Sara Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 esmo imali skorije neki chokoladni kolach sa vishnjama a da je apsolutno divan i raskoshan. dajte neki predlog :) moja najnajnajdraza kombinacija, visnja i cokolada
Sara Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 nigde nisam nasla minjone dobre kao sto su bili oni starinski, roze sa rumom i gore zabodenim zrnom suvog grozdja :(
darling Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 ja se zjbvla kako cu otvoriti poslasticarnicu koja ce se zvati "starinska" i da pravim sve te stare kolace za kojima ljudi kukaju... :)
hansolo Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Cokoladna torta /prilicno brza sa visnjama/. Napravim patispanj okrugao malo deblji sa cokoladom, sa puterom kao za brownies /5-6 jaja, prvo umutim belanca pa posebno zumanca i secer /na svako jaje po jedna i po kasika/ pa dodam jedno pola putera /100 gr.otopljnog/ + vanila, jednu kasiku milerama, i brasna tako da bude onako kao eurokrem gustine i samo malo praska za pecivo i pola kasicice sode bikarbone + cokolade treba jedno 200 grama otopljene, one crne jake i dve/tri kasike kakaoa /sto bolji to bolje, onaj madarski s pijace je ok/. To je sve manje vise u jednoj serpi. Ispeci patispanj i ostaviti da se malo ladne ali ne skroz. Dok se on pece skuvati visnje sa secerom /onu jednu kupovnu kesu visanja iz zamrzivaca/, dodati malo visnjevace i sa secerom ugustiti ih malo ali ne bas kao pekmez, da ostane dosta sirupa. Patispanj pazljivo izdubiti tako da sa strane i na dnu bude testa ali ne debelo i sve te mrvice staviti u vruce visnje. Dole patispanj zaliti sa jedno 100 grama cokolade otopljene sa puterom ili premezati deblje nutelom ili komplikovanije - skuvati onaj na pari fil od zumanaca /3-4 zumanceta/ sa cokoladom i pola putera, sve to prekriti filom sa visnjama i odgore pravi slag /od mleka, ili sa pijace ili onaj kravicin - ne treba da je jako umucen da bude kao sapun nego onako kao krem, naravno slag dodati kad se sve dobro ohladi u frizideru/. Ja ovo pravim svaki put za neke svecanije prilike i otimaju se. Ima cokolade bogato, ono unutra je socno i sve lepo mirisi na visnjevacu i visnje a sve skoro pa kremasto.
wall Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Ne bih da se mešam ali 1 Švarcvald torta više nego zadovoljava potrebe. Još sa strane ostatke od preliva s višnjama pa ko voli samo prelije...
Frank Pembleton Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 Ja se kanim da naručim onu čokoladnu što je Mau uzimala. Sve kao mora neka do jaja prilika da bude ovo -ono trt mrt...I tako još ne naručih... ....shit has hit the fan...
darling Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 Cokoladna torta /prilicno brza sa visnjama/. . dobro zvuci ovaj recept. jos kad bi ga malo precizirala i sistematizovala. aj, pliz, kad budes imala vremena :)
yolo Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 usla sam danas u mandarinu i izasla posle 30 sekundi. neverovatno koliko su im ruzni kolaci, a neki deluju i ostarelo... svrljam im sad kroz fb, ove svecane i prigodne torte, sve ruzne. anbilivabl. moj pokojni roditelj je imao izreku za ovakve slucajeve: nema za rajka kapa!
MayDay Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 Ja se kanim da naručim onu čokoladnu što je Mau uzimala. Sve kao mora neka do jaja prilika da bude ovo -ono trt mrt...I tako još ne naručih... ....shit has hit the fan... A ja sve vrebam dovoljno bitnu priliku da poručim Operu. :D
darling Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 (edited) moj pokojni roditelj je imao izreku za ovakve slucajeve: nema za rajka kapa! ima, naravno, al u mandarini nikad nece biti sasivena :) poslasticarnica koja koristi vestacke boje? plava torta?! neka, hvala. Edited September 5, 2016 by darling
Frank Pembleton Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 Meni to sve što oni kače nekako ko u photošopu... ....shit has hit the fan...
Sara Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Ne bih da se mešam ali 1 Švarcvald torta više nego zadovoljava potrebe. Još sa strane ostatke od preliva s višnjama pa ko voli samo prelije... Svarcvald mi je omiljena, nekada je kod Ace pekara u Svetogorskoj, bila neka Ruska torta (mozda ima i sad, ne znam) isto cokolada i visnja, i ta je bila savrsena
Sara Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Cokoladna torta /prilicno brza sa visnjama proban cim pre i javljam kako sam prosla
MayDay Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Gdja Mirkov otvara poslastičarnicu najvrv do početka oktobra. Možda i pre. :-))
Recommended Posts