Seabass Posted January 13 Posted January 13 Babka 2: Ova je sa mincemeat i lici i mirise na Danish pastry. 2 5
Seabass Posted January 14 Posted January 14 Uz kafu sjeda ko budali samar. Knjizim ovo kao uspjeh, ide nekoliko mjesta ispod Najdzelinog stiki dejta sto i nije losa pozicija za slatki hljeb. 1 3
Boksi Posted January 14 Posted January 14 (edited) 18 hours ago, Seabass said: Pre neki dan sam u gostima jela ovaj! Savršen! Spoiler Možda je domaćica na forumu Edited January 14 by Boksi 1
Eleniko Posted January 14 Posted January 14 žena sprema onaj nemački čizkejk od sremskog sira mužiću za rođiš izgleda da više nema onog 0% ella kvarka u prodaji mada to je možda i moja žena, ona kad odluči da nema onda nema. radujem se, nisam jeo 100 godina 2
Midžeta Posted January 14 Posted January 14 Stvarno nema ela sira, ja sam trazila da pravim za ng čizkejk pa sam uzela neki sto proizvodi šabačka mlekara, skroz je ok 1
Eleniko Posted January 14 Posted January 14 za ovih 25 godina braka sam uspešno izbegavao razvod ali mogu da joj predložim tvoj recept ako zagusti 4
Seabass Posted January 14 Posted January 14 Mislim, ako nema da se kupi sir, ovo je neko vadjenje iz problema. Nije moj recept, ja nisam pravio ovaj sir nikad. 1
Eleniko Posted January 14 Posted January 14 21 minutes ago, Seabass said: Mislim, ako nema da se kupi sir, ovo je neko vadjenje iz problema. Nije moj recept, ja nisam pravio ovaj sir nikad. zapravo kucaš na otvorena vrata već duže vreme razmišljam da iskoristim slobodno vreme na ostrvu i količinu koza i ovaca u najbližem okruženju da počnem da pravim sir jedino me jebe što sam jedini objekat koji je imao kapacitet da bude prostor za tu operaciju pretvorio u stambeni prostor mada, potreban je samo leti pa možda nekako to organizujem u periodu od jeseni do proleća..... 2
Seabass Posted January 14 Posted January 14 Ako imas podrum u kome je temperatura manje-vise konstantna, mozes tu da drzis sir. Opet, zavisi koji sir pravis ali neko trajnije rjesenje je frizider za vino koji ide do +15C.
Eleniko Posted January 14 Posted January 14 nemam prostora za dodatne sprave poput tog frižidera za vino ali imam neki normalan frižider koji stoji isključen u pomenutom periodu ako bi se sir tu mogao držati to bi bilo okej inače je temperatura konstantna od novembra do marta, +- 14C unutra. evt padne na +12.
Seabass Posted January 14 Posted January 14 7 minutes ago, Eleniko said: nemam prostora za dodatne sprave poput tog frižidera za vino ali imam neki normalan frižider koji stoji isključen u pomenutom periodu ako bi se sir tu mogao držati to bi bilo okej inače je temperatura konstantna od novembra do marta, +- 14C unutra. evt padne na +12. Za ove mlade sireve tipa rikota, kvark, mocarela, itd, ne treba ti nista osim sastojaka. Pravis ga kad i koliko ti treba. i to trosis odmah ili u roku od nekoliko dana. Opet imam utisak da smo skrenuli sa teme.
Recommended Posts