Klara Posted Sunday at 17:54 Posted Sunday at 17:54 Awwww! Džidži-Miždi, tebi ću testamentom da ostavim moj Veliki srpski kuvar! :') @Midžeta 2
Midžeta Posted Sunday at 17:57 Posted Sunday at 17:57 1 minute ago, Klara said: Awwww! Džidži-Miždi, tebi ću testamentom da ostavim moj Veliki srpski kuvar! :') @Midžeta Awwwww Kad krenem da dominam specijalitete, srpska Najdzela da budem 2
Midžeta Posted Sunday at 18:06 Posted Sunday at 18:06 (edited) Uh sad gledam, da budem srpska Najdzela pored kulinarskog umeca moram da se udam, da mi umre muž, da se udam za matorog milijardera koji ce da me davi u javnosti da proveri da li sam se (opet) uradila koksom Oh well, moze i gore, jedva cekam taj kuvar Edited Sunday at 18:10 by Midžeta 1
Midžeta Posted Sunday at 18:14 Posted Sunday at 18:14 I to neko mora, mogu da prosirim repertoar na twix i bounty
Eleniko Posted Sunday at 18:17 Posted Sunday at 18:17 9 minutes ago, Midžeta said: Uh sad gledam, da budem srpska Najdzela pored kulinarskog umeca moram da se udam, da mi umre muž, da se udam za matorog milijardera koji ce da me davi u javnosti da proveri da li sam se (opet) uradila koksom Nije je on davio zbog toga, to je samo verzija za puritance
Klara Posted Sunday at 18:27 Posted Sunday at 18:27 Teta Buba pravi lepe torte i kolače, strpljivo objašnjava svaki korak: Spoiler Sastojci: Prva i treća kora: biskvit od putera, badema i čokolade: 100 g putera 4 žumanceta 70 g šećera 80 g neoljuštenog i samlevenog badema 60 g strugane čokolade 4 belanceta Druga i četvrta kora, biskvit od oraha: 1 jaje 4 žumanceta 100 g šećera 80 g samlevenih oraha 20 g mrvica od biskvita (keks sa Puterom) 4 balanceta Fil: 4 žumanceta 100 grama šećera 1/8 litre slatke pavlake (125 – 200 g) i malo vanile 140 g putera 100g prah šećera 8 kašika pekmeza od kajsija Glazura: 150 g čokolade za kuvanje 100 ml slatke pavlake 1
Klara Posted Sunday at 18:54 Posted Sunday at 18:54 @Midžeta, jel možeš, molim te, Sereni da proslediš recept, da me ne čeka dok ja siđem sa gora i planina. : D A ne znam ga napamet. :S ❤️🔆 1
Klara Posted Sunday at 18:56 Posted Sunday at 18:56 Ako mi se razvede zgodni mlad komšija, spomenuću te!!! :') ❤️ 1
Midžeta Posted Sunday at 18:58 Posted Sunday at 18:58 kakve smo tetke, prosledjujemo recepte, moramo pod hitno neki šitšou da napravimo inace ce reputacija da nam bude in the gutter 1
duda Posted Sunday at 19:04 Posted Sunday at 19:04 A otkad se ovde recepti šalju u inbox, drugim rečima, otkad se kriju od očiju javnosti . Recepte na sunce, ovde im je mesto . 1
Klara Posted Sunday at 20:27 Posted Sunday at 20:27 Ma tako je ispalo : D, samo je Midži zanimao recept. Do tada! 1
Seabass Posted Sunday at 20:54 Posted Sunday at 20:54 Nigella ima solidne recepte, jedan njen kolac od urmi (sticky date pudding) sam prosle godine otkrio i napravio ga 10-15 puta, vec me i smorio. Prilicno jednostavan za napraviti, neskup, ne prlja previse sudja, totalna preporuka. Ja sam recept malo modifikovao jer Nigella zivi rock'n'roll i ne broji kalorije, ja moram da pazim na arterije pa sam malo smanjio kolicine secera i putera/vrhnja. Ovo je moj modifikovani recept i moj skromni doprinos topiku. Sastojci i proces: 200g isjeckanih urmi 200g kljucale vode 1 kafena kasicica sode bikarbone Prvo treba ocistiti urme, isjeckati i posuti bikarbonom. Preliti ih kljucalom vodom, pokriti necim i ostaviti sa strane. Pripremiti tepsiju (25x20x5cm) namazati je omeksanim puterom i ugrijati rernu na 180C. 75g putera (omeksalog) 2 kasike Black Treacle* ili u nedostatku koristiti molase, pekmez od urme, a moze i med u krajnosti. Ja sam pravio sve varijante, rezultat je slican, nijanse su u pitanju. 50g secera 2 jaja 150g brasna 2 kafene kasikice praska za pecivo ili jedna kesica. U jednu zdjelu elektricnim mikserom ili zicom (za mazohiste) prvo umutiti puter pa jedno po jedno dodavati ostale sastojke, molase, secer, jedno jaje, pa drugo i na kraju brasno i prasak za pecivo. Brasno obicno umutim drvenom kasikom na kraju jer ne smije da se previse razradi da ne razvija gluten. Taman dotle su se urme ohladile dovoljno da se umijesaju u ovo tijesto. Prebaciti u pripremljenu tepsiju i peci oko 30 minuta. I to je baza. Nigella pravi glazuru od Black Treacle, double cream, putera, tone secera ali meni je to malo previse. Ja na pari istopim 50g crne cokolade, dodam malo vrhnja i time prelijem kolac kad se malkice hladne. *Black Treacle je proizvod od secera vrlo specifican za Britaniju. Nisam vidio nigdje kod nas. To je kao katran gusta, ljepljiva crna masa od pecenog secera vrlo slatkog i pomalo gorkastog ukusa. Ovo je moja verzija: Ako neko hoce diabetes, ovdje je originalni recept: 1 7
Recommended Posts