Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

Probala sam i ja (ove svetlije), nisu moj tip slatkisa, generalno to sa medom nije moj fazon. Plus cena ludilo. Za te pare sigurno moze da se nadje i lepse i bolje.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Čekaću, onda, da odem negde ugoste da probam :D

• 3 weeks later...
Posted

@slepa živana @Stela nadjem u Amanu kuglice za 500din i one tortice na parče za 260, čini mi se. Nisam oduševljena. Ok su, ali nešto nedostaje.

• +1 2
Posted
3 hours ago, Boksi said:

@slepa živana @Stela nadjem u Amanu kuglice za 500din i one tortice na parče za 260, čini mi se. Nisam oduševljena. Ok su, ali nešto nedostaje.

počela sam da ih viđam još negde, ne mogu sad da se setim gde. stoje u frižideru. 

meni se učinilo da im nedostaje šećera. što se mene tiče, nedostaje im i čokolade.

ali cena im je totalno nerazumna

• +1 1
  • 3 weeks later...
Posted

Pravila sam coko-malina tortu, neku verziju kao, pa evo na sta mi je ispalo

20241106_231723.thumb.jpg.3854a7d0aa31d35cffd2d16587b23eab.jpg

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Koga ste to ubili priznaj :ph34r:

Posted

Neb ja ovo jeo ni za karton vinjaka :ph34r:

Posted
7 hours ago, Midžeta said:

Pravila sam coko-malina tortu, neku verziju kao, pa evo na sta mi je ispalo

20241106_231723.thumb.jpg.3854a7d0aa31d35cffd2d16587b23eab.jpg

Meni lepo 🥰

• +1 1
Posted

otkrio sam fenomenalan kitnikez ovde u grckoj koji se prodaje pod imenom pita od dunja i badema. naime neka manufaktura sa hiosa koja radi razne zanimljive stvari, slatke namaze, prelive, dzemove, proizvode od badema itd je napravila nekoliko ovih slatkih proizvoda varirajuci lokalne produkte. dunje ima po severnom egeju, evo ih i oko mene ali uglavnom to retko ko bere i onda propadne na grani. ovde su napravili masu od dunja kao za kitnikez, dodali krupno samlevene bademe i onda to stavili izmedju 2 flis papir tanka vafla koji su ostali hrskavi iako se naslanjaju na vlaznjikavi mus od dunja. imaju istu varijantu sa mandarinama sa hiosa. cena onako, 70g 2e, nije lose kad malo razmislim. ako vas put nanese u grcku potrazite po bolje snabdevenim gourmet radnjama. zapakovano je kao malo tvrdji cetvrtasti koverat, sjajan dizajn.

firma je ova 

https://citrus-chios.gr/en/

https://citrus-chios.gr/en/product/quince-pie-with-almonds/

P-Pies-Quince-with-almonds.jpg

• +1 1