mraki Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 @renne kupuješ taj krem gotov negde ili praviš sam?
mraki Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Napiši recept (for dummies) kad budeš imao vremena, ništa hitno.
Frank Pembleton Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 On 14.2.2019. at 19:53, Jumanji said: Vanilice sa mascu i orasima...pfff Grancle?
beyoncé Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 1 hour ago, mraki said: Napiši recept (for dummies) kad budeš imao vremena, ništa hitno. ako može malo brže napravila sam koru i treba mi takav krem a ovaj na slici izgleda nešto drugačije od onog što ja znam kao poslastičarski krem
Jumanji Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Grancle?Grancle, vanilice ili poljupčići sto kaze moj deda. Evo mog poslasticarskog dok cekas rennea... 500ml mleka50g gustina (ili 30 gustina i 20 brasna)5 zumanaca140g secera50g putera Razmutis zumanca, secer i gustin sa malo hladnog mleka od 500ml, ostatak stavis da se zakuva, kada pocne da struji sklonis, dodas smesu sa zumancima i stalno mesajuci cekas da se zgusne kao puding.Kada je gotovo sklonis sa sporeta, ubacis puter i mesas dok se ne otopi.Ekstra je
renne Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 E to je to. Tako pravim i jaObavezno gustin, i seme iz jedne šipke vanilePričao je mnogo Rudolf o tome
beyoncé Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 hvala! tako otprilike radim i ja ali moj izgleda kao puding od vanile a ovaj na renneovoj slici više kao sladoled od karamele recimo pa sam se zbunila
mraki Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 (edited) Tnx, gledao neke recepte po netu gde uglavnom spominju i želatin. Jednom kad bude baš dosadno, ima da probam da napravim princes krofne. Ili angažujem nekog za testo, a ja ću ovaj fil. Edit: i meni ovo renneovo delovalo vazdušasto. Edited February 16, 2019 by mraki
Jumanji Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Boja je verovatno zbog svetla, a gusci je malo pa mozda je varka. I da da sipka vanile, srz se izvadi o stavi u zumanca, a u mleku dok se greje onaj ostatak mahune se kuva, posle se izvadi. U nedostatku prave vanile, moze DrOerker burbon kesica van.secera, ima dosta pravih zrnaca vanile unutra. Ja ne stavljam zelatin, apsolutno nema potrebe.
nezvanova Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 ne, nego na fotki zbilja izgleda kao da si u sve to sto je jumanji napisala, dodao i ulupanu slatku pavlaku (koje nema, pa nema )
Jumanji Posted February 24, 2019 Posted February 24, 2019 Peceni cokoladni ciz, sa... sa... kiselom pavlakom i mileramom...jeaah bejbe [emoji41] Fak the slatka pavlaka!!!
Recommended Posts