Jump to content

Duhovno rehabilitacioni centar Crna Reka

Featured Replies

pavllle said:
Sve fensi-liberalne-japi metode nisu se pokazale efikasnim a veruj mi imali su i vremena i finansija da ih redom isprobaju.Cak se pokusalo i sa obrnutim pristupom od Crne Stene u vidu titranjem muda i pricom evo ti sine putuj,letuj,zimuj,zajebavaj se,kupuj sta hoces kad hoces i kome hoces samo nemoj da se drogiras sto je naravno neslavno proslo.Bas zbog toga svega mi se cini da su ga na kraju poslali kod bajkera (iako bi on definitivno dobio batine zbog krsenja pravila) da bi sada najverovatnije bio ziv.
a mozda bi umro od batina?(eh, da! kako se doziraju te batine? kako znaju kad je dosta? jel to ima neka obuka ili kako?)a mogli su ga jednostavno poslati u zatvor.imo bi sve uslove za lecenje, a sve o trosku poreskih obveznika.
  • Replies 1.3k
  • Views 118.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

jedan od komentara sa sajta b92. čisto da vidimo da nisu svi bili srećni kad vide lopatu.

...Moj brat je bio tri meseca u Crnoj Reci. Mislim da bi bilo nepotrebno objasnjavati sta je preziveo tamo.U trenutku kada sam isla po njega morala sam platiti i povesti ljude s sobom da bi u opste uspela da ga izvucem. Nasa Pravoslavna crkva je upucena u to sta se desavalo tamo jer sam licno bila u Sabornoj Crkvi licno razgovarala skrenula paznju. Sramotno je da se sada okrece leda i niko nista ne zna.(SOFIJA MIROSAVLJEV, 23. maj 2009 09:52)
  Gonzo said:
jedan od komentara sa sajta b92. čisto da vidimo da nisu svi bili srećni kad vide lopatu.
Što su ga poslali tamo? Taj pop je vrlo otvoreo u startu pričao da se tamo mlate oni koji ne poštuju pravila. Ja za tu priču znam već nekoliko godina, a ona nije znala pa je saznala tek kad je smestila brata tamo? Aha
  Evi said:
što su ga poslali tamo? Taj pop je vrlo otvoreo u startu pričao da se tamo mlate oni koji ne poštuju pravila. Ja za tu priču znam već nekoliko godina, a ona nije znala pa je saznala tek kad je smestila brata tamo? Aha
sigurno pise i u prospektu.nista bez dobre reklame.
  hattori said:
sigurno pise i u prospektu.nista bez dobre reklame.
we'll beat the hell from you! satisfaction guaranteed!call 0800-555-BRANKO!
  pavllle said:
...Jedno vreme su cak i placeni telohranitelji koji su ga cuvali samo od droge i tada je bio cist. Naravno to nije moglo zauvek da traje pa kada im je istekao visemesecni angazman vratio se starim porocima i naravno umro.Siguran sam da bi i oni kao i svaki drugi roditelji cije je dete umrlo rado ga poslali u Crnu Stenu....
Mogao je tako i kod njih da ode, bude čist dok je tamo, bude otpušten, vrati se starim porocima i opet umre. Dok su tako negde pod ključem i strogom prismotrom (batine ili ne), skidanje će funkcionisati, ali iskreno sumnjam da to ove poodmakle slučajeve sprečava u pogledu ponovnog navlačenja posle godinu, pet ili deset. Ispada da moraju ostatak života provesti pod ključem.
  Razzmatazz said:
Mogao je tako i kod njih da ode, bude čist dok je tamo, bude otpušten, vrati se starim porocima i opet umre. Dok su tako negde pod ključem i strogom prismotrom (batine ili ne), skidanje će funkcionisati, ali iskreno sumnjam da to ove poodmakle slučajeve sprečava u pogledu ponovnog navlačenja posle godinu, pet ili deset. Ispada da moraju ostatak života provesti pod ključem.
upravo. cenim da je za uspeh i popularnost ovog centra kod roditelja zaslužna filozofija daleko od očiju daleko od srca. inače su mogli komotno dete da zaključaju u šupu ili vežu za radijator i uštede tih parsto evrića.

Edited by Gonzo

Gonzo said:
upravo. cenim da je za uspeh™ i popularnost ovog centra kod roditelja zaslužna filozofija daleko od očiju daleko od srca. inače su mogli komotno dete da zaključaju u šupu ili vežu za radijator i uštede tih parsto evrića.
:o Nisu, to je nehumano...

Edited by radisa

Gonzo said:
upravo. cenim da je za uspeh i popularnost ovog centra kod roditelja zaslužna filozofija daleko od očiju daleko od srca. inače su mogli komotno dete da zaključaju u šupu ili vežu za radijator i uštede tih parsto evrića.
cenim da ti nisi roditelj cim takve bljuvotine pises?
  • Author

Ispovest Vasića mlađeg

Reveal hidden contents

Neko je već postovao bajkerove postove sa istog foruma, mislim da ovo nije bilo.

Rosbacher said:
cenim da ti nisi roditelj cim takve bljuvotine pises?
od vezivanja za radijator ti se bljuje, a od slanja deteta u privatni zatvoru nekoj vukojebini, gde će ga Mr. Lopata odvaljivati kao džak krompira ne?izvinjavam se.

Ne kontam kakav je tacno stav ljudi koji odobravaju ove metode zbog svojih licnih iskustava. Zapravo nisam ni siguran da li je to 'nemate vi pojma kako to izgleda' ili 'pokusali smo sve' odobravanje ovoga, posto to nisam ni uspeo da izvucem iz postova.Mislim da se vec moze otvoreno poceti govoriti o tome da li je fizicka kazna dobra za resavanje oproblema narkomanije. Uopste ne znam zasto ta tema nije pokrenuta, nego se samo stidljivo vrti oko toga.Ako mene pitate to je totalna glupost. I stvarno ne razumem to 'nemate pojma, lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti i sl'. Ajde onda otvoreno da pricamo. Jel ste za to da se naromani lese od batina kako je to ovde uradjeno, da li mislite da ce im to pomoci? I sta to tacno ja koji nisam imao narkomana u rodbini ne mogu da razumem, pa da imam opravdanje za to sto se od batina ubijaju bolesni ljudi?Stvar je da ova drzava jako slabo stojiu bilo kojoj kategoriji pa tako i u lecenju narkomanije. I narkomanije ne moze da bude lecena u okviru porodice jer je to slozen problem za koji je potreban neko strucan i cela struktura koja bi podrzala jedno takvo lecenje. Ja znam za jednu dobru instituciju i to je novosadsko 'Raskrsce' i znam za nekoliko slucajeva ljudi koji su se 'ocistili' tamo, a vidim i u komentarima ovih vesti da je ono takodje pomenuto da oni imaju dobar procenat izlecenih narkomana. Tako da opet cela prica da 'metode lecenja gube dvoboj sa narkomanijom' po meni nema smisla jer je narkomanije izleciva i to je pokazano, ali mora da postoji citava struktura da podrzi to lecenje. Nasa zemlja je jednostavno zapostavila to, kao i hiljade drugih stvari i sada ce verovatno da se ozbiljnije razmisli o ovom problemu i nadam se da cu mu drzava pokloniti i vise paznje, pa cemo na kraju imati i vise kvalitetnih isntitucija za lecenje narkomanije.A posto nije bilo dovoljno kvalitetnih institucija, normalno je da ce se otvoriti i jedan ovakav sarlatanski centar, a kandidata ce uvek biti jer oni koji brinu za narkomana jesu ocajni i pokusali bi sve, tako da je o njima i dosta teze suditi.Inace imam drugara koji pokusao svom bratu da pomogne na sve moguce nacine, da bi na kraju iz ocaja krenuo da tuce. I on i otac. Rezultat je da je momak koji mesec kasnije skocio sa zgrade.

Edited by Hustler

pavllle said:
Zanimljivo je da oni koji poznaju nekog ko je umro ili je na putu da to uradi zbog droge podrzavaju Crnu Stenu a oni koji znaju nekog iz pete price ili lika iz kraja koji duva lepak se zgrozavaju.Brat od mog najboljeg druga je umro od droge.Lecio se u Lorijenu, isao stalno na terapije, vodili ih na izlete po Kopaniku i po Crnoj Gori,boli ga blokatorima,ugradjivali blokatore u stomak (koje je on testirao svakodnevno u nadi da nece trajati bas 3 meseca vec 2 ili bar 2 ipo)Jedno vreme su cak i placeni telohranitelji koji su ga cuvali samo od droge i tada je bio cist. Naravno to nije moglo zauvek da traje pa kada im je istekao visemesecni angazman vratio se starim porocima i naravno umro.Siguran sam da bi i oni kao i svaki drugi roditelji cije je dete umrlo rado ga poslali u Crnu Stenu.Cela ova prica oko toga da biju jadne narkomane koji unose drogu u centar za odvikavanje mi zvuci taman toliko racionalna kao i njegov izgovor "Mama, necu blokatore cuo sam da su oni stetni za jetru"
Apsolutno nije tačno, više ljudi ovde je bilo u bliskom kontaktu sa teškim slučajevima. Forsiranje priče da neko mora da ima takav slučaj u svojoj bliskoj okolini da bi mogao da učestvuje o priči o batinama (akcenat je na batini, a ne na odbrani toga da je droga ništa strašno) nije korektna. Ako se neko ne zalaže za srednjevekovne mere isterivanja zlog duha, apsolutno je kvalifikovan za ovu diskusiju. Moj stric je umro od droge u svojim tridesetim i ta priča je trajala dobar deo mog detinjstva, a scene ne mogu da se opišu. Dobar deo toga što si napisao, skidanje posle jako puno različitih problema, zatim je bio čist skoro godinu dana i u nedostatku potrebne podrške se vratio starom društvu. 1. Batine mogu da budu samo još veće poniženje za već potpuno rastrojenu ličnost. 2. Ako on uleti u staru ekipu nakon skidanja, ne može da mu pomogne bog otac a ne blokatori. 3. Voleo bih da vidim mog matorog da mu ovakva ekipa bije burazera na ovaj način i da to snima kamerom, kao i kako bi tvoj matori reagovao da to rade tebi, ali onako u prisustvu, što bliže celoj situaciji. Ili bilo koji roditelj. Poenta je što u ovom slučaju svi traže neke prečice kako bi rešili problem. I najbliži i popovi i država.Apstinencija + podrška + pronalaženje novog smisla.

Edited by Marsel Mos

Zmitjkoe said:
Vidim ovde se jos nije culo da je Sinod naredio zatvaranje Crne reke.
Најразумнији међу вама који осуђујете батине као методу борбе против хероина су већ рекли да ово нема везе са црквом, да би осуда била иста и да је у питању неки световни центар. У свом првом посту сам рекао да мој став нема везе са православљем. Према томе, овде на тапету - бар за мене - није СПЦ, већ начин на који су се против хероина борили у центру. Још једном: из мог искуства, ова метода је радила. Драјзерова је на жалост покретна трака кроз коју се протрчи на путу ка озбиљнијим станицама, Русија - сви знају за јадац, приватне клинике (ако сте се питали зашто станови по центру Београда имају решетке иако су на 2. или 3. спрату, ту се скидају џанкији) су фарса... Једини људи за које ја знам да су престали да се дрогирају на више година или више месеци су то учинили захваљујући Црној Реци. Следећих месеци ово ће место развлачити по блату, сасвим је извесно да ће бити и суђења, врло вероватно и одлазака у затвор. Верујте да мене у овом тренутку највише занима како ће то да се одрази на момке који су се тамо скинули са допа.
Mislim da se vec moze otvoreno poceti govoriti o tome da li je fizicka kazna dobra za resavanje oproblema narkomanije. Uopste ne znam zasto ta tema nije pokrenuta, nego se samo stidljivo vrti oko toga.
meni se stomak prevrće od pomisli da iole normalni ljudi mogu da raspravljaju o nečem takvom.hajd onda da pokrenemo priču o batinanju retardiranih, lomačama, elektrošokovima i ostalim slavnim tradicijama isterivanja Nečastivog.marsel sjajan post.
Poenta je što u ovom slučaju svi traže neke prečice kako bi rešili problem. I najbliži i popovi i država.
otprilike sve što treba da se kaže o ovom slučaju.