Saturday at 20:325 days uvek me stiki dejt puding podseti na pokojnog gorana iz iguane, on je doneo ovo u beograd iz australije
Saturday at 20:335 days Super izgleda. Moracu da nadjem nekog poslasticara da probam ovaj kolac. Nisam nikad pravila
Saturday at 20:385 days 8 hours ago, Klara said:@ljuttko , možeš li ovde da podeliš recept za tvoj čizkejk sa malinama? Hvala. : )evo , kombinovala sam neka 3 recepta pa i to malo menjala ali će se svako snaćiPrva čvrsta kora na dnu300 gr mlevene plazme2 kasike secera u prahu ( može a i ne mora)100 gr rastopljenog maslaca160 ml mleka mleka sam dodala malo više, cilj je da kora bude laka za oblikovanje i nikako suva ,50 gr seckanih pistaćijaMaslac otopite na srednjoj temperaturi, malo prohladite, dodajte mleveni keks, sjedinite, sipajte mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta.Ovo se poravnja u okruglom plehu kome se skida spoljašnji obruč, najbolje prečnika 24, 25 cmDeo sa malinama ide na ovaj od plazme :Voćni fil250 g malina kod mene je bilo više od 300 gr smrznutih malina i nije2 kašike smeđeg šećera20 g pudinga od vanile ili 2 kašike gustina50 ml vodeMaline ubacite u šerpicu, dodajte smeđi šećer, od trenutka kad provri kuvajte do 10 minuta na nižoj temeperaturi.Pred kraj kuvanja dodajte puding ili gustin koji ste razmutili u ono malo vode i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajte. Prohladite pa rasporedite preko podloge od keksa.Vratite u frižider dok pripremate pistać fil.Krema od maskarponea i pavlake:300 g krema sa pistaćima ( ja imala sam 2 teglice od po 190 gr iz Lidla, stavila sam jednu punu i pola druge teglice250 g mascarpone-a200 g krem sira( kod mene bilo malo manje :)250 ml mlečne slatke pavlake ( ovo sam samoinicijativno povećala u receptu piše 200 ml :) uzeti onu sa 36 % masti, slatka pavlaka iz Lidla mlečna se pokazala ok jer je pakovanje od 500 m i ostane posle i za ganaž100gr seckanog pistaćija ( kod mene prilično sitno seckano u blenderuUmiti se maskarpone krem sir i pistaći krem i doda se u to seckani pistaći , slatka pavlaka se umuti ali ne baš previše čvrsto i pomeša s esa ostalim sastojcima laganoovaj deo ide preko malina i ostavi se da se stegne sat recimo u frižideruGanaž:100 ml slatke pavlake200 gr bele cokolade1 do 2 kasika krema od pistacijeGanaz:200 gr bijele cokolade preliti sa 100 ml slatke pavlake (pavlaku treba biti zagrejati skoro do vrenja). Cokoladu i pavlaku mešati dok se cokolada u potpunosti ne istopi.U topao ganaz dodati kasiku dve krema od pistacija, izmešati i preliti preko kreme. Bude malo tečno ali se stegne u frižideru. Uvek napraviti dan ranije bar da prenoći u frižideru, sutradan skine se obruč od kalupa i to je toPosuti seckanim pistaćima kad se ohladi a i malo svežih malina naokolo ako je sezona će biti super da umanji slatkoćuovde su 2 linka koja sam koristila pls mešala sa još jednim zapisanim ručno :)Moje slatko carstvo: Pistachio C...Pistachio CheesecakeSvi moji omiljeni sastojci na jednom mestu, spoj ukusa je božanstven! Moram priznati da je Raffaello čiz dobio opasnu konkurenciju. Moj s...Moje slatko carstvo: Pistać mali...Pistać malina čizkejkFenomenalna poslastica, bogatog ukusa, za razliku od prethodne verzije dodala sam maline tako da je osvežavajuć, ne previše sladak i za m...
Saturday at 21:165 days kad pričamo o pistać malina kombinaciji, u zdravim hranama se prodaju neke zdrave bombice (na bazi urmi kao i sve takve) koje su pistać malina, koštaju tipa 200 dinara i mnogo su dobre
Saturday at 21:315 days ovohttps://www.instagram.com/trefzdravahrana/p/C97rBdVMBL7/?api=1%2F&img_index=1