Seabass Posted January 12 Posted January 12 Kasno mi je sad da se tlacim, ispeci cu sutra. Taman nek fermentira u frizideru. Ova je ipak cokolada ali imam tijesta za jos jednu pa cu probati mincemeat.
Seabass Posted January 13 Posted January 13 (edited) Solidan 7/10. Mora duze da se pece (60min) jer je dupla velicina nego sto radi ovaj lik sa videa. Treba i ovlas pokriti folijom da ne gori cokolada mada je ipak malo uhvatilo. Edited January 13 by Seabass 3 1
Eleniko Posted January 13 Posted January 13 On 7.1.2025. at 17:24, Seabass said: Imam dva limuna i pakovanje ricotta sira kojima polako istice vrijeme pa cu probati veceras ili sutra da napravim ovo: https://thisitaliankitchen.com/italian-lemon-ricotta-cake/ Uzasan je recept, cups i ounces, kao i kilometar bezveznog teksta ali nisam nasao nista bolje pa bice sta bude. Cini se da je kolac ok, jednostavan za spremiti ako izuzmem ovo konvertovanje. Jel' probao neko nesto slicno? edit: k u c zar ovo nije opšte mesto recepata za nemački čiz kejk koji se peče što se pravi od kvarka i sličnih /a rikota jeste/ https://www.internationaldessertsblog.com/classic-german-cheesecake-with-quark/ za mene ovo 1 & only čizkejk /stop filadelfija i drugi čizkejkovi od krem sireva bez pečenja, američko sralje/ 1
morgana Posted January 13 Posted January 13 (edited) volim dzejmijev tart od limuna iz kuvara goli rucak Edited January 13 by morgana 1
Seabass Posted January 13 Posted January 13 2 minutes ago, Eleniko said: zar ovo nije opšte mesto recepata za nemački čiz kejk koji se peče što se pravi od kvarka i sličnih /a rikota jeste/ https://www.internationaldessertsblog.com/classic-german-cheesecake-with-quark/ za mene ovo 1 & only čizkejk /stop filadelfija i drugi čizkejkovi od krem sireva bez pečenja, američko sralje/ Vraca mi se fleshbek od tog sranja u vidu PTSD-a. Imao sam samo jednu kutiju rikote od 250g, nedovoljno za pristojan cizkejk. Meh, ne ponovilo se. 1
morgana Posted January 13 Posted January 13 (edited) 3 minutes ago, Milošica said: Od kad je to kuvar iz dzejmijeve mladosti, mislim da je prvi objavljen. kraj devedesetih ili pocetak vijeka. Edited January 13 by morgana 1
Seabass Posted January 13 Posted January 13 6 minutes ago, morgana said: volim dzejmijev tart od limuna iz kuvara goli rucak To je fenomenalna stvar ali zahtijeva prilican skill. Treba napraviti tijesto za tart i lemon curd. Pa se prvo tart pece 'blind', pa tek onda sipas curd i opet pece se na niskoj temperaturi. A tark tijesto se ne smije mijesiti ali opet mora malo jer zacas pukne ako ga samo ruzno pogledas.
morgana Posted January 13 Posted January 13 Just now, Seabass said: To je fenomenalna stvar ali zahtijeva prilican skill. Treba napraviti tijesto za tart i lemon curd. Pa se prvo tart pece 'blind', pa tek onda sipas curd i opet pece se na niskoj temperaturi. A tark tijesto se ne smije mijesiti ali opet mora malo jer zacas pukne ako ga samo ruzno pogledas. hm, jako dugo ga pravim pa nemam osjecaj da zahtijeva skill, moguce 1
morgana Posted January 13 Posted January 13 (edited) @Eleniko sto se smijes, brt. moje znanje ne seze daleko pa se oslanjam na minuli rad.š Edited January 13 by morgana 1
Seabass Posted January 13 Posted January 13 4 minutes ago, morgana said: hm, jako dugo ga pravim pa nemam osjecaj da zahtijeva skill, moguce Da nije ovo taj recept? https://www.jamieoliver.com/recipes/desserts/lemon-curd-tart/ Ok, ne pravis tijesto, samo curd ali i to je skill.
Eleniko Posted January 13 Posted January 13 pa smejem se zbog formata rečenice ovo skill zapeta moguće zvuči so epic da izvine hamlet što ne pišem srbski 1
Seabass Posted January 13 Posted January 13 Pastry je skill, a tebi ako ovo svaki put uspije onda si skilled. Ja nemam problem sa slanim jelima ali kolaci su mi boljka. Jedino ni jednom nisam zabucao Najdzelin stiki dejt.
Recommended Posts