Zverilla Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 kad smo vec kod griza i semoline: nije bas isto ko knedle sa sljivama, ali je vraski blizu(narocito kad odstoji dan-dva)
hoffnung Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 pa valjda mama zna boljepa, valjda zna. jednom kada je pravila fil za oblande, usecerio se.... zato sto ga je kuvala satima. u principu, kada pogledas, te oblande je zesce lako napraviti. imas kore, tj. te oblande i fil koji se sastoji od secera, mleka i putera. kuvas to na lakoj vatri dok ne postane kremasto, braon. ne ocekivati da se isti fil pretvori u med ili zlato. barem je meni logicno tako. zaista ne vidim u cemu je sustina kuvanja toliko dugo, a pritom moze ili da izgori ili da se useceri, i onda tek ne valja. malopre sam probao jedan red i jos nisu upile kore, suvo je. kore beze jedna od druge :(
cmrlj Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 (edited) kofi drim poceo da pravi svoje kolace. ja jednom pre par godina tamo narucila neki kolac, bio bljak, nikad vise nijedan pozelela nisam. medjutim, stojim juce i dok cekam da mi nacede voce citam sastav kolaca, vidim da se razlikuje od onih od pre, nidje margarina, nidje biljne pavlake. zadubim se, kad, nema vise podizvodjaca, kofidrim potpisuje kolace. i nisam dugo izdrzala, danas probala anu. odlicna, sve kako valja, ukrasavanje im jos ne ide, al naucice, polako, uostalom to nije ni bitno, vazan je sadrzaj. nugat masa deblja nego sto bi trebalo, i za to treba vezbe, ne znaju jos tanko da razvuku. najvaznije je da kolac odlican i da sad krecem da se spustam niz jelovnik, ostalo jos sest vrsta da se proba, svi su atraktivni, ne zna covek sta bi pre (okej, znam, prvo cokoladni mus sa kruskom s karamelom i lesnikom, pa onda sve ostalo:). 305 dindzi, vredi. Edited September 7, 2013 by cmrlj
cmrlj Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 nastavila niz. danas jela tropiknesto: bela cokolada, maskarpone, ananas, marakuja i nana. obecavo, ali mnjah, moze da se jede, okej je da se proba, necu ga ponovo naruciti. pocinjem da se bojim kelnerskog komentara "ta i jeste najbolja" kad sam juce narucivala anu. to me naravno nece obeshrabriti. idemo dalje, sto bi reko uca. danasnja politika je tu zarad utvrdjivanja autenticnosti. predlazem da od sad svi tako fotografisu, u pravu je renne, red je da se odvoji zito od kukolja na kulinarstvu.
ivy Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 ja pravila ovo http://www.coolinarika.com/recept/medenjaci-specijalni-po-diki/samo klot,bez badema..ispalo super,baš lepi i prosti medenjaci a jednostavni,bili su gotovi za pola sata..
yolo Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 pocinjem da se brinem da me stalkujuotvorili DUKAT ispostavu baklava na kalenicu preko puta taksi stanice u m.gorkog
Frank Pembleton Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 pocinjem da se brinem da me stalkujuotvorili DUKAT ispostavu baklava na kalenicu preko puta taksi stanice u m.gorkogJel su oni zatvorili onu kod tanjuga?
yolo Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Jel su oni zatvorili onu kod tanjuga?daleko bilo, zasto bi?
ajgor Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 daleko bilo, zasto bi?Ima i kod Đerma na Bulevaru, i to je, čini mi se, od skora.
halloween Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 (edited) Ko traži kondenzovano mleko za kolače ima ga opet u Veru firma Noynoy tj. Campina, na sniženju 119 din/ konzerva 410g. Spremam se da napravim najmlečnomasniji kolač na svetu, ateroskleroza garantovana. Edited September 14, 2013 by halloween
cmrlj Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 cokoladni eksterm u kofidrimu ozbiljno dobar kolac, ne secam se da sam skoro bolji jela u beogradu.
Frank Pembleton Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 daleko bilo, zasto bi?Ma ja prolazio tuda 2 puta pre jedno metar dana i bilo zatvoreno....
darling Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 aaa overili ste? jel ste probali onu napolitansku krostatu ili kako se vec zove?probala sam danas. lepo je, drugacije, al da cu je opet pozeleti, necu. ono sto najvise ne podnosim u vezi s ovom krostatom je to sto je puna pomorandzinih kora. sigurna sam da italijanska baba koristi neprskane pomorandze i sigurna sam da ovi u amaretiju koriste prskane pomorandze. to je nedopustivo. i neoprostivo.
cmrlj Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 jela ga i ja. meni ne smeta sto su ih prskali, nekad sam pusila, pijem, zivim u smogu, prezivecu i to malo pomorandze, a ako ne prezivim, ni ne treba, slepi sam krak evolucije, i to je za ljude.nego napolitanska nesto, vrlo lep kolac, nezan, dobro ono zito, kora plemenita, cuje se maslac, jedini je problem sto je to italijanski kolac, i pored punjenja u principu je fini suvi, kakvi su njihovi obicno, a ko jos zeli da se sladi suvarcima kad potice iz austrougarske kolacarske tradicije?!da se razumemo, odlicni su kolaci, poslasticarnica je dobra, samo mi italijanski kolaci nisu na listi omiljenih (sto ne znaci da ne volim one male suve cokoladne, i jos one druge male, a ni baci mi nisu mrski:)
Recommended Posts