baba u 89. godini pravi orasnice k'o od šale.

Edited by halloween

sad racunam na deo dobitka :)

dodjem ti pola milijuna. kuna. 

ja dobila od komsinice sa sela krofne kuvane u vodi umotane u mak i secer. zivele porodicne vrednosti i tradicija. 

Edited by darling

@lancia, jel' ovo oriđiđi slika ?

ako jeste, odmah kopipejstujem recept

udri kopipejst;)

nije moje da o tome pricam ali me pred put na aerodrom zvao da pita gde moze da nadje orasnice od stamevskog

:huh:

reportovan si:(

gledao danas na hrtu jednu tetu koja pravi puslice. moram da priznam da su izgledale fenomenalno. bile su vece i vrlo zanimljive izgledom. ne bih umeo da objasnim tekstom kako je to izgledalo, ali od sastojaka je bio nar koji je podeljen. jedan deo je otisao na pravljenje sirupa, a drugi da se pospe preko puslica kada budu gotove. vrh puslice se razbije i stavi se slag. 

da li je neko mozda gledao ovu emisiju?

Jos sat do kraja posla a onda slani coko ekler kod Finih, jups

gledao danas na hrtu jednu tetu koja pravi puslice. moram da priznam da su izgledale fenomenalno. bile su vece i vrlo zanimljive izgledom. ne bih umeo da objasnim tekstom kako je to izgledalo, ali od sastojaka je bio nar koji je podeljen. jedan deo je otisao na pravljenje sirupa, a drugi da se pospe preko puslica kada budu gotove. vrh puslice se razbije i stavi se slag. 

da li je neko mozda gledao ovu emisiju?

ja malopre, bila repriza. najobicnija pavlova sa narom, u individualnim porcijama. evo i teksta :)

e, ali kako dobro izgleda! hvala za recept! :)

• Author

Daklem:

4 jajeta

350 gr secera

600 gr mlevenih oraha

300 gr seckanih oraha

vanilin secer po zelji

ja ovo želim