Frank Pembleton Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Tražim tortu, najviše liči na reformu, takve su kore i veoma sličan fil, moguće da ima nekog karamelaMeni keva pravila neku koja odgovara tu negde opisu zvali smo je "žerbo torta" ...
renne Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 ljubitelji minjona: gde u BG mogu da kupim najbolje minjone? overava mi se od šećera.Stamenaski minjoni, ima ih svuda
decak Kejt Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Stamenaski minjoni, ima ih svuda od njih sam već nekoliko puta overila :) sad tražim malo finiji rad :)
fluffy Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 ni Pelivanu niśta ne fali, uvek su dobri Sent from my iPhone using Tapatalk
I*m with the pilots Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Jednostavni i laki kolac sa svezim vocem, danas sa sljivama i belim sljivama (mirabelama/reneklodama) i mlevenim bademom. Mrzelo me da se cimam sa fotkanjem te evo okrajka, a i kolac sam po sebi ne izgleda bog zna kako ali je njamnjam Obicno stavim i vise voca, no ovog puta, po zelji mog dragog, malo manje + sam prvo samlela
gospa buba Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 a da dadnesh neki recepat, i to taj varijetet shto dragi ne voli, sa vishe svega? ^_^
I*m with the pilots Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 (edited) a da dadnesh neki recepat, i to taj varijetet shto dragi ne voli, sa vishe svega? ^_^ Nije nista posebno, pravim kao kore. Umutim belance da se stvrdne, pa secer isto, i onda dodam zumance, brasno, (opciono) samleveni badem/orah i malo praska za pecivo. Mama rece da, za razliku od kora, treba i deci ulja (ili malo masti) ali ja to redovno zaboravim. Mmislim da je ipak bolje ako ima malo masnoce, ne znam zasto. Pravim sa 5 jaja npr. i onda ono staro pravilo, koliko jaja toliko kasika secera i brasna, ali umem i da stavim malo manje (braon) secera. Ako uzimam te bele sljive koje umeju da budu bolesno slatke u startu, stavim jos manje secera, stvarno nema potrebe. Voce obicno isecem na sitnije komade (npr. sljive ako su mekane sa inace raspekmeze, jabuke izrendam ali i njih cesce u secem (jer sam lenja), kajsije i breskve takodje isecem), i stavim odokativno, posto ne pravim za nekog drugog. Obicno se onda moj kolac raspada od voca :D pa sam zato sad povukla rucnu da bi i momak nesto pojeo (ne voli covek mnogo voce ). Pecem oko pola sata na 200C, tj. dok povrsina ne pobrauni. Jedna varijanta je da voce odmah saspem u smesu i tako da ide odmah u rernu, a druga kada imam tako vece komade voca, da prvo stavim u rernu ~10 minuta umuceno i onda tek dodam to voce, koje onda ostane malo vise po povrsini (ako posle hoce covek da doda slag, bolje je ovako) U principu sam imala naviku da pravim ovo cesce pre, kada bih imala tonu voca u kuci (bele sljive i jabuke u nenormalnim kolicinama iz sela), pa kao da za pauzu tokom jedenja voca pojedem - kolac sa vocem ali sada retko to pravim jer radije jedem - cisto voce. Ovaj kolac je odlican nacin da nekog ko ne voli voce, naterate da ga jede, tako da je verovatno dobro primenljiv i na deci :) Edited August 3, 2016 by I*m with the pilots
aram Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 šam od voća je hit. nikakav mi sladoled ne treba pored ovoga
aram Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 kilo nektarina, dve lepe ostavio da iseckam na kriške, ostalo iseckao na komade, mrzelo me i da ljuštim. 250gr šećera i dva belanceta. prvo mutio u blenderu jerbo je bilo mnogo čorbasto, pa da mi ne prska, posle mikser i udri, brat-bratu pola sata mućenja, dok se baš ne zgusne. u zamrzivaču ostavio do sutra (kao mora min 12 sati, ali nikad se ne stvrdne previše, lagano se uzima kašikom), aranžirao lepo kriške voća i kuglice ovoga, posuo mrvljenim lešnikom i našarao onom kremom od balsamica čisto radi ukrasa, mada su ova dva poslednja koraka čist višak. e, da, vrlo izdašno bude, nas šestoro jelo i ostalo i za sutra
darling Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 usla sam danas u mandarinu i izasla posle 30 sekundi. neverovatno koliko su im ruzni kolaci, a neki deluju i ostarelo... svrljam im sad kroz fb, ove svecane i prigodne torte, sve ruzne. anbilivabl. treba nema neka super slasta s kolacima u gradu. steta sto gdja mirkov nema prostor. nisam jela (zato sto nema prostora!!!), al po slikama deluje da valja.
maheem Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Nisam probala al im torte i kolači izgledaju prelepo na instagramu
darling Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 nije bas tako, ja sam profi u jedenju kolaca, umem i ocima :) vidis recepte, kako pravi, od cega, kako izvrsava, cemu stremi... u 100 eura se kladim da je odlicno.
Sara Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 usla jednom u Mandarinu, nista od marcipana...tjah
Recommended Posts