March 16Mar 16 On 16. 3. 2025. at 23:00, Pixisis said: A da ti ne kažu da je cvekla u njemu, da li bi primetio da je nešto drugačije? Sta ima ko da mi govori, znam sta sam stavio. Salim se Kolac je pun kakaa i cokolade tako da cvekla samo da na teksturi i vlaznosti, niko ne bi mogao prepoznati po ukusu da ima cvekla.
March 16Mar 16 Pa to, dodatna sočnost i zapremina. Do sad sam probala batat i bundevu u te svrhe, možda probam i cveklu (kad mi dosadi da je premeštam po frižideru, eto ideje kako da je utopim u nešto lepše).
March 20Mar 20 ko prolazi pored ruskog "sloja" a voli slatko, pogotovo sa trunkom slanog, neka obavezno proba baskijski čizkejkza moj ukus najbolje slatko u gradu ko zna koliko godina unazad da sam probao.590rsd ali vredi svake pare.odlična je kafa a ko ne pije kafu ima spektakularan čaj od hibiskusa sa malinom i medom
March 20Mar 20 ne rekoh gde su, na gornjem vračaru su u velimira bate živojinovića, deo levo kad se krene od pjace navišeimaju objekat negde i na dorćolu ali nemam koordinate.
March 20Mar 20 On 20. 3. 2025. at 20:43, Eleniko said: i naravno seljaci iz KNEDLY su izbacili dubai knedlyGde otvorih ovo. Pa to je odvratno
March 21Mar 21 On 20. 3. 2025. at 20:12, Eleniko said: ko prolazi pored ruskog "sloja" a voli slatko, pogotovo sa trunkom slanog, neka obavezno proba baskijski čizkejkza moj ukus najbolje slatko u gradu ko zna koliko godina unazad da sam probao.590rsd ali vredi svake pare.odlična je kafa a ko ne pije kafu ima spektakularan čaj od hibiskusa sa malinom i medom50m odatle ima nova poslasticara, izbor je sveden na par kolaca ali ovo sto sam jeo, pavlova torta, doduse bez jagoda i neka ruska torta, odlicno.https://maps.app.goo.gl/nfLMyLJiBJe58dUGA
March 21Mar 21 od BG torti probao neku "Kalemegdansku" u imenu, zaboravio sam pun naziv i torte , a i poslastičarnice , malo ispod hotela Moskva i tunela, nije loša torta i cenovno je okej, a jednom sam zalutao u neku poslastičarnicu u tzv. BG na vodi, tu su cene kolača kao da je Trampova poslastičarnica u Las Vegasu.
March 22Mar 22 Juce u supermarketu prvi put vidio Dubai cokolada, £10 lol. Normalna Cadbury's cokolada te velicine je oko £2. Nego, danas mi je palo napamet choux pastry. To je tijesto za princess krofne, djevreke i slicne stvari. Nikad to nisam radio pa cu mozda sutra ako budem raspolozen.
April 12Apr 12 Basque Burnt Cheesecake MK2Prosli put sam zajebao jer sam ga predugo pekao na prejakoj vatri, slijepo se drzeci recepta. Ovo je trebalo da bude popravni ali je moguce da sam opet zajebao, zaboravio sam staviti 50g brasna. I nisam htio da ga skroz osmudim, mada mu nista ne bi bilo jos 5 minuta. Ako se stisne za par sati, bice okej, ako ne onda cu da ga popijem.
April 12Apr 12 Izgleda da brasno nije krucijalno za ovaj cheese cake pa ako neko bude skoro isao tamo da poruci Baquima.Nije ni pao kao sufle, drzi se ko zmaj. Neka ga do sutra.
April 13Apr 13 OK, sad sa 100% sigurnoscu mogu da kazem da je eksperiment uspio, kolac je fenomenalan. Ovog puta se nisam drzao recepta nego sam odokativno kolko-tolko priblizno jer sam zakljucio jos prosli puta da trpi varijacije i tesko ga je bas zajebati, osim da izgori. Elem, u ovaj je otislo 600g krem sira, 500g mascarpone, oko 100ml dbl cream, nesto ispod 300g secera, 4 jaja, malo soli, vanilla ekstract, orange ekstract i naribana korica jednog limuna. Pekao se oko 40 min na 200°C, bio je malo drhtav kad sam izvadio ali kako se ohladio stiso se.
April 13Apr 13 On 12. 4. 2025. at 19:47, Seabass said: Ako se stisne za par sati, bice okej, ako ne onda cu da ga popijem. On 12. 4. 2025. at 20:22, Seabass said: drzi se ko zmaj On 13. 4. 2025. at 10:09, Seabass said: bio je malo drhtav kad sam izvadio ali kako se ohladio stiso seRazvojni put jednog čizkejka.