Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

jao, ova varijanta se sprema u mom selu - natalincima - sa najjeftinijim keksom

onda odem na moje ostrvo i otkrijem da je to masovan kolač koji gratis nude po kafanama kao dezert

kad nemaju voće ili vremena da prže krofnice /lokumades/

to se onda zove kormos i isto je sa keksom a ne skupim sastojcima ali pošteno stave dobru čokoladu za kuvanje

iako je na grčkom sve je razumljivo, kuvertura je tamna čokolada ili čokolada za kuvanje

Posted
12 minutes ago, Eleniko said:

a ne to nije ta iguana dole u beton hali, davno pre toga je eksplodirala popularnost najdželinog kolača

nego iguana na vračaru na uglu požarevačke i negdašnje božidara adžije, ne znam novo ime

to je poživelo možda 2 sezone tu pre nego što je zgrada srušena

O, pa to je davno bilo, meni nije postojao, nego on stane pa prica sta imaju u ponudi.

Mesto je bilo bas skromno uredjeno (nazovimo to tako), ali je bilo prilicno poseceno. Bio je gost po tv emisijama, pricao kako je ziveo u Australiji, pa dosao ovde, i sam je objasnjavao meni u restoranu. Nisam znala da je umro.

Posle u Beton hali to vise nije bilo to, mada su i dalje pravili kari, cela prica je otisla na neku drugi stranu.

• Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)

Imam dva limuna i pakovanje ricotta sira kojima polako istice vrijeme pa cu probati veceras ili sutra da napravim ovo:

https://thisitaliankitchen.com/italian-lemon-ricotta-cake/

Uzasan je recept, cups i ounces, kao i kilometar bezveznog teksta ali nisam nasao nista bolje pa bice sta bude. Cini se da je kolac ok, jednostavan za spremiti ako izuzmem ovo konvertovanje.

Jel' probao neko nesto slicno?

edit: k u c

Edited by Seabass
Posted

@Seabass možda ti je objašnjenje ovog recepta jasnije. A ja volim da njega slušam🥰

A imaš i sve njegove recepte na foodwishes blogu.

• +1 2
Posted
2 minutes ago, makondo said:

@Seabass možda ti je objašnjenje ovog recepta jasnije. A ja volim da njega slušam🥰

A imaš i sve njegove recepte na foodwishes blogu.

Simpatican je chef John ali nije ovo to sto mi treba. Ima Najdzela dobar lemon-drizzle cake, samo cu u to nekako uglaviti 250g sira pa sta bude. 

Posted

Samo da prijavim da je kolac od limuna zavrsio u kanti za smece. Zapratio recept nekog hipstera sa youtuba, tako mi i treba. Barem sam potrosio limun i sir. Meh.

• Haha 2