wall Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Najbolje uz kafu. ^_^ Volim ali mi ne spremaju. Link to comment
darling Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 dobro izgledaju :) koliko komada se dobije od smese? milijun bih izgubila na zadnjem pitanju u milioneru da su me pitali dal u orasnice idu cela jaja il belance. Link to comment
Lancia Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Najbolje uz kafu. ^_^ Volim ali mi ne spremaju. takvom coveku :( dobro izgledaju :) koliko komada se dobije od smese? milijun bih izgubila na zadnjem pitanju u milioneru da su me pitali dal u orasnice idu cela jaja il belance. izadje nekih tridesetak ovecih komada, sad racunam na deo dobitka :) Link to comment
hansolo Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Banana bread sa nutelom /umesto glazure/. Link to comment
gospa buba Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 orasnice u tudjini. zivote, mrzim ih na svim meridijanima Link to comment
duda Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 @lancia, jel' ovo oriđiđi slika ? ako jeste, odmah kopipejstujem recept Link to comment
yolo Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 nije moje da o tome pricam ali me pred put na aerodrom zvao da pita gde moze da nadje orasnice od stamevskog Link to comment
halloween Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 (edited) takvom coveku :( Prvo čokoladna torta, sad orasnice, gde će im duša. Edit: Moja baba u 89. godini pravi orasnice k'o od šale. Edited October 12, 2014 by halloween Link to comment
darling Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 (edited) sad racunam na deo dobitka :) dodjem ti pola milijuna. kuna. ja dobila od komsinice sa sela krofne kuvane u vodi umotane u mak i secer. zivele porodicne vrednosti i tradicija. Edited October 13, 2014 by darling Link to comment
Lancia Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 @lancia, jel' ovo oriđiđi slika ? ako jeste, odmah kopipejstujem recept udri kopipejst;) nije moje da o tome pricam ali me pred put na aerodrom zvao da pita gde moze da nadje orasnice od stamevskog reportovan si:( Link to comment
hoffnung Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 gledao danas na hrtu jednu tetu koja pravi puslice. moram da priznam da su izgledale fenomenalno. bile su vece i vrlo zanimljive izgledom. ne bih umeo da objasnim tekstom kako je to izgledalo, ali od sastojaka je bio nar koji je podeljen. jedan deo je otisao na pravljenje sirupa, a drugi da se pospe preko puslica kada budu gotove. vrh puslice se razbije i stavi se slag. da li je neko mozda gledao ovu emisiju? Link to comment
yolo Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 Jos sat do kraja posla a onda slani coko ekler kod Finih, jups Link to comment
darling Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 gledao danas na hrtu jednu tetu koja pravi puslice. moram da priznam da su izgledale fenomenalno. bile su vece i vrlo zanimljive izgledom. ne bih umeo da objasnim tekstom kako je to izgledalo, ali od sastojaka je bio nar koji je podeljen. jedan deo je otisao na pravljenje sirupa, a drugi da se pospe preko puslica kada budu gotove. vrh puslice se razbije i stavi se slag. da li je neko mozda gledao ovu emisiju? ja malopre, bila repriza. najobicnija pavlova sa narom, u individualnim porcijama. evo i teksta :) Link to comment
hoffnung Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 e, ali kako dobro izgleda! hvala za recept! :) Link to comment
Amelija Posted October 14, 2014 Author Share Posted October 14, 2014 Daklem: 4 jajeta 350 gr secera 600 gr mlevenih oraha 300 gr seckanih oraha vanilin secer po zelji ja ovo želim Link to comment
Recommended Posts