Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

Nedavno sam video jednog starijeg coveka. Noga mu je bila sva u zavojima, mrsav kao grana. Rekli su mi da je vec dosao dotle da treba da mu amputiraju nogu, ali da je suvise slab za operaciju. Sve ovo znaci da ce tesko docekati narednu Novu godinu.Ne zelim da vam kvarim apetit, ali mislite o tome dok jedete kolace. Secer izaziva dijabetes.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)

ne brini za mene. ja jedem/pravim kolace bez secera :fantom:

Edited by darling
Posted

Vaso možda malo preteruješ sa ovim travarskim džihadom, ne misliš li.

Posted (edited)

ne znam u kakvoj je misiji, al za pekare i secer, sve sto je reko, istina je. nadam se da ce sad da svrati na "beograd" da primeti da covek od spoljne buke i manjka sna moze da poludi. i pobije komsiluk, na primer.

Edited by darling
Posted

Ali istina je to za dijabetes. Inace odlucio sam da topic o vinu ne diram, iz postovanja prema tebi i ostalim znalcima.

Posted

mozda stariji covek s zavijenom nogom koji ce da umre do srpske nove godine ima dijabetes1? tu kolaci ne mogu ni da pomognu ni da odmognu.

Posted

Ma, diraj ako hoćeš... svejedno mi je ovo malo bez veze. A nije sasvim ni tačno, tj. analogija nije potpuna ni precizna. Ali, neću da ulazim u to, danas svako zna više o tome od mene, kako stoje stvari.Over end aut što bismo rekli.

Posted

Necu vise, ne brini. Isterao sam bubice i sad sam kul

Posted (edited)

Da li neko zna koje brašno se koristi za pripremanje kolača tres leches/ tri leće/tre leće/ ili još bolje treleqe :).Drugaćije je od griza.Da nije slučajno baš ta semolina? U tom slučaju počeću da verujem da se forumaši na neobjašnjiv način sinhronizuju razmišljanje. Da li ima negde u Bgd da se kupi gotov kolač?

Edited by halloween
Posted

ima u malom princu. nisam jela, ne znam je li cemu.

Posted

Nisam baš pažljivo čitala, zakačila sam se za novu reč. Videću šta će odgovoriti Goranci, poslastičari, e ako oni ne budu znali onda...

Posted

koliko dugo kuvati onaj fil za obicne oblande. nista cokolada ili nesto slicno. secer, puter i mleko. da li kuvati dok se ne stegne skroz [jedno minimun 100 sati] ili kuvati dok ne postane kremasto-braon. moja keva hoce da to kuva do sutra, a ja joj savetujem da sada prestane [kuva se vise od sat vremena] i da namaze oblande.